anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista crestini in Romania sau crestini doar cu numele?

70 răspunsuri:
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"''Sa nu ai alti zei, in afara de mine, si sa nu te inchini la ei''.
Cine crezi că a rostit aceste cuvinte: Dumnezeu Tatăl sau Domnul Hristos?

Răspuns utilizator avertizat

Eu nu port astfel de obiecte, deoarece consider că purtatul acestora este păcat. Eu sunt deci împotriva purtării unor astfel de obiecte. Nu sunt împotriva purtării ceasului, telefonului, care sunt obiecte de necesitate.

"Parca era un singur Dumnezeu, acum sunt doi?"
Sfânta Treime este formată din Dumnezeu Tatăl, Domnul Hristos și Duhul Sfânt. Împreună au același scop: mântuirea noastră.
Sunt deci trei Persoane care alcătuiesc dumnezeirea. Sunt și independente, dar sunt și dependente.
Ca și într-o familie: un om poate să fie în același timp și soț/soție, dar și părinte.
Tu ești colegă pentru unii, prietenă pentru alții, fiică pentru alții, etc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Cu plăcere! happy Sfatul este un verset mai sus, că ar fi bine ca bărbatul să nu se atingă de femeie... În acest verset, în schimb, este vorba despre o îngăduință, despre o soluție împotriva desfrânării.

Noi credem în Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
Domnul a spus: "„Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu". (Matei.11:27)
Apostolul Ioan așa își începe evanghelia:
"La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
El era la început cu Dumnezeu.
Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El." (Ioan.1:1-3)
"Cuvântul" descris mai sus este Domnul Isus Hristos.
Deci eu și cu tine am fost creați de Domnul Hristos. Dar se poate spune și că am fost creați de Dumnezeu Tatăl, prin Domnul Hristos.

| GeoforceExperience a răspuns (pentru anonimg):

Penticostal adica pocaitii = fals domnule anonim. Conform biblii crestine Matei 24 Iisus spune ca sectele sunt mincinosii
si nu trebuie crezuti. Ortodoxia si catolismu e baza crestinism restul l e abureala

| Dana1999 a răspuns:

Sunt dar ei nu vin sa te convingă pe tine cât de credincioși sunt ei. Cred și sunt multumiți cu asta.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, se refera la faptul ca sa isi ia femeie orice barbat ca sa nu se apuce de desfranare si sa interactioneze doar cu a lui.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Da, este adevarat ca Adam a avut pe Eva la inceput. Dar daca un barbat oarecare are deja o femeie si alta il place si va fi singurul in viata ei cu care se potriveste, are ceva daca acel barbat va avea 2 sotii care se vor bucura de atentie in aceeasi masura? Nu ar fi mai bine ca acea femeie sa isi gaseasca fericirea langa barbatul care are deja o nevasta? Pana la urma ce este rau in asta? Stiu ca la inceput a fost 1 cu 1, dar acum traim intr-o lume a creatiei cazute si regulile s-au schimbat, oamenii s-au inmultit. Eu cred ca ii vei face un bine acelei femei singure si nu vad ceva gresit in asta.

Voi intreba pe mesaj privat.

| Endoryus a răspuns:

Majoritatea sunt doar cu numele. Multa ura au in vene si pe Dumnezeu in gura.

| anonimg a răspuns (pentru GeoforceExperience):

Baza creștinismului este Isus Hristos și apoi apostolii; dar nicidecum biserica catolică care a prigonit și martirizat pe creștini secole de-a rândul.

Citeste biblia secta falsa!
Hristos a întemeiat o biserică, pe care porțile iadului nu o vor birui. Deci in concluzie sectele false care nu au biserica is in partea demonului.

Creștinismul răsăritean (Ortodoxia) este creștinismul apostolic, originar. Voi sunteți secte false care ați modificat biblia si ați furata de la alți. Tot catolismu si ortodoxia e baza!

Concluzie : penticostal (pocait) = fals dovedit biblic doar un spalat pe creier ca voi nu pot intelege nimic

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Am si eu o intrebare, de ce doua si nu trei? Dar daca-s trei de ce nu saptezeci si sapte de virgine la la musulmani cand ajung in Rai, ca Dumnezeu nu are alta treaba decat sa le faca in fiecare dimineata pe dezvirginate din nou virgine, ca sa aiba ce sa dizvirgineze saracu islamist. Vorba manelistului, fara numar, fara numar.

Buna gluma laughing. Dar totusi, este doar una in plus, nu mai multe, doar una. Am ramas tot nedumerit, ma poti ajuta serios acum happy?

Dumnezeu NU se joaca, UN barbat, O femeie. De ce nu doi barbati si o femeie?

| anonimg a răspuns (pentru GeoforceExperience):

Biserica ortodoxa este sectă, pentru că dicționarul spune așa:
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă.
Iar biserica ortodoxă s-a desprins din biserica catolică în timpul schismei.(Aici ai detalii și poză: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Marea_Schism%C4%83 )
Dar protestanții și neoprotestanții n-au ieșit dintr-o biserică anume.
Deci sectă este biserica ortodoxă. Sectă nu este un cuvânt rău în sine; dar ortodocșii instigați de preoții lor prea fericiți și sfinți, au folosit acest cuvânt ca și denigrare, chiar dacă acest cuvânt nu este unul denigrator.
Deci niciodată omul să nu folosească cuvinte murdare împotriva semenului său, pentru că aceste cuvinte se vor întoarce împotriva lui negreșit, mai devreme sau mai târziu.
Oare n-ai citit că "Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!"" (Iuda. 1:9)? Și mă opresc în a cita versetul următor.
Trebuie deci ca sentimentele inimii să fie stăpânite, ținute în frâu de către rațiune. Și nu doar în cele religioase, ci în toate domeniile vieții, în orice fel de relații pe care le avem cu oamenii. Pentru că din pricina nestăpânirii noastre există atât de multe certuri și crime între noi.

Secta falsa ai curaj sa vorbesti? Voi ati aparut in 1900 din America de la un hemosexual si ne dati voi lectii? Mai intai invatati voi cum s-a creat penticostal ca dupa o sa plangeti cat de ratatitii ati fost.

Hristos a intemeiat o biserică, pe care portile iadului nu o vor birui. Deci in concluzie sectele false care nu au biserica is in partea demonului. O REPET IARA

Sunteti sectă! Orice formatiune religioasă care s-a rupt de biserică, și care a apărut așa, de nicăieri, este o secta. Deci in concluzie tot secte false sunteti nu de aia s-a aparut sute de secte din spatele vostru cand Ortodoxia si Catolismu asa a fost din secole 2-4.

Tu nu vorbi de preotii ca voi aveti proorocii care cica e de la duhul sfant si iei va decid viitoru vostru cand va casatorisitii sau mai stiu eu. Orice pocait care sa cunoscut a fost la un proororc.

Citez.
23.Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
Deci in concluzie duhul vostru fals cu proorocii vostrii sunt mincinosii

Stii o secta penticostala de a voastra care a aparut in secolu 2-4?

Plecati la dans si cantati manele la secta voastra falsa ca Hristos nu facea asa ceva.

Pai este o lume cazuta rezultata din urmarile creatiei, deci ceea ce nu este din incredintare sau in Dumnezeu este pacat. Nu doi barbati si o femeie, ca daca vor amandoi sa actioneze, nu este bine, dar un barbat si 2 femei mai merg, stii si tu de ce.

NU merg sub nici o forma fiindca UN BARBAT si O FEMEIE fac un OM, citeste Geneza, deci cei doi sunt UN INTREG, SUNT COMPLEMENTARI formand un INTREG. nu poti uni doua jumatati de tip B cu o JUMATATE de tip F, Rezultatul ar fi UN INTREG si o JUMATATE de tip B. Deci un Barbat singur pe langa un OM.
Dumnezeu SPUNE :26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sã facem OM dupã chipul Nostru, dupã asemãnarea Noastrã; el sã stãpâneascã peste pestii mãrii, peste pãsãrile cerului, peste vite, peste tot pãmântul si peste toate târâtoarele care se miscã pe pãmânt."
27. Dumnezeu a fãcut pe om dupã chipul Sãu, l-a fãcut dupã chipul lui Dumnezeu; parte bãrbãteascã si parte femeiascã i-a fãcut.

Stiu Geneza happy. Am spus ca nu doi barbati si o femeie, ci invers, doua femei si un barbat, asa merge. Am scris si despre faptul ca lumea s-a schimbat cu mult fata de la inceput cand a fost in Gradina Edenului, deci ceea ce facem noi aici nu ar fi trebuit sa se intample.

Nu conteaza cine cu cine DACA nu URMEAZA Cuvantul lui Dumnezeu. Se tot relata ca in India este un sat unde o femeie traieste cu CINCI frati. UN barbat plus O femeie formeaza UN OM. Orice alt amestec NU ESTE Divin deci este DEMONIC.

Pai dar unde este scris ca ne-a spus Dumnezeu ca nu avem voie sa luam mai multe femei, nu mai multi barbati?
De ce ar fi un amestec demonic sa ai mai multe sotii, nu formeaza mai multi oameni si omul nu face sex de multe ori pana se decide sa procreeze? Acela nu este pacat, de exemplu, in cadrul casatoriei (luam situatia asta).

"Pai dar unde este scris ca ne-a spus Dumnezeu ca nu avem voie sa luam mai multe femei, nu mai multi barbati? "
In Biblie, dar va las pe voi sa gasiti unde scrie ca sa aveti putin mintea ocupata si sa nu ganditi toata ziua la dracisme.

Eu nu am gasit in Biblie asta, ma gandeam ca poate ma ajuti tu, poate esti mai experimentat sau ai fost mai atent, si chiar intrebam pe bune.