Daca Dumnezeu e tatal lui Iisus, inseamna ca e barbat, ca daca era femeie spunea "Mama lui IIsus".
Ce cred eu? Cred ca ar fi cazul sa pui intrebari mai serioase si mai interesante. Who the hell gives you the right to judge God?
Deci ce sa zic cine stie fie care religie il simbolizeaza diferit
in majoritatea este simbolizat ca barbat dar sunt si religii care sustitin ca dumnezeu ar fi femeie dar ce poti sa zici sunt multe religii care il simbolizeaza ca animal
ce poti spune fiecare persoana il imagineaza pe dumnezeu dupa propria imaginatie
deci de une stim noi credeam in ceea ce am fost invatati sa credem
credinta este urmatoarea crede si nu cerceta
Cred ca daca ai fi studiat putin subiectul, n-ar mai fi fost nevoie sa pui aceasta intrebare.
Nu exista credinciosi, eu nu pot fi ipocrit crezand asta, nu exista asa ceva in Romania poate 1% din populatie atat
Biblia spune-Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut pe om după chipul lui Dumnezeu, parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut(Genesa 1-27).Bărbatul și femeia reflectă împreună calitățile lui Dumnezeu.
"Tatal nostru care esti in ceruri..."
Cred ca te-ai prins.Si de unde stii ca Dumnezeu nu exista? Asa cum noi nu avem dovezi ca ar exista, tu ce dovada ai ca ar fi doar o inventie?
Este gresit! Citatul asta controversat,, crede si nu cerceta" nu exista in nici un Biblie! Dar noi stim că Hristos Domnul a zis:
"Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide, că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide." (Ev. Matei 7:7-8)
Deci, haideţi să nu mai stăm pe gânduri, şi să ieşim din bezna necunoaşterii spre lumina credintei, urmand indemnul Mantuitorului de a cerceta lucrurile, insa cu dreapta socoteala:
"Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine"
Pai suntem dupa chipul si asemanarea lui, probabil. Asa l-a facut pe Adam =====> Dumnezeu e barbat, femeia a aparut dupa.
Nu vreau sa fac astfel de studii. M-ar putea dice in sminteala. Dar nu prea cred sa fie barbat. Degraba o sa intrebati si daca ingerii sunt barbati sau femei.
Eu sunt credincios, dar eu cred ca Dumnezeu nu exista... Vreau sa zic ca oamenii poate s-au gandit sa ii invete pe oameni asa ceva, doar ca ei sa fie mai buni, ca sa se inteleaga intre ei. Si exemplul ca sa-i convinga este acesta: Daca se roaga si fac fapte bune, Dumnezeu ii ajuta. Dar de ce nu ii ajuta daca fac fapte rele? De ce nu ii ajuta daca nu fac nicio fapta? Ii ajuta doar daca fac fapte bune, deci oamenii s-au gandit ca daca ii pacalesc pe ceilalti sa fie buni, Dumnezeu ii ajuta. Restul intamplarilor pot fii simple coincidente.
Bafta!
E barbat,, ti-o indica Biblia.
Nu are treaba cu misoginismul. Si daca ar fi femeie nu m-as supara, tot ce conteaza este ca eu cred in El.
Dar de ce te pune pe ganduri excesiv Dumnezeu?
In primul rand, Dumnezeu nu e o inventie. Daca nu poti sa treci de pasul asta, nu citi mai jos fiindca nu o sa pricepi nimic.
Sfanta Treime e formata din Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Nu din mama, fiica si mai stiu eu ce.
Ingerii sunt asexuali. Ideea cu sexele exista doar pentru oameni, ca sa priceapa. Unii nici nu inteleg faptul ca e o entitate superioara, dar apoi faptul ca nu are sex?
Sunt lucruri care nu ne sunt de folos, o sa ni le descopere pe ailalta lume Dumnezeu, impreuna cu toate cate nu le-am priceput despre el. Sau, poti sa incepi de aici, dar e o cale foarte grea sa crezi intr-atat incat sa poti intelege chiar si fragmente minuscule din inteligenta necuprinsa a lui Dumnezeu.
"Este foarte interesante ".
Adica nu stii sa scrii corect in limba romana, dar dai lectii de teologie.
anonim_4396 întreabă:
Vernusio întreabă: