Da exista Dumnezeu, dorinta mea fiind ca toate inimile sa fie atinse de dragostea Lui. O, de ar cauta toti oamenii mantuirea sufletului lor!
Dumnezeul biblic nu exista. Pot dovedi, dar nu am 50 de pagini la dispozitie aici.Pe scurt, pot spune, ca daca ar fi existat acest personaj, la cata manie si rautate infantila are, noi n-am mai fi existat, ca ne-ar fi distrus, fie pe noi, fie intregul Univers, fie si pe el, la pachet cu celelalte doua. Un zeu atotputernic si urmat de atat de multi, nu poate fi atat de cretin si mincinos cum este descris in Biblie. Cel mai bun exemplu impotriva lui Dumnezeu sunt miile de zei de pe planeta asta, la care oamenii se inchina, si exista o probabilitate extrem de mica, pentru ca orice zeu, inclusiv Dumnezeul vostru, sa fie cel real si cel drept.De fapt, doar oamenii slabi au nevoie de justificari prin zei, doar cei slabi, gasesc motive de a crede in zei, ce le influenteaza viata.
Logic vino tu cu dovezi din moment ce afirmi un lucru, raspunsul meu e nu exista nici un dumnezeu, divinitate etc, nu exista nici o dovada de vreo divinitate, majoritatea celor care vor sa demonstreze ca exista contrazic stiinta de parca asta ar demonstra ceva
Si pentru Raymusic:În primul rând, există argumentul ontologic. Cea mai cunoscută formă a argumentului ontologic utilizează conceptul de Dumnezeu pentru a demonstra existenţa lui Dumnezeu. Se începe prin definirea lui Dumnezeu drept "cineva sau ceva mai presus de care nimic nu poate fi conceput". Apoi este clar că a exista înseamnă mai mult decât a nu exista, şi astfel cel mai mare lucru care se poate concepe trebuie să existe. Dacă Dumnezeu nu ar exista, atunci El nu ar fi cea mai mare fiinţă care ar putea exista – însă asta ar intra în contradicţie chiar cu definiţia lui Dumnezeu. Cel de-al doilea argument este cel teleologic. Argumentul teleologic constă în aceea că întrucât universul ne arată o concepţie atât de uimitoare, încât trebuie să existe o Persoană Divină care să îl fi conceput. De exemplu, dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum. Dacă elementele din atmosfera terestră ar avea proporţii diferite cu numai câteva procente, orice vieţuitoare de pe pământ ar muri. Probabilitatea de apariţie a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine.
Al treilea argument logic cu privire la existenţa lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie să aibă o cauză. Universul şi orice există în el reprezintă un efect. Trebuie, deci, să existe ceva care să fi cauzat apariţia şi existenţa acestuia. În sfârşit în acest şir, trebuie să existe ceva "ne-cauzat" care să fi fost sursa a tot ceea ce a apărut şi există. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decât Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut şi sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o formă sau alta de norme sau legi. Toţi au avut o percepţie asupra binelui sau răului. Crimele, minciuna, hoţia şi imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu răul. De unde am putea să avem acest simţ al binelui şi răului dacă nu de la un Dumnezeu Sfânt?
În ciuda a tot ce am prezentat mai sus, Biblia ne spune că există şi vor exista oameni vor refuza aceste argumente clare şi de netăgăduit cu privire la Dumnezeu şi vor crede minciuni în locul lor. Romani 1:25 declară: "căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin." Biblia arată de asemenea că oamenii nu au nici o scuză pentru necredinţa în Dumnezeu: "În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi" (Romani 1:20).
Oamenii îşi justifică lipsa credinţei în Dumnezeu pentru că nu ar fi "ştiinţific" sau pentru că "nu ar exista dovezi". Adevăratul motiv este că odată ce oamenii ar recunoaşte că Dumnezeu există, ei ar trebui să recunoască şi că există şi o relaţie de responsabilitate faţă de Dumnezeu, şi în felul acesta că au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu (Romani 3:23; 6:23). Dacă Dumnezeu există, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există, atunci noi am putea să facem orice dorim fără să fie cazul să ne îngrijorăm în privinţa judecăţii lui Dumnezeu. Eu cred că acesta este motivul pentru care evoluţionismul este atât de puternic promovat de către atât de multe persoane din vremurile noastre – pentru a le da oamenilor o alternativă la credinţa într-un Dumnezeu Creator. Dumnezeu există şi toţi ştim la urma urmei că El există. Simplul fapt că unele persoane promovează atât de agresiv necredinţa în existenţa lui Dumnezeu este de fapt un argument al existenţei Sale.
Bre iar ne iei cu filozofia asta antica, asa putem spune despre oricare alt zeu apropo de ce e al tau mai real ca altu? stiinta nu-i filozofie e ceva real bazate pe dovezi religia e filozofie atata tot mai buna e filozofia budista decat a voastra
Astea sunt argumente lipsite de dovezi cand vei veni cu dovezi atunci poti demonstra ca exista acel zeu al tau pana atunci faci filozfie
Ema, daca dragostea mea pentru caldura soarelui, lumina zilei si pace, se numeste D-zeu, sunt de acord cu tine, exista D-zeu.Eu respect forma fiecaruia de a crede in ceva, si am motivele mele sa o fac.
Soimos, esti o persoana care cunoaste amanuntele vechiului testament, de aceea am crezut ca esti evreu si nu ateu, dar argumentele tale nu isi au locul la categoria religie.Cunostintele tale sunt mai folositoare la Educatie si Cultura generala, bineinteles ca fara accentul agresiv pe care il ai. Daca cineva are nevoie de ajutor, aceea sunt adolescentii si cei care trec prin perioade grele in viata si au nevoie de lucruri clare si concise, expuse fara a fi interpretate din punctul de vedere al unui anumit rit religios.Nu esti cel mai indicat sa vii cu pareri pro sau contra, nici eu si nici altii. Dar cunostintele tale depre religie si istoria religiilor nu isi au locul intr-o disputa pierduta inca de la inceput.Cauta alta categorie, daca vrei sa ajuti cu adevarat.
Am citit blestemele lui dumnezeu si toate legile care mi se par diabolice capitole intrgi blestema tu vezi in asta iubire? iata ce spune el blestem pe cel care va, blestemat sa fi, blestemat sasi fie copii, familia si toate neamurile, blestemata sasi fie soarta si cate serios atata ura n-am vazut, apoi eu sunt un dumnezeu gelos, manios care voi spulbera pe oricine care nu va face ce spun eu, din toate poparele tot voi sunteti ai mei, sa nu credei in alte popare si in zei lor ca veti vi blestemati de mania mea, orice proroc care va spune ascultatima, urmatima sa nul ascultati
De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune,
2. Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei, pe care tu nu-i ştii şi să le slujim acelora,
3. Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispiteşte Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiţi pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.
4. Domnului Dumnezeului vostru să-I urmaţi şi de El să vă temeţi; să păziţi poruncile Lui şi glasul Lui să-l ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă lipiţi.
5. Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru, Cel ce v-a scos din pământul Egiptului şi v-a izbăvit din casa robiei, dorind să te abată de la calea pe care ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să mergi; pierde dar răul din mijlocul tău.
. De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,
8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.
10. Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei.
11. Tot Israelul va auzi aceasta şi se va teme şi nu se vor mai apuca pe viitor să mai facă în mijlocul tău asemenea rău.
12. De vei auzi de vreuna din cetăţile tale, pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă ca să locuieşti,
13. Că s-au ivit în ea oameni necredincioşi dintre ai tăi şi au smintit pe locuitorii cetăţii lor, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care voi nu i-aţi ştiut,
Chiar dumnezeu imi spune sa te ucid daca ma faci sa cred in isus, in vechiul teatament nu scrie ca are un fiu, nici acar nuse pomeneste de asa ceva ba chiar dumnezeu spune ca el comunica doar cu prorocii citeste Deuteronomul sau tu stii prea multe sti toata biblia?
1. Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.
2. Există Dumnezeu? Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.
3. Există Dumnezeu? „Întâmplarea" sau „cauzele naturale" nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.
4. Exista Dumnezeu? Pentru a putea afirma cu siguranţă că nu există Dumnezeu, trebuie să ignori complet pasiunea unui număr enorm de mare de persoane care sunt convinse că există Dumnezeu.
5. Există Dumnezeu? Ştim că există fiindcă în mod constant caută să ne atragă la El.
6. Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu.
Dovezi sunt, insa oamenii care nu vor sa creada orice dovada va fi adusa ei o vor contesta prin diferite explicatii.
Din orgoliu si mandrie nu pot accepta ca Dumnezeu exista si incearca sa se amageasca singuri unul pe altul.
Ce trist!
Aici este vorba de dumnezei straini care au ochi dar nu vad, au urechi dar nu aud. Ei nu te pot ajuta cu nimic.
Si mie imi place filozifia daca as avea timp si as castiga ceva as scrie si carti filozofice isi fac eu pariu ca mari predicatorii sunt ateii de apa tari dar pentru banii fac si de astea sau preotii majoritatea sunt ateii, atei sunt foarte multi dar profita de voi si se aleg cu banii multi din prostia voastra tu crezi ca predicatorii astia americani stau in pustiu ca isus?
De o femeie va incerca sa te indrume spre ceva sa nu o asculti sa o omori cu pietre ca si femeia spurca doar venin din gura dumnezeu tau imi spune ca esti satana chiar tu
Şi se va duce şi se va apuca să slujească altor dumnezei şi se va închina acelora, sau soarelui, sau lunii, sau la toată oştirea cerească, ceea ce eu n-am poruncit;
4. Şi ţi se va vesti şi vei auzi aceasta, să cercetezi bine şi de se va adeveri aceasta şi se va fi făcut urâciunea aceasta în Israel,
5. Să scoţi pe bărbatul acela sau pe femeia aceea care au făcut răul acesta la porţile tale şi să-i ucizi cu pietre.
" De exemplu, dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum."
Distanta pamantului fata de soare variaza in cursul anului de la 147. 1 milioane de kilometri pana la 152. 1 milioane de kilometri
Cel care afirma un lucru trebuie sa o si dovedeasca ema, eu infirm existenta unui lucru care nu este sprijinit de dovezi de ce nu crezi tu in zeus? sau alba ca zapada, mos craciun?
In primul rand eu nu am nici un zeu, zeii sunt o lucrare omeneasca!
Eu am Dumnezeu care este mai presus de orice zeitate falsa si El este Singurul real pentru ca imi raspunde la rugaciuni.
Atunci cand am trecut prin clipe grele nimeni nu stia ce se intampla in sufletul si in inima mea, doar eu si Dumnezeu, numai Lui i-am cerut ajutorul si El mi l-a dat si azi sunt vie datorita Lui, azi am pace si liniste in suflet din cauza ca m-am lasat purtata de Mana Lui.
L-am cautat si L-am gasit, El traieste in mine.
Dumnezeu e Tatal meu si eu sunt copilul Sau nimeni si nimic nu ma poate desparti de El, prefer sa mor decat sa renunt la credinta mea in Dumnezeul cel vesnic!
E foarte bine ca ai nevoie de o confirmare. Inseamna ca ai inceput sa pricepi ca toata afacerea asta religioasa nu e decat o afacere. Poate intr-o zi o sa realizezi (daca nu iti este teama) ca nu ai fost decat produsul unei societati inselate si o sa iti poti trai viata ca un om liber.
Desi nu prea iti dau multe sanse. Esti destul de bine intepenita in ghearele masinariei de spalat creiere.
Aoleu, măi Ema, și tu ai început să te întrebi dacă există dzău? Ești pe drumul ăl bun...