anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru credinciosi:
De unde stiti ca acest Dumnezeu al vostru este barbat, si nu este femeie?
Ma gandesc, ca cei care au inventat acest Dumnezeu au fost sexisti sau misogini, de au spus ca Dumnezeu e barbat, si nu femeie.
Voi ce credeti?

83 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns (pentru Superior):

Biblia a fost scrisa de oameni.

| Clorox a răspuns:

Geez, ai inceput să fii enervant...
Parcă erai ateu, de ce naiba mai răscolești rahatul dacă știi că nu crezi in nimic?

| Nyya a răspuns:

Daca totul este o inventie pentru ca oamenii sa nu se mai gandeasca cum s-a creat pamantul? Daca ne este,, insetat,, a credem in Dumnezeu? Poate totul e o iluzie...

| Mayhem666 a răspuns (pentru Drimmero):

Pentru ca in fiecare zi ma irita oamenii care mi-l tot arunca in farfurie de fiecare data cand au ocazia. Dumnezeu in sus si Dumnezeu in jos. Toata ziua numai Dumnezeu. Iar daca pun niste intrebari la care acesti oameni nu imi pot raspunde, pentru ca nu au cum, evita si mi se spune doar ca Dumnezeu exista, si nimic mai mult. Asta ma enerveaza.
Asa pot si eu sa inventez un zeu, si sa zic, ca acel zeu este cel adevarat. M-ar crede cineva? Exact, NU, ar zice ca sunt nebun.
Oamenii cred orbeste in ce li se zice, si cu cat mai multi oameni zic asta, cu atat mai multi vor crede asta. Pe mine pur si simplu nu m-a convins chestia asta cu Dumnezeu.
Parerea mea este ca nu exista, cum tu ai dreptul sa crezi, asa am si eu dreptul sa nu cred.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Mihai1810):

Toti oamenii pe care ii cunosc.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Clorox):

De la o vreme parca te irita orice spun.

| Mayhem666 a răspuns (pentru AkiseAru):

Cum vine asta? Esti credincios, dar nu crezi...
Cred=credinta, deci de aici vine si cuvantul credincios.

| Clorox a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu chiar... Mă supără întrebările astea fără rost.
Chiar dormi mai bine dacă știi că d-zeu e fată sau băiat?
Nu ești ateu? :/

| Mayhem666 a răspuns (pentru BlackRose03):

Atata timp cat cineva nu imi dovedeste existenta lui, am tot dreptul sa spun ca nu cred. Nu pot sa cred orbeste in ce mi se spune.

| Mayhem666 a răspuns (pentru untu):

Nu stiu de ce de fiecare data cand imi dai raspunsuri la categoria asta, ma gandesc, ca fie esti un incuiat la minte de 70 de ani, fie esti un troll.
De ce esti asa de sigur ca Dumnezeu exista? Poti sa imi arati dovezi ca exista? Exact, nu poti.
Daca tu te consideri un nimic fara Dumnezeul tau, e problema ta, eu nu ma consider un nimic.

| Mayhem666 a răspuns (pentru RAY):

Asta cam asa este. Ei sunt credinciosi doar in mintea lor, dar nu arata asta prin actiunile si cuvintele lor.

| Mayhem666 a răspuns (pentru ania):

Biblia spune...blah, blah, blah.
Si daca ai cerceta, fara sa spui tot ce scrie in biblie, cum ar fi?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Florentina9210):

Fac ce vreau. Pana la urma asta e un site cu intrebari, fie ele interesante sau nu, tot intrebari sunt. Intreb ce vreau, raspunde cine vrea.
I judge who I want, I judge even myself sometime.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Clorox):

Ba da sunt.
Nu e chestia ca dorm mai bine daca stiu sau nu, dar chiar eram curios ce cred si alti oameni despre subiectul asta, pentru ca pe toti oamenii pe care i-am intalnit si cred in Dumnezeu (chiar si membrii familiei mele), toti sustin ca Dumnezeu ar fi barbat.

| Florentina9210 a răspuns (pentru Mayhem666):

Ciudata perspectiva a vietii ai. Sa stii ca viata nu e doar despre anime si alte rahaturi. Prin intrebarea asta ti-ai exprimat frustrarea cu privire la ceva ce nu ai obtinut sau ma rog ce ti-ai dorit. Si de aceea zici ca Dumnezeu nu exista.

| Drimmero a răspuns (pentru Mayhem666):

Foarte bine,e doar parerea ta si nu o certitudine.
Astept o dovada a stiintei sa zica ce zici tu,,ah, am uitat ca ei se ocupa cu diminuarea populatiei si trierea dupa bunul plac, de parca si-au insusit dreptul de la origini/
Eu credeam ca un ateu are argumentele bine inchegate,, studiaza mult, si nu se ia total aiurea de lucruri ilogice. Ne-am obisnuit sa il atacam pe Dumnezeu...cand El nu are nicio vina pentru situatiile de pe pamant, sau uiti ca omul e lepra adevarata si din comoditate respingi?

| untu a răspuns (pentru AkiseAru):

Cum poti sa fii credincios daca tu crezi ca Dumnezeu nu exista? A fi credincios inseamna a merge la Biserica, la Sfintele Slujbe de Sfanta Liturghie si sa te rogi pentru sanatatea familiei tale si pentru reusite la toate, mai ales sa-i multumesti pentru ca ti-a dat pe toate!

| BlackRose03 a răspuns (pentru Mayhem666):

Ai dreptul sa nu crezi, tot asa am si eu dreptul sa cred in El. Daca esti de parere ca nu exista, de ce mai pui astfel de intrebari? Nu te intereseaza, vrei sa ne convingi si pe noi ca Dumnezeu nu e asa real precum credem. Daca oricum nu esti credincios, nu mai pune astfel de intrebari.E problema ta.N-are rost sa iti bati capul cu lucruri pe care nu le intelegi sau nu vrei s-o faci.Eu nu ma iau de tine pentru ca esti ateu, nimeni n-o face.Probabil esti nemultumit de parerea celorlalti si credinta lor, iti exprimi aceasta nemultumire aici.Dar cu ce te deranjeaza viata celorlalti si alegerile luate in viata? Este gresit sa iti impui parerea altora desi e foarte probabil sa fie eronata.Nimeni nu e interesat de opinia ta, nu o lua ca pe o insulta.
Nu credinta conteaza, deci in loc sa iti formezi o parere gresita despre credinciosi pentru ca au un Dumnezeu mai bine te-ai uita la calitati si suflet.Nu iti trebuie dovezi sa crezi, o faci pentru ca asa simti, daca nu vrei, ramai cu aceste nelamuriri."N-aveti dovezi".Tu ai vreo dovada? Pastreaza pentru tine, aici vei fi doar criticat

| Superior a răspuns (pentru AkiseAru):

Nu are logica, nu crezi in Dumnezeu dar esti credincios straight face

| Zazy a răspuns:

Daca nu crezi in Dumnezeu, nu mai posta intrebari de genul aici. Pe acest site, exista, dupa cum stii, si copii, cu varste fragede, care sunt usor influentati de parerile noastre, ale celor din jur. Din moment ce tu iti lasi parerile si intrebarile fara sens pe aici legate de Dumnezeu, de divinitate, le starnesti o anumita curiozitate copiilor si in acelasi timp le dai foarte mult de gandit (negativ, desigur). In niciun caz pozitiv.
Si nu este ok absolut deloc. Consider ca ar trebui sa vorbesti asta cu preotul de la biserica, sau profesoara/profesorul ce iti preda religia la scoala. Ei iti pot da argumente foarte bune, stiu mult mai multe ca noi.
Cum am mai spus, nu crezi in Dumnezeu este strict treaba ta si nu ar trebui sa pui intrebari fara sens aici. Nu uita, poti influenta multi oameni sa meaga pe drumul tau, si nu e bine. Crede-ma ca tu nu ai ales drumul bun!
Si apropo, Dumnezeul nostu este si Dumnezeul tau! Fara Dumnezeu nu existai astazi.
Crede in Dumnezeu! El exista!
O seara buna!

| Zazy a răspuns (pentru Mayhem666):

Animelover95, incearca sa nu iti mai schimbi parerile ca vremea.
Cand spui ca esti credincios, cand spui ca esti ateu.
Nu ne pasa in cine crezi tu.
Dar hotaraste-te nene, ca ne ametesti.
Sa stii ca credinta in Dumnezeu e mai importanta decat vizionarea animeurilor happy.

| Clorox a răspuns (pentru untu):

A fi credincios inseamna a crede in ceva, eu sunt foarte credincios, dar nu mă închin dumnezeului crestin...

| Mayhem666 a răspuns (pentru Zazy):

Nu imi schimbau parerile, nu am spus niciodata ca sunt credincios.

Care profesoara de religie, ca sunt la facultate, si aici nu se face religie (si bine imi pare). Dumnezeul tau, nu e si Dumnezeul meu, pentru ca pentru mine Dumnezeu nu exista, este doar creva ce oamenii au creeat. Eu nu cred in el.

| Nitroblast a răspuns:

Ideea e urmatoarea, le-am mai spus si altora, ti-o spun si tie - nu vrei sa crezi in El. Esti prea mandru pentru a crede intr-un creator, right? Poate sa vina si in fata ta in mod special, ca tot nu vei crede si tot nu vei vrea sa cauti dovezi in acest sens. E alegerea fiecaruia, ce e drept, dar nu ai cum sa spui ca alegerea ta e cea mai buna pentru toti, e absurd.

Biblia a fost scrisa de oameni. Oamenii au scris din ce le-o zis Dumnezeu sa scrie. Nu crezi, partea a doua.
Ai minte, amintiri, inteligenta? Arata-le. Vreau sa pun mana pe ele. Vreau sa le vad. Asa e si Dumnezeu, nu se vede, se simte. Ca tu nu vrei sa simti, partea a doua.

Dovezi sunt cate poftesti. Chiar si faptul ca existam e o dovada. Vorbeste cu unii care l-au vazut la propriu pe Domnul, o sa iti dea cate dovezi vrei.

Si care e problema cu cercetarea in afara Bibliei? Nu e absolut nici o problema, ba dimpotriva, e recomandat sa faci cercetari pentru a verifica ce se spune acolo. Cercetatori in privinta asta sunt, poti sa cauti despre ei si cercetarile lor.

Cu ateismul nu il poti gasi pe Dumnezeu, doar cu credinta. Nu poti sa gasesti ceva in care nu crezi, nu?

Ai impresia ca te cunosc? De unde ai vrea sa stiu eu ca esti la facultate?
Auzi, daca tot ai nelamuririle astea de ce nu te duci la un preot care chiar are argumente exacte? Vii si ne ametesti pe noi ca Dumnezeu nu exista, cand de fapt nu e asa.
Stii ceva, fiecare cu parerile lui, cu ideile lui. Nu trebuia sa stie toata lumea ca tu esti ateu.winking Unora chiar nu le pasa, nici mie. Dar am vazut ca tot postezi chestii de genul cum ca Dumnezeu e inventat de oameni, si nu m-am mai putut abtine. Totul are o limita!
Nu vrei sa crezi, bine. Dar acum nu stai toata ziua sa postezi pe TPU ca nu crezi tu.
Doar atat iti mai zic. Daca Dumnezeu il consideri inexistent, atunci de ce mai esti pe lumea asta? De ce ai un acoperis deasupra capului? De ce ai mancare pe masa? De ce ai haine? De ce ai sanatate? De ce? Imi spui si mie, te rog frumos? Toate astea vin de la Dumnezeu si ar trebui sa-I multumesti pentru toate in loc sa stai si sa ametesti lumea pe TPU cu agrumentele tare care oricum nu sunt de folos sau adevarate!

De ce mai sunt pe lumea asta?
Pentru ca m-a nascut mama.
De ce am un acoperis deasupra capului?
Pentru ca bunicii si parintii mei au muncit sa construiasca, casa.
De ce am mancare pe masa?
Pentru ca parintii mei au muncit sa ia bani, ca sa cumpere mancare.
De ce am haine?
Din acelasi motiv mentionat mai sus.
De ce am sanatate?
Pentru ca m-am nascut sanatos, si mi-am pastrat sanatatea, nu am distrus-o.
Gata, ti-am spus!
De unde stii ca argumentele mele nu sunt adevarate? De unde stii ca tu ai dreptate? Te-ai gandit vreodata ca este posibil sa te inseli in privinta asta?

Ei bine, arguemtnele tale NU sunt ADEVARATE pentru MINE!
Eu cred ca nu ai inteles de fapt ce-am vrut sa spun si iar ma iei cu aberatiile tale.
Eu ti-am mai zis, dom'le. Crezi, bine. Nu crezi, it's ok. Your life!
Dar nu te mai frustra atat pe TPU, pentru ca influentezi si alti oameni ( de fapt, ma refer numai la copii) si ii indrepti pe drumul tau CARE NU E DELOC BUN.
"Fructul putred strica mai multe fructe, daca nu este aruncat la timp"
Atat iti mai spun. Daca nici proverbul asta nu-l mai intelegi, e clar ca anime-urile "isi fac treaba".
Crede-ma ca eu nu sunt rautacioasa, dar inceteaza sa mai postezi chestii fara logica. Si ti-am mai spus si o repet, exista preoti! care chiar iti pot argumenta ceea ce tu crezi ca nu e adevarat!

Da, bine, incheiem discutia aici, pentru ca nu am chef de cearta la ora asta.
Si pentru cultura ta generala, asta e o tara libera si fiecare face ceea ce doreste, iar daca eu doresc sa postez astfel de intrebari, o fac, nu incetez doar pentru ca asa spui tu. Cine vrea sa imi citeasca intrebarile, le citeste, cine nu vrea sa le citeasca, nu o face, nimic mai simplu.
Iar tu nu ar trebui sa te mai crezi asa de superioara, ca nu esti, si nu dai un exemplu de crestin bun, copiilor de pe aici care iti citesc raspunsurile!

| T0T a răspuns:

Ca să punem capăt aberațiilor de aici. Bărbatul și femeia sunt 2 sexe care se deosebesc prin organele sexuale. Dumnezeu nu este un organism biologic așa cum îl descrie Biblia. Acel "tată" nu este denumire dată pentru că e bărbat ci pentru că el poate fi asociat cu sămânța din care toate au apărut. Ce naiba, trebuie să susțină un necreștin aberațiile idioților care nici măcar nu își înțeleg propria religie. Din ce am citit aici e jale mare în mintea lor.