| Ioanantonia a întrebat:

Hey..am o intrebare pentru ortodocsi si catolici. Ce aveti cu celelalte religii? Gen protestantii si neoprotestantii. Eu sunt protestanta si mai merg si la penticostali cand am timp. Adica am tot vadut persoane de religie ortodoxa care vor sa ne calauzeasca spre "calea cea buna". Mie mi se pare din start ca fac o greseala,aceea fiind mandria, deoarece se considera ei cei drepti. Obiceiurile voastre mi se par mai eronate din moment ce va inchinati la chip cioplit si aduceti atata slava tuturor numai Lui Dumnezeu nu....

71 răspunsuri:
| dragos38 a răspuns (pentru milan9):

Si care sunt acele modele de viata crestina pe care I.H. ni le da ca modele de urmat in viata? Avram (care si-a vandut nevasta sau sora nu mai stiu exact, pentru a deveni sotia faraonului, asta suna a proxenetism, Iacob inselator de tata si de frate, Isac?(idolatru)sau inteleptul Solomon cu dita mai haremul si si-a ucis si fratele/nu sunt cu nimic mai presus fata de modelele din zilele noastre /drogati, usuratice sau popi care profita de prostia turmei/bravo lor daca le merge/

| milan9 a răspuns:

Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv functia de REPREZENTAREA pe care o are IMAGINEA!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli?

La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală (dupa modelul altor obiecte decult recomandate in Vechiul Testament)...

| milan9 a răspuns:

Desi contextul lamuritor exista, e pacat ca uneori se prefera mai mult intunericul decat lumina...
Aşa cum spuneam si altădată, chiar deasupra celor zece porunci se aflau STATUILE (sau "chipurile cioplite") ale heruvimilor, şi asta char LA PORUNCA LUI DUMNEZEU!

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea doar în anumite contexte ce ţineau de religie (poruncă dată evreilor!), contexte care ţin de timpul istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau obiecte de cult…

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrucat ne-ai judecat, Dumnezeu nu maii are ce face decat sa-ti spuna; ai judecat pe altul, eu nu mai am ce face intrucat te-ai ridicat mai presus de mine si mi-ai luat locul.si satan a facut asa, si nu s-a mai gasit loc pentru el.in ceruri.tu vei avea, judecand pe ceilalti?

| Ioanantonia explică (pentru milan9):

Pai Isus stia cum arata Dumnezeu.El de ce nu si-a facut icoana si a inceut sa se inchine la ea? Si sa ii invete si pe ceilalti asta?!

| Jardelin a răspuns:

Hey... te crezi desteapta? Ti se pare ca ortodocsii si catolicii au ceva cu alte religii "gen protestantii si neoprotestantii"? Dar tu stii cu ce se maninca penticostalismul demonic de care apartii?

Stii in ce secta oribila te-ai bagat? Fugi de acolo cit mai ai timp! Nu mai sta, esti IN-SE-LA-TA! Ai auzit? Iti pierzi sufletul!

Uite aici niste clipuri pe care nu cred ca le-ai vazut. Uita-te cu atentie! Tu chiar ti-ai dori sa faci parte din gruparea asta dezaxata si diavoleasca?

Vorbirea in limbi pe care penticostalii o practica:

http://www.youtube.com/watch?v=g6how8Sp4jg

http://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

http://www.youtube.com/watch?v=Hm_NNLZiusg

Manifestari ciudate care nu au nimic in comun cu Biblia si crestinismul:

http://www.youtube.com/watch?v=AvEU7cpr9PQ&list=PLE20F7689253301D2

http://www.youtube.com/watch?v=1SgByE0pX1M

http://www.youtube.com/watch?v=srHzQz1xRS0

Sper ca videoclipurile de mai sus te vor face sa reflectezi putin la cultul penticostal pe care il adori si il iubesti atit de mult! Asta este adevarata fata a lor.

Ei vor pune stapinire pe mitea ta si vei ajunge sa-l slujesti pe diavol de fapt, nu pe Dumnezeu!

| danut a răspuns (pentru milan9):

"Ti se pare că aceşti monahi care se roagă 24 din 24 de ore pentru noi toţi înseamnă "nimic"? "
Absolut. Sa se roage pentru ei ca pentru noi putem sa ne rugam singuri. Unde ai citit tu ca niste MURITORI si PACATOSI trebuie sa fie INTERMADIARI intre Dumnezeu si noi.

"Defineste termenul "a venera". NU inseamna a diviniza, NU inseaman a adora, ci doar "a cinsti"!" DE CE sa nu cinstim pe Dumnezeu si sa cinstesc niste indivizi care cine stie la ce se gandesc atunci cand se "roaga" si de unde stiu eu cui se roaga, poate se roada Diavolului, bagi tu mana in foc ca nu?

Iar vi cu bazaconile astea inventate de unii ce se vor mai buricul pamantului decat altii? UNDE ai citit tu ca DUMNEZEU a spus ca evreii trebuie SA SE INCHINE HERUVIMILOR de pe Chivotul Legii? Textul Biblic sau esti DOAR un mincinos se TORSIONEAZA textul Biblic ca sa-si MOTIVEZE NELEGIUIREA?

| sofisis a răspuns:

Eu am fost la slujbe penticostale.
Mi s-a facut frica la un moment dat. Cand au inceput toti sa murmure si sa planga si sa tipe cand se rugau.m-a luat o spaima interioara, nicidecum liniste, asa cum trebuie sa iti aduca un lacas de cult.
Plus ca nu sunt de acord cu faptul ca minimizati niste fapte ale unor oameni doar pentru ca asa vreti voi. Asta apropo de faptul ca penticostalii nu cred in sfinti.
Cu atat mai mult mi se pare aberant sa nu te rogi la fecioara Maria, care, dupa biblie, a fost aleasa de insusi Dumnezeu pentru a-i purta fiul. Deci pentru voi asta e nimic sa inteleg?
Apoi, nu mi se pare ok ca oamenii care predica sunt oameni normali, luati de pe strada. Nici cu preotii ortodocsi nu le am. Mie cei mai ok ca si apropiere de divinitate mi se par preotii catolici. Ei intr-adevar isi dedica viata credintei si rezista oricarei tentatii lumesti.
Sunt prea multe neconcordante in religia penticostala si faptul ca va aparati atat de vehement credinta iar mi se pare aberant si absurd. Ce va pasa de ce cred ceilalti? Pe noi ne doare undeva de celelalte religii?
Pentru ca spre deosebire de ce spui tu acolo, e fix invers. Nu noi avem ceva cu voi...ci voi cu noi.
Se crede ca e "calea cea buna", asa cum pui tu in ghilimele pentru ca, crestinismul a fost practicat asa din cele mai vechi timpuri si in general tot ce e "obicei" e mai bun.
Eu ti-am vorbit din experienta mea personala in ceea ce priveste biserica penticostala.
A si da, botezul...o Doamne botezul. Dubios e putin spus. Poate are mai multa logica prin faptul ca si Iisus s-a botezat adult fiind dar pe de alta parte, daca imi aduc eu bine din religie, fiecare om mosteneste pacatul orininar (cel comis de Adam si Eva) iar motivul botezului e pentru a se sterge acest pacat si a lasa sufletul nou venit sa o ia de la 0, cum s-ar spune. Nu cred ca e mai bine ca pana la 20 de ani sa beau, fumez, fac sex, injur, fur, bat, omor etc. si la 20 ma destept dintr-o data, ma lepad de Satana, ma scufund de 3 ori in apa, imbracata in alb sa-mi mai vada si toata biserica desuurile ...si GATA. Sunt un om de toata isprava.Eu nu asa vad lucrurile.
Ca si concluzie : credinta este o chestie de preferinta. Si este de preferat ca ea sa fie strict intre tine si Dumnezeu si nu trambitata pe la nu'sh ce biserica.

| Swan39 a răspuns:

Deci tu mai întâi întrebi: "am o intrebare pentru ortodocsi si catolici. Ce aveti cu celelalte religii?" ca mai apoi să spui: "Mie mi se pare din start ca fac o greseala, aceea fiind mandria, deoarece se considera ei cei drepti. Obiceiurile voastre mi se par mai eronate [...]" Te cam contrazici singură. Şi tu, ca şi cei ortocşi sau catolici, credeţi că religia voastră e cea corectă şi adevărată. Încă o dovadă că religia e o totală aberaţie unde fiecare şi-a scris propriile reguli, după propriile credinţe, dorinţe, amăgiri etc...

| milan9 a răspuns:

Este o aroganta cutremuratoare sa considere cineva ca nu are nevoie de rugaciunile celorlalti! sad

Iata de ce:
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...

- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)

- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.

- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

| milan9 a răspuns:

Nicidecum nu am spus faptul ca evreii ar fi facut confuzie... Si ei stiau sa faca diferenta, desi Dumnezeu LE-A CERT OBIECTE DE CULT:

"deasupra celor zece porunci se aflau STATUILE (sau "chipurile cioplite") ale heruvimilor, şi asta char LA PORUNCA LUI DUMNEZEU!

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea doar în anumite contexte ce ţineau de religie (poruncă dată evreilor!), contexte care ţin de timpul istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau obiecte de cult… "

| Ioanantonia explică (pentru Jardelin):

Dar nu m-am bagat asa am fost dintotdeauna. Eu sunt luterana si da vin si la biserica lor. Crede-ma tu nu stii cu ce se mananca..chestiile alea nu se intampla unde am fost eu.

| ms3y a răspuns:

Eu sunt ortodox, merg la catolici si am prieteni buni neoprotestanti.Intr-adevar e gresita atitudinea celor care spun de confesiunea lor ca e cea buna
Pana la urma mergi unde il simti pe Dumnezeu
Si chestia cu icoanele nu au legautra cu porunca a doua
Ca sa te lamuresti citeste in Exodul 25, acolo Dumnezeu ii porunceste lui Moise sa construiasca un templu.

Cele 10 porunci au fost copiate de la egipteni (copy-paste)aceste obiceiuri se practica si in zilele noastre ''si asta din porunca lui D-zeu/? ia mai gandeste-te.

| Esperança a răspuns:

Eu zic că nu are rost să îţi baţi capul cu inepţiile altora,din moment ce părerile lor,chiar nu contează!
Majoritatea vorbesc din auzite şi văzute pe youtube,dar nu au avut deaface cu oamenii pocăiţi cu adevărat!
Ciudat, că acele clipuri în care penticostalii se duc în Africa,India şi alte ţări nedezvoltate pentru a ajuta oamenii de acolo,cu alimente, îmbrăcăminte, şcoli, apă, spitale etc. cu banii lor, nu daţi de stat, nu le văd, decât făcăturile ieftine, în timp ce ei aruncă MILIOANE de EURO pe construcţii inutile ca şi "Catedrala "Mântuirii" Neamului"
Oricum, venirea Domnului este aproapte şi în ziua aceea se va vedea cei care au slujit Domnului şi cei care au slujit Diavolului, deci cuvintele sunt de prisos!

| milan9 a răspuns:

Nu este un lucru normal şi corect ca omul să îşi adapteze religia la el doar pentru că el nu se poate adapta cerintelor divine...
Dacă el nu se poate adapta nu este din cauza învăţăturilor revelate DIN CARE NU-I LIPSEŞTE NIMIC ÎN BISERICĂ spre exemplu, ci din cauza unor lucruri subiective, de modul eronat în care vede lucrurile.

În mod greşit ajunge să spună că Biserica nu-l "satisface", fără ca el să ştie că nu-i lipseşte nimic în Biserică.

| milan9 a răspuns:

Câte "direcţii corecte" pot exista, din moment ce Hristos a mărturisit că Biserica este Una singură, alături de care va rămâne până la sfârşitul veacurilor:
- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27

Sau:
"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi BISERICA MEA şi porţile iadului nu o vor birui."( Matei 16, 18. )
"Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."( Matei 28, 20.)

''Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.Amin(Matei 28,20)suntem in veacul 21 oare la ce veac se referea zeul I.H. se pare ca a uitat sa le zica ucenicilor sai/cum zicea un om odata/Crestinismul este un platonicism al plebei.

| Jardelin a răspuns (pentru Ioanantonia):

Draguta de tine! Esti tare simpatica asa cum presupui tu ca nu stiu cu ce se maninca penticostalismul! Tare mi-e frica de faptul ca s-ar putea sa stiu mai multe decit tine. Stiu foarte multe, si cunosc si o gamada de oameni penticostali, si pastori penticostali, stiu si programul saptaminal de la biserica daca te intereseaza, am stat penticostali cu la masa chiar cu pastori, am fost in casa lor si am relatii, as putea spune ca saptaminale cu ei.

Iar daca la biserica unde te duci tu nu se intimpla timpeniile pe care ti le-am aratat in clipuri, nu inseamna ca penticostalii mioritici sint mai sfinti decit aia brazilieni sau americani. Sint doar ceva mai retinuti in manifestari penibile, necrestinesti si ne-biblice, dar stai linistita mai devreme sau mai tirziu se vor contamina si ei de aceste practici diavolesti. Deja bolboroseala dementa, deliranta, si draceasca pe care eu denumesc vorbirea in limbi se practica pe scara larga in toate bisericile penticostale din Romania. De asemena se practica si rugaciunile isterice colective, care nu sint altceva decit o pshihoza mistica in masa.

| Ioanantonia explică (pentru Jardelin):

Eu sunt protestanta, nu merg la biserica lor din obligatie fata de religia mea. Stii care e chestia? Ca Dumnezeu a spus clar ca nu accepta idolatrizarea in Biblie, de ce crezi ca a ascuns oasele lui Moise dupa ce a murit? Pentru ca poporul evreu idolatriza foarte mult. Nici chiar ingerii nu au acceptat idolatrizarea si au spus : noi suntem ca si voi supusii aceluiasi SINGUR Dumnezeu. Nu conteaza ca te rogi la persoana din icoana, conteaza ca o faci din moment ce Dumnezeu a spus sa nu incercam cu mainile noastre pacatoase, intr-un mod "artistic" sa ii reproducem Divinitatea. Domnul sa te binecuvanteze.

| Ioanantonia explică (pentru Esperança):

Sunt perfect de acord cu tine. Nu sunt penticostala, desi merg la biserica voastra din cand in cand, aunt pritestanta. Nu stiu daca e o mare diferenta inte noi si voi, dar stiu ca si noi mergem dupa principiul Bibliei. Nu al traditiei de 2000 de ani.

| Ioanantonia explică (pentru milan9):

Si te intreb pe tine acum? CE FEL DE CERINTE DIVINE? Sa ne inchinam la moaste, sa le pupam, sa aducem slava unui chip cioplit. Omule.ce inseamna ca in fata lui Dumnezeu suntem egali? Ca toti trebuie sa-L slavim pe El nu pe asa zisii "intermediari " ai Lui..pentru ca nici macar ei sunt de acord, citeste Biblia si apoi zi

| milan9 a răspuns (pentru Ioanantonia):

Sfintii nu au urmarit in viata lor laude si cinstiri pentru ca mandria este un pacat foarte mare. Noi ii cinstim insa pentru ca astfel le resperctam si modelul concret de viata sfanta, iar cinstindu-i nu riscam nici o mandrie, este o datorie ce tine de respect, de darurile primite de ei de la Dumnezeu, de faptul ca in general ii respectam in viata noastra pe cei care merita respectul.
Nu poti afirma ca vreo grupare sau secta nu-si respecta invatatorii, modelele, reperele, bunicii, apropiatii...
Stii cum s-ar chema lipsa asta de respect...

| Esperança a răspuns (pentru Ioanantonia):

Da,dar din păcate şi din nefericire, nu este orice tradiţie, ci e o tradiţie care se trage din păgâni, ce s-a păstrat până în ziua de azi, într-o formă sau alta!
Dar cei ce ştiu lucrurile acestea, nu vor recunoaşte niciodată, pentru că doar aşa îi pot manipula pe enoriaşii lor!
Păgânii aveau aceeaşi formă de închinare! Ei nu se închinau dacă nu aveau o reprezentaţie, ceva!

Eu am făcut de cunoscut anumite lucruri şi am primit ameninţări în privat de la reprezentanţii acestei mari religii!

| milan9 a răspuns:

Cuvantul "obiceiuri" sau "traditii" se poate referi atât la "obiceiurile corecte ale crestinilor" cât şi la cele greşite ale grecilor spre exemplu.

Iată, doar cateva locuri în care este vorba de obiceiurile corecte ale creştinilor:
- Fapte 16, 21 - in care romanii pagani spunau despre crestini ca au anumite "OBICEIURI".
- "Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică OBICEIURILE bune." I Corinteni 15, 33 etc…

Un loc în care cuvântul "obicei" este folosit critic este următorul:
"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25

| sabin89 a răspuns (pentru Esperança):

"Oricum, venirea Domnului este aproape" - Ce ar trebui sa intelegem prin acest "aproape"? Ca aproape era si in urma cu doua mii de ani. Ai citit versete precum "fratilor, de-acum vremea s-a scurtat"? sau "copilasilor, este ceasul cel de pe urma"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Nu, dar atunci e cel mai greu să iubeşti, am dat un exemplu. Atunci când cineva îţi dă o palmă, instinctul îţi spune să îi dai şi tu o palmă înapoi, deşi îi poţi zâmbi sau îl poţi îmbrăţişa. Dacă ai fi înşelat de soţia ta cum ai reacţiona? Ai da uitării toate clipele petrecute împreună, părăsind-o? Eu aş iubi-o mai mult. Asta înseamnă dragoste necondiţionată.

| Esperança a răspuns (pentru sabin89):

Dar tu ai citit versetul unde spune că pentru Dumnezeu, o zi e ca o mie de ani şi o mie de ani sunt ca o zi?