Isus a zis ca atunci cand cineva iti da o palma sa intorci si celalat obraz. Si a mai zis si sa fim vicleni ca vulpea si blanzi ca mieii. Inainte de a actiona teebuie sa ne gandim de 1000000000 inainte si sa ne punem intrebarea : Ce ar face Isus?!
Ai ajuns la concluzia ca, catolicii si ortodocsii sunt o religie normala si se inchina normal!? omg! Majoritatea catolicilor si ortodocsilor, se comporta ca niste ATEI, cand nu sunt in biserica! Deci chiar nu ai cu ce sa ii lauzi! Modul de inchinare a uni crestin se vede in afara bisericii! Nu fac parte din nici-o religie. Pot sa zic doar ca Adevarata inchinare si Dumnezeul pe care il urmezi, se vede in afara bisericii Pace!
Cine zice ca nu e asa? Am zis eu cumva? Daca cei pe care-i cunosti sunt asa asta nu inseamna ca toti sunt asa! Cei care se comporta ca niste atei, iti spun eu ca n-au vazut usa bisericii de ani buni, se denumesc catolici sau ortotocsi pentru ca asa s-au nascut dar ei nu au habar de credinta! Oameni de acestia intalnesti la orce religie, in caz ca nu ai stiut... Nici eu nu ma numesc sfant, ca nu sunt, DAR nici nu ma comport ca un ateu cum crezi tu ca facem!
Nu am zis toti. dar majoritatea nu se comporta ca niste crestini!
Cand nu sunt in biserica, doar de Dumnezeu injura si! Am fost in multe locuri si stiu cum sta treaba!
E adevarat ca intalnesti in orice religie, Dar cu siguranta cei mai multi ii intalnesti la ortodocsi si catolici! comparativ cu cei din religia Penticostala, baptista etc., nu se poate compara!
. Si cred ca sunt si ortodocsi care se comporta ca adevarati crestini si catolici, dar destul de rar, din pacate!
Noi nu ne inchinam la cip cioplit! ATENTIE! Nu face confuzii de genul asta. Crestinii nu se inchina icoanelor, adica obiectului propriu-zis ci se inchina celui ce este reprezentat in icoana respectiva.
Am fost ortodox pentru 15 ani si am fost protestant pentru 15 ani (si acum sunt ateu), pot sa zic ca in general ortodocsii (sau catolicii) n-au nimic cu protestantii. De obicei preotii au si acestia o au din diferite motive si ei instiga oamenii cu minciuni: "protestantii scriu Iisus cu 1 I si inseamna magar", sau "adventistii si martorii lui Iehova sunt culte si este incest in masa", si lucruri de genul. Ortodocsii tipici au probleme cu fanatismul unor protestanti si cu ideea ca nu ai voie sa bei, sa dansezi, sa te uiti la televizor, etc. La final trebuie sa zic ca si protestantii sunt in parte de vina dat fiind ca sunt pastori protestanti ce instiga impotriva ortodocsilor, spunand ceva de genul: "ortodocsii sunt idolatri ca se roaga la icoane si sfinti" si anumiti protestanti sunt "agasanti" pentru ortodocsi deoarece sunt tot timpul alertati cat de "rataciti sunt". Am avut prieteni din toate ramurile (eu fiind baptist in cei 15 ani) intre care catolici (ce m-au invitat la intalnirea tinerilor din Iasi, un eveniment minunat), adventisti, penticostali, fratele meu (tot baptist) s-a casatorit cu o sotie crestin dupa evanghelie, etc. La final ce pot sa zic, cred ca multe dintre conflicte nu-s ale protestantilor tipici cu a ortodocsilor tipici, ci a ortodocsilor instigati contra protestanti instigati. Unii zic ca "nu pastrezi traditia stramoseasca", altii zic "voi idolatrilor". La final, atat ortodocsii, cat si catolicii sau protestantii sunt aceeasi religie, adica crestinism, deci intrebarea ta trebuia formulata: "ce aveti cu alte confesiuni".
Această poruncă nu ne învață numai să nu ne rugăm la dumnezei străini și să nu îi chemăm în ajutor, însă nici chipuri să nu facem în cinstea lor și nici jertfă sau slujbă să le aducem.Atunci cand ne inchinam icoanei si o cinstim nu ne inchinam lemnului sau materialului din care este facuta, ci il cinstim pe cel pictat in icoana.
Sunt ortodoxa. Nu ne inchinam la idoli. Cine zice ca icoanele sunt idoli sau unde scrie asta? Ortodoxii si catolicii nu cred ca au ceva cu celelalte religii, cred ca e invers. Mereu cand am intalnit un protestant sau neoprotestant a incercat sa ma convinga ca doar ei urmeaza calea cea dreapta si daca nu ma botez la ei nu o sa ma mantuiesc. Ei spun ca traiesc viata dupa Biblie dar o traiesc dupa o Biblie incompleta si cu destul de multe greseli, cred eu. Biblia adevarata are 80 de carti, nu 66. Stiu ca la religiile astea primesti botezul. Dar botezul cum se face? Auzisem ceva de botezul cu Duh Sfant.
CalatoriSpreCer întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: