Ti-e lene sa-mi explici?! N-ai ce sa-mi explici... Tu nu stii lucruri elementare de logica si vrei sa-mi explici lururi ilogice, a crede in ce vrei tu, dumnezeu sau oricare alta entitate sau orice altceva, nu este rational, pentru ca in sfera ratiunii nu exista credinta, cand apare credinta dispare ratiunea, nu poti sa crezi ceva si sa spui ca ai rationat.
Ignorant!? Eu nu sunt ignorant, exemplu de ignoranta este acesta:
''Imi este mult prea lene sa iti explic de ce a crede intr-o entitate superioara nu este irational.''
Ok, daca tu crezi intr-un creator bazat pe ratiune si dovezi, atunci care sunt rationamentele si dovezile care-i certifica existenta si caracteristica de creator?
1/ Nu cred ca intelegi pe deplin termenu de rationament.
2/ Logica nu explica chiar tot.
3/ 2+2=5 in anumite situatii, vezi tu numarul 2 este un numar aproximat. un numar este de forma 2, ceva. deci 2, 5+2, 5=5,0. Acum ceva timp am articipat la o discutie tot pe baza rationamentului cum ca este irational sa zici ca 2, 01 este un numar mai exact decat 2. Practic 2, 01 este un numar mai exact decat 2 deoarece marja de eroare este mai mica in cazul lui 2, 01 decat in cazul lui 2. Matematica elementara. Acelas principiu se aplica si aici zici ca este irational sa crezi intr-o entitate creatare si superioara aflata intr-o dimensiune superioara la o frecventa mai ridicata (nu vorbez de dumnezeu biblic aici) dar daca aplici logica este posibil. Suntem constineti si consideram logic ca exista o dimensiune inferioara la nivel atmoic si subatomic dar cand vine vorba de ceva superior noua negam imediat. Intrabara mea este "de ce?". De ce ne supra evaluam ca suntem o super rasa cu o inteligenta ridicata si ca nu poate exista nimic mai inteligent si mai puternic ca noi? Specia umana exista doar de cateva mileni in univers, si raportat la vechimea actualului univers nu suntem nici macar la stadiu de embrion. Suntem un spermatozoid care se lupta pentru supravietuiere si e pe cale ca piarda.
Si ca sa raspund la intrebarea originala, este logic sa crezi intr-o entitate creatoare dar ilogic si irational ca acest fapt sa fie singura piesa din imaginea unui individ asupra realitatii de asemenea ca ea sa fie exclusa.
''Acum ceva timp am articipat la o discutie tot pe baza rationamentului cum ca este irational sa zici ca 2, 01 este un numar mai exact decat 2. Practic 2, 01 este un numar mai exact decat 2 deoarece marja de eroare este mai mica in cazul lui 2, 01 decat in cazul lui 2. ''
1.Toate numerele sunt exacte, fie ele cu sau fara zecimale (sau zecimale 0).
2. Nu exista ''mai exact'' este ilogic sa folosesti astfel de termeni incercand sa-mi demonstrezi ceva.
''Acelas principiu se aplica si aici zici...''
Principiile irationale, nu se aplica nicaieri...
''Suntem constineti si consideram logic ca exista o dimensiune inferioara la nivel atmoic si subatomic dar cand vine vorba de ceva superior noua negam imediat.''
Suntem constienti ca exista dimensiuni la nivel atomic, masurabile, intr-adevar, doar ca aceste dimensiuni de nivel atomic, si perceptibile in lumea noastra, nu in lumi paralele a caror caracter nu este cunoscut si in principal nedemonstrat.
In primul rand numerele nu sunt exact sunt aproximate in functie de un factor de eroare ( cu o zecimala, 2 zecimale, 3 zecimale.). Cand m-am referit la "mai exact" m-am referit la acel factor de eroare. Adica o eroare cat mai mica. Principile irationale se aplica peste tot luand ca exemplu tot matematica deoarece este la baza tuturor lucrurilor logice si rationale. Toate numerele reale(rationale) sunt de fapt numere complexe(irationale)(adica alea cu i. Exemeplu 2+3i ) cu partea imaginara nula. Exemplu 2+0i. Este irational sa spui ca ceva este rational bazandute doar pe ce vezi in fata ochilor si eliminand restul ca fiind fals. Dimensiunea subatomica, sti ca exista dar nu o vezi, ce te face sa crezi ca nu exista si o dimensiunea superioara acesteia? Da nu poate fi masurata cu cunostiintele care le avem la ora actuala, dar nici acum un mileniu nu puteam masura dimensiunile subatomice, am drepate?
Incearca sa privesti lucrurile cu o perspectiva larga nu precum caii aia care au chestile alea la ochi sa nu se sperie de ce este in juru lor.
''Dimensiunea subatomica, sti ca exista dar nu o vezi, ce te face sa crezi ca nu exista si o dimensiunea superioara acesteia?''
Nu neg faptul ca nu exista o dimensiune superioara acesteia, dar nu poti asocia termenul de ''dimensiune superioara'' cu dumnezeu, nu poti compara perceptibilitatea unei dimensiuni atomice, aici pe pamant, cu perceptibilitatea unei dimensiune superioare din alta ''lume''. Nu poti sa argumentezi existenta lui dumnezeu astfel.
Nu incerc sa argumentez existenta lui dumnezeu. In primul rand cum am mai zis si inainte nu cred in dumnezeu biblic.
In al doilea rand eu incerc sa exprim o posibilitate plauzibila din anumite puncte de vedere, nu poti stii ce se afla dincolo de limitele cunostiintelor noastre. Fiecare este liber sa creada in ce doreste, dar asta nu inseamna ca trebuie sa negam cu desarvarsire opinile celolalti din jur fara sa acordam cateva clipde de analiza asupra lor.
anonim_4396 întreabă: