| Ioanantonia a întrebat:

Hey..am o intrebare pentru ortodocsi si catolici. Ce aveti cu celelalte religii? Gen protestantii si neoprotestantii. Eu sunt protestanta si mai merg si la penticostali cand am timp. Adica am tot vadut persoane de religie ortodoxa care vor sa ne calauzeasca spre "calea cea buna". Mie mi se pare din start ca fac o greseala,aceea fiind mandria, deoarece se considera ei cei drepti. Obiceiurile voastre mi se par mai eronate din moment ce va inchinati la chip cioplit si aduceti atata slava tuturor numai Lui Dumnezeu nu....

71 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Hey! Cine ti-a zis ca ne inchinam la idoli? Eu sunt catolic si am observat si alte religii, am ajuns la concluzia ca catolicii si ortodocsii sunt o religie normala se inchina normal! NU as zice alelasi lucru despre alte religii, dar la urma urmei fiecare crede in ce vrea si cum vrea... deci noi nu avem nimic impotriva voastra ba chiar as zice ca e invers big grin ca voi incercati sa ne convingeti cat de buna e religia voastra si ce mult gresim noi cu cea a noastra, desi nu puteti dovedi nimic cu ce am gresi doar atat ca ne inchinam la idoli!
Iti spun cum sta treaba cu presupusii idoli de care vorbiti voi : Daca biserica e impodobita cu icoane sfinte ASTA NU INSEAMNA CA NE INCHINAM LA IDOLI!
Tu daca ai o poza cu mama ta in casa, te inchini acelei poze? Iubesti acea poza? Binenteles ca nu! O iubesti pe mama ta adevarata NU poza, iar cu poza dovedesti ei cat de mult o iubesti! C-am asa sta treaba si cu icoanele!
Cat despre voi, din auzite stiu ca NU va inchinati LUI Isus numai lui D-zeu Tatal, crezi ca asta e bine?
Se vorbeste atat in biblie ca numai prin Isus putem fi mantuiti, iar voi ce faceti? Ignorati asta... Ar fi multe de zis dar raman la atat! happy

| Everestcompany a răspuns:

Eu sunt ortodox, dar nu am mai fost la biserica de vreo 13-14 ani (la biserica ortodocsilor). Dar, in schimb, in urma cu 3-4 ani, am fost la biserica la penticostali timp de cateva luni, si mi-a placut enorm de mult. Mergeam pentru o fata, care era din alt judet. Dupa ce ea nu a mai fost impreuna cu mine, nu m-am mai dus la biserica. Dar stiu ca mi-a placut foarte mult. Este unul dintre cele mai frumoase locuri in care am fost vreodata. Plus ca am o parere foarte buna despre penticostali. Sunt uniti, nu ca si ortodocsii, care, dupa ce ies de la biserica, incep sa critice vestimentatia altora. Mai rar asa bunavointa si maniere cum am vazut la penticostali. Sper sa ma mai duc, sa am motivele necesare. In acest moment, sunt foarteeeee departe de ceea ce tine de cele sfinte.

| Ioanantonia explică (pentru lpavel):

Asta e o aberatie mare...ca noi nu ne inchinam la Isus? Noi cea mai multa slava Lui i-o aducem big grin nu fecioarei..nu sfintilor

| Ioanantonia explică (pentru Everestcompany):

Du-te,iti recomand. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vreau să te judec sau să te jignesc, dar nu trebuia să postezi o asemenea întrebare; nu numai că prin felul cum te-ai "răstit" la fraţii tăi ortodocşi şi catolici, vei provoca divergenţe, dar şi prin ceea ce ai afirmat. Tu trebuie să arăţi lumii bunătatea lui Hristos, să arăţi cum este El şi cum poate schimba inima oricui se lasă "şlefuit". Nu-L mai asocia cu religiile, inima noastră trebuie să aparţină lui Isus Hristos nu unei confesiuni anume. Crezi oare că doar penticostalii, baptiştii sau ortodocşii vor ajunge în Rai? Nu! Dumnezeu nu te va întreba ce religie ai avut, ci cât de mult ai putut iubi când ai fost ocărât şi batjocorit. Iubeşti tu necondiţionat?

Ascultă asta te rog, îţi va plăcea: http://www.facebook.com/....../photo.php

Audiţie plăcută draga mea, Domnul să te binecuvânteze!

| Ioanantonia explică (pentru anonim_4396):

Este foarte adevarat ..Isus a zis : Toata lumea este bineprimita la masa Tatalui meu..pagani,romani..toata lumea. Ce religie esti btw?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Este mai puţin importantă religia. Isus este Mirele nostru drag şi asta e cel mai important, mai important chiar şi decât religia în sine.

| Filip23 a răspuns:

Chiar lipsea cineva pe-aici care sa aminteasca de chip cioplit.

| Inferno a răspuns:

Logica ne spune ca daca (,) ortodocsii/catolicii comit pacatul mandriei in momentul in care ii judeca pe protestanti/neoprotestanti, dupa cum afirmi dumneata, atunci si protestantii/neoprotestantii comit acelasi pacat in momentul in care-i judeca pe ortodocsi/catolici, spunand ca au obiceiuri eronate.
Sau rationamentul tau functioneaza numai intr-un singur sens, iar aici reciproca nu este valabila, cu toate ca nu vad de ce nu ar fi valabila.

| Everestcompany a răspuns (pentru Ioanantonia):

As vrea sa ma duc, dar nu stiu cand si daca voi face acest pas. S-au schimbat prea multe lucruri in ultimii ani. Multumesc pentru sugestie.

| Ioanantonia explică (pentru Inferno):

Dumnezeu a zis sa ne iubim aproapele..asta ar insemna sa ii vrem tot binele, corect? Iar de aici nu mai are rost sa continui

| Inferno a răspuns (pentru Ioanantonia):

Draga mea, Dumnezeu nu spune lucruri, e ca filosoful din poveste daca ma intelegi, se ghideaza dupa proverbul "Tacerea e de aur."
Sa vrem tot binele aproapelui nostru, ideea este nobila, problema apare atunci cand nu cunosti notiunea de "bine" si "rau", iar in loc sa-i faci un bine, ii faci un rau. Se intampla des in familile religioase, unde parintii isi indoctrineaza copiii crezand ca le fac un bine, ce sa-i faci, binele si raul sunt notiuni putin prea filosofice pentru publicul larg, nu le intelege nimeni, dar toti au impresia ca o fac cu brio.

| gingergirl1 a răspuns:

Nu sunt ortodoxa dar lasa laughing
Si eu sunt de parere ca icoana e chip cioplit dar...straight face
Am avut saptamna trecuta religie (fiind prima ora luni, am zis sa asist si eu la orele de religie pe langa biserica si scoala duminicala happy ca poate mai invat si eu ceva nou thinking
Era o lectie"Icona-Fereastra spre rai" Si din cate zicea doamna ei, ortodoxii, nu considera icoana ca fiind chip cioplit ...Cica cand se roaga se uita ea si se gandesc la Isus.In fine,acum femeia chiar e foarte draguta,vorbeste calm,ne explica,a facut facultatea de teologie si sotul ei e popa,deci le are laughing Doar ca am contrazis-o cu ceva odata laughing Cel mai mic fiu al lui Iacov a zis ca e Iosif cand era de fapt Beniamin (fiul sau si al Rahelei happy -cel mai mic,dupa ce l-a nascut pe Beniamin Rahela a murit ca era batrana,ok hai ca am dat'o in alte chestii laughing
Ma rog, ma bucur ca te duci la biseica penticostala, pentru ca sunt oamneni cu frica de Dumnezeu, matsa mea este(a fost) de la penticostali dar marintandu-se cu unghiul meu acum merge la biserica baptista happy si nu e mare diferenta
Si aici sa stii ca ai dreptate! Foarte multi oamneni ii "lauda"pe toti "sfintii", in primul rand doar Isus a fost SFANT dar nu ai cum sa le schimbi mentalitateawinking

| dragos38 a răspuns:

Din curiozitate, m-am mai uitat sa vad ce intrebari mai circula pe acest sait ''Religie''= credinta in zeii/Ioanantonia toate religiile inclusiv (crestinismul)initial au fost niste secte minore/si se inchinau la niste fiinte imaginare(zeii) au deformat realitatea vietii in care traim/mai mult atacand si stiinta spunand ca vine de la diavol,alta inventie a unor salbatici / Obiceiurile voastre mi se par eronate/eu as zice noastre, toate obiceiurile noastre sunt eronate(stupide)pupatul cadavrelor,asa zise ale unor sfinti,detinerea(cica)a adevarului absolut de catre o secta sau alta, inchiarea la icoane cica facatoare de minuni, si alte prostii/asta este intoxicarea de mii de ani, cu tot felul de vrajeli si abureli/daca exista o inteligenta universala, nu are nimic de aface cu religiile care au fost inventate de oamenii primitivi/

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Dumnezeu nu te va întreba ce religie ai avut, ci cât de mult ai putut iubi când ai fost ocărât şi batjocorit" - Numai atunci trebuie sa iubesti, cand esti ocarat si batjocorit?

| milan9 a răspuns:

Oare nu dai tu insati raspunsul? Atat timp cat protestantii vin cu arogante sau insinuari stupide, toate acestea necesita o replica, un raspuns...

NU obiectele de cult sunt interzise (Dumnezeu chiar le propune), nu imaginile cu valoare de simbol sunt interzise (neoprotestantii au cu carul...), nici măcar chipurile cioplite nu sunt interzise:

Ştii ce se afla deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI? Se aflau STATUILE (sau "CHIPURILE CIOPLITE") ale HERUVIMILOR, şi asta char la porunca lui Dumnezeu!

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea DOAR IN ANUMITE CONTEXTE!

Contexte care ţin de religie (poruncă dată evreilor!), contexte care ţin de timpul istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl CONCURAU pe Dumnezeu...

| Jardelin a răspuns (pentru Ioanantonia):

Știi cum suna întrebarea ta?
"Bai ucrainienilor, ce aveți cu rusii?"

| milan9 a răspuns:

"aduceti atata slava tuturor numai Lui Dumnezeu nu..."? Iată o aroganta protestantă în METASTAZĂ (înainte de inevitabila "pierdere" subită a sufletului: ( )! Iată răspunsul tău unde stătea: otrava aceasta a minciunilor are efecte directe…

Iată ortodocşi 100% care pot fi si foarte sensibil inclinati spre rugaciune inclusiv cu aceasta ocazia zilei de celebrare a nunţii: http://www.youtube.com/watch?v=1N5TwxkBVpE
(ceremonialul tainei Cununiei cu preotul ortodox se desfăşurase déjà).

Aceşti miri care şi-au păstrat demnitatea lor şi nunta lor curată pentru aroganţa ta înseamnă nimic? Ştii oare faptul că mândria nebună te face să pierzi şi bruma de fapte pe care o ai? (şi asta mai ales cand te iei chiar de "mucenici" ai credinţei…)

| milan9 a răspuns:

Ti se pare că miile de sfinţi făcători de minuni, că zecile de mii de martiri pentru dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni înseamnă "nimic" pentru tine? Asta spune dspre tine multe…

Ti se pare că aceşti monahi care se roagă 24 din 24 de ore pentru noi toţi înseamnă "nimic"?
http://www.youtube.com/watch?v=6JTK_mOkN60

| Ioanantonia explică (pentru milan9):

Dumnezeu nu scrie niciune in Biblie sa veneram pe altcineva in afara de El si Isus

| Ioanantonia explică (pentru gingergirl1):

Si tu esti penticostala, nu? laughing eu fac orele de religie si mi se par aberante rau. Fac ceva doar pentru ca asa le zice traditia..nu se documenteaza de loc.

| milan9 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Defineste termenul "a venera". NU inseamna a diviniza, NU inseaman a adora, ci doar "a cinsti"!

Sunt sute de exemple de persoane pe care tu insati le cinstesti...

| Ioanantonia explică (pentru milan9):

Eu nu cred ca ei merita efectiv, din moment ce trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu si sa-L slavim si sa ii respectam pe ceilalti.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Asa si ce-ai gasit in secta penticostala asa bun? e aparuta in 1906, de ce ar fi buna? ceilalti au fost prosti care au murit inainte? sectele sunt aparute din mandria unui om care nu vrea sa se supuna unor reguli; de ce protestati, impotriva cui protestati? nu are logica secta voastra asa-i?

| milan9 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Da? A nu acorda o minima cinste celor care se arata modele de viata crestina, de urmare desavarsita a invataturilor Mantuitorului, este de fapt... o necinstire.
Cine te incurajeaza pe tine sa necinstesti pe parinti, pe parintii spirituali, pe drepti, pe sfinti, pe sfintii lui Dumnezeu, pe care El Insusi i-a cinstit:

"Laudati pe Dumnezeu prin sfintii sai" spune psalmistul...

| Exilee a răspuns (pentru Ioanantonia):

Nu... Intelegi gresit termenul de "venerare". Venerarea este o forma de cisntire care li se cuvine Icoanelor, Sfintilor ingeri, Sfintei Cruci ( care te apara de toti dusmanii nevazuti/vazuti ), iar Maicii Domnului i se acorda Preacinstirea sau Supravenerarea, iar Adorarea ii revine lui Dumnezeu ( dar si Sfintei Imprtasanii cand primim Sangele si Trupul Domnului Iisus hristos).

La fel, nici Dumnezeu nu este de acord cu sincretismul religios. Trebuie sa-ti amintesc ca unele secte au fost de acord ca la inceput, CRESTINII Care-si faceau Sfanta Cruce urmau inca invataturile adevarate ale Ortodoxiei ( care a ramas neschimbata, iar la Crez marturisim ca suntem de acord " intr-una sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica" )

Chiar si Sfantul Evanghelist Luca a fost cel care a pictat prima icoana ( care din cate stiu a si lacrimat). Mai mult, exista chair cateva argumente biblice si anume: " Cine M-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Cel ce M-a trimis pe Mine". Ideea e ca nu orice reprezentare poate fi icoana, ci cele care respecta anumite norme-numite ERMINII.

Ele exista de-asemenea deoarece avem nevoie si de un anume sprijin, unul bazat pe simturi.

Noi nu ne mandrim nicidecum. Ortodoxia a ramas neschimbata, aue xistat NENUMARATE MINUNI savarsite chair de Sfinti, Icoane si bineinteles prin intermediul Fecioarei Maria, Maica Domnului, ba chiar si unii istorici ca de exemplu Tertulllian au fost de acord cu aplicarea invataturilor date d eApostoli ( atunci er ao singura religie, iar Ortodoxia a pastrat pana astazi aceleasi ivnataturi/doctrine).
Acum, cu ce scop vii tu si ataci invataturi care au fost pastrate chiar cu pretul sangelui unor martiri/voievozi, sa vii tu si sa constesti intr-un mod relativ puieril si banal ca invataturile noastre nu sunt corecte, cu ce scop dar vii tu cu o religia ce isi are originea de nici aproape 500 de ani. De ce oare nu poti sa dezradacinezi incapatanarea, aceasta mandrie pe care o ai? Ce argumente ai tu pentru ca icoana este chip cioplit? CUm poti dovedi tu ca icoana este chip cioplit? Cum poti dovedi tu ca Icoanele facatoare de minuni ( pentru care am si surse si a caror veridicitate este prezenta atat in texte teologice, dar si in izvoarele istorice) sunt "idoli". Nu sunt. Deschide ochii!

"Exista un Domn, o credinta, un Botez"!

| gingergirl1 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Nu,eu sunt baptista big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Everestcompany):

Inseamna ca cunosti alti penticostalilaughing
nu-i bai eu is din familie penticostala, infine sunt satanist (ti-ai dat seama) insa nici acol nu e colt de "rai"

| Ioanantonia explică (pentru anonim_4396):

De ce esti satanist?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Motive diferite si diverse nu am timp sa le dezvolt si sa intr in polimici aci.