| EmaS a întrebat:

Exista Dumnezeu? Exista dovezi in sprijinul existentei lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Da exista Dumnezeu, dorinta mea fiind ca toate inimile sa fie atinse de dragostea Lui. O, de ar cauta toti oamenii mantuirea sufletului lor!

111 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Posibil sa existe! Tu susti tare ca DA. Tu trebuia sa vi cu dovezi concrete in acest sens!

| danay72 a răspuns:

Da, tot ce ne inconjoara atesta ca exista. Romani1:20. Iar faptul ca ne-a creat cu capacitatea de a iubi, cu necesitati spirituale, facultatea de a rationa, creati dupa personalitatea lui, dorinta de a trai vesnic, scot in evidenta cat de mult ne iubeste si pretuieste.

| SmRpT a răspuns:

Nu stiu de ce am impresia ca esti cu capu'thinking pui numa intrebari despre Dumnezeu si Iisus, si alte alea despre religie...

| mgtow a răspuns:

Daca stii de ce mai intrebi?

| XxCrysXx a răspuns:

Da exista, cine crezi ca ar gija de noi zi de zi sau cum crezi ca am fost creati? cu siguranata nu prin stiinta, dumnezeu este acolo sus undeva si are grija de noi. Dumnezeu de iubeste:ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, INCAT A DATA PE SINGURUL SAU FIU CA ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARA CI SA AIBA VIATA VESNICA..crede-ma chiar exista.

| Allrc24 a răspuns:

Numeroasele minuni:Sf Lumina de Ierusalim, vindecari miraculoase de boli incurabile, numeroasele rugaciuni ascultate, insasi natura omului ni sine.Omul are un potential urias, omul a fost creat pentru a fi in comuniune cu Dumnezeu, nu pentru a se compalce in tot felul de placeri si patimi pamantesti:alcool, droguri, femei, etc. Omul este creat dupa chipul si asemnarea cu Dumnezeu:vointa, ratiune, sentimente. in fine dar cea mai mare dovada este in suflet, cand simti bucuria nepamanteasca a comuniunii cu Dumnezeu care aduce mantuirea. trebuie sa simti pentru a realiza cat de maret este Dumnezeu. Dumnezeu nu se intelege cu ratiunea omeneasca ci cu inima.
daca pana si serafimii cei cu 6 aripi care sunt cei mai apropiati ingeri de Dumnezeu isi acopera cu 2 fata, cu 2 picioarele(din pricina Slavei negraite a Domnului) si iL slavesc pe Dumnezeu neincetat

| EmaS explică (pentru ROB3RT89):

Cum ştiu eu că Dumnezeu există? Ştiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa, Îi simt călăuzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine, Îi doresc harul. Au existat lucruri care s-au petrecut în viaţa mea şi care nu au altă explicaţie posibilă decât că sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mântuit şi mi-a schimbat viaţa într-un mod atât de miraculos încât nu pot face altceva decât să recunosc şi să laud existenţa Lui. Totuşi, nici unul dintre aceste argumente nu pot să convingă pe nimeni dintre cei care refuză să recunoască ceea ce este atât de clar. În final, existenţa lui Dumnezeu trebuie acceptată prin credinţă (Evrei 11:6). Credinţa în Dumnezeu nu reprezintă un salt în întuneric, ci este un pas sigur într-o zonă bine luminată unde 90% din oameni deja locuiesc.

| EmaS explică (pentru mgtow):

Poate pentru ca am nevoie de confirmare.

| ROB3RT89 a răspuns (pentru EmaS):

Draga Ema, daca visezi noaptea citatele din biblie si povestesti ziua, nu prea e ok! Hai sa te iau altfel.
De ce crezi tu ca marile personalitati sustin ca religia e cea mai mare excrocherie a tuturol timpurilor?! Cum a fost scrisa biblia, asa poate sa fie scrisa o carte care ii se va spune "triplie" si peste sute de ani toti crestini se vor ghida dupa cea ce scrie in ea!
Ori ce lucuru a fost gandit cu un scop, gadeste-te putin, in ultimi 10 ani cate biserici au fost contruite dar si cate spitale/oferfelinate? Bisericile catsiga teren! De ce? Aduc mai mult profit!

| mgtow a răspuns (pentru EmaS):

Va confirma el prezenta cand murim, ma intrebam si eu dimineata asta daca am coborat din rai (deoarece sunt foarte de treaba).

| EmaS explică (pentru mgtow):

Waw, ce modest esti!

Draga Robert, religia nu prea are de-a face cu adevarata credinta. Poti sa ai o relatie cu Domnul Isus si in coltisorul din camaruta ta.

Ce frumos ai spus-o, am tiparit deja fraza!happy

| Allrc24 a răspuns (pentru ROB3RT89):

Dar te intreb cum explici prezicerile facute de Biblie cu atata acuratete?
implantarea cipurilor in frunte sau mana dreapta, reintregirea statului israel, etc?

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Allrc24):

A fost scrisa de cineva cu cap sa para cat mai realista si credula! Daca era scrisa de ori ce inapoiat, doar cei din gimnaziu credeau! Unii oameni chiar nu sunt capabili sa intelega excrocheriile la nivel mondial, dar vor intelege mai bine peste 10-20 de ani!

Martin Luther a spus ca mantuirea nu vine printr-o influenta religioasa, ci printr-o relatie personala cu Domnul Isus.

Acest lucru s-a intamplat cu mii de ani in urma, atunci cand nu exista televizor sau internet.Cu cativa ani in urma ar fi parut imposibil asa ceva.

| soimos a răspuns:

Nu exista nici un Dumnezeu in intelesul biblic al acestei notiuni.
Exista doar creatie si o cauza primordiala care a dus la existenta acesteia!
Aceasta cauza nu se poate cunoaste prin religie sau credinta irationala, ci doar stiinta ne directioneaza catre cunoasterea acestei cauze prin Legile pina acum descoperite de Stiintele Naturii, ale Fizicii +etc!

| EmaS explică (pentru soimos):

Exista Dumnezeu.Eu Il cunosc!

Draga Ema, iar incepi cu citate? Hai sa fim putin mai realisti.De ce oamenii rai care si-au facut averi prin excrocheri, inselaciuni au in mare parte tot ce vor si sunt si sanatosi si oameni credinciosi sunt doar niste bieti muncitori de rand care abia o duc de azi pe maine si mai sunt si bolnavi datorita medicamentelr pe care nu isi mai permit sa le cumpere si a postului...Asta cum o explici? Religia dupa parerea mea e sora cu educatia din ziua de azi care are ca scop sa te faca muncitor de rand ca mari alesi sa mai imprumute cate ceva pe spatele fiecarui individ in parte... E o relitate, care putini o vadhappy

Răspuns utilizator avertizat

Eu de cand L-am primit pe Domnul Isus in inima mea, am primit iertarea de pacate, am certitudinea mantuirii.Am o relatie personala cu Domnul Isus in fiecare zi.Eu ii vorbesc si El imi raspunde la rugaciuni, El imi da pacea si bucuria mantuirii indiferent de evenimente si imprejurari.Este un Dumnezeu real care se implica in viata mea si Ii pasa de mine.

Ce spui tu n-are nici o legatura cu ce am spus eu mai sus! Fiecare isi apara opinile cu diverse argumente! Daca asta e parerea ta, ti-o respect sa nu'mi porti picahee hee

Dar eu nu iti port pica.Singurul lucru pe care ti-l doresc este ca si tu sa ai parte de experientele pe care le am si eu cu Dumnezeu. El iti umple inima de pace si de fericire.

| soimos a răspuns (pentru EmaS):

Tu esti un caz aparte care crede ca inchipuirea sa este realitate, dar acest cazuri sunt tratabile in spitalele in care Napoleonii si Christosii stau in acelasi pavilion cu Ceusescu!
Stiinta cu posibilitatile ei imense, nu are nici cel mai mic indiciu prin care sa i-l poata cunoaste pe Dumnezeu. pentru simplul motiv ca Dumnezeu fie nu exista fie nu se lasa cunoscut de nimeni prin nimic, deci nici de tine!
Daca Dumnezeu s-ar lasa cunoscut, astazi religia nu ar mai intra in categoria credinta ci in cea de Stiinta!
Asa ca daca aceasta "parere" pe care ai expus-o persista, eu cred ca este cazul sa vizitezi un psihiatru care te poate vindeca si aduce la normalitatea in care si tu ca si alte 6 miliarde de oameni, doar CRED ca exista Dumnezeu si STIU ca NIMENI nu i-l cunoaste!

Am avut parte oarecum de ele... M-am rugat si s-a intmplat sa-mi fie ascultate rugaciunile! Ce zici, a fost o simpla coincidenta sau chiar a fost Domnul?!

"Eu voi fi impreuna cu ei. Le voi fi lor Tata si ei Imi vor fi Mie fii si fiice"
,, Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.,,
,, Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;
Ioan 15. 26; Ioan 16. 7; Rom 8. 15-26;
17 şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi.
Ioan 15. 26; Ioan 16. 13; 1Ioan 4. 6; 1Cor 2. 14; 1Ioan 2. 27;
18 Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.
Mat 28. 20; Ioan 14. 3-28;
Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.;
În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.,,

Dupa cum vezi versetele pe care ti le-am dat sunt cat se poate de adevarate. Dumnezeu da Duhul Sfant celor nascuti din nou care ne invata, ne calauzeste, ne da putere ca sa traim ca niste copii de Dumnezeu.

Si versetele lui Eminescu sunt si mai adevarate, doar ca oamenii normali nu isi randuiesc viata dupa niste versete, cu atat mai mult daca au fost scrise de niste oameni primitivi fara cultura si fara cunoastere.
Cine nu intelege aceasta minima cerinta a vietii, acela nu este OM ci doar o oaie proasta aflata in turma pastorului care o mana catre abataor!

Dumnezeu imi calauzeste spre adevarata viata, cea vesnica in fericire si bucurie! Nu spre iad sau abator. El este izvorul apelor vietii.Si mai mult decat atat El mi-a dat un mod de viata frumos, curat, placut.Ma bucur de tot ce vine de la El.Este Stapanul meu binecuvantat.

Foarte frumos!
Dar de ce nu iti tii aceasta mare binecuvantare care este atat de personala, numai pentru tine?
Te mana Dracu sa o pui pe forum?

Întrebări recente