'' A fost modificata genial, pot spune, fiindca dupa aproape 2000 de ani inca functioneaza...'' - prea smecher ce ai zis
''A fost modificata'' si ''dupa aproape 2000 de ani inca functioneaza'' nu prea se impaca.
Si oricum, ar fi semnalat cineva o modificare.
A da, ai dovezi?
La Vatican pentru dovezi. Mai ramine sa vedem cum ne dau aia voie...
Plus ca se stie ca a mai fost editata si mai ales chestiile care s-au "pierdut" la traducere, cu voie sau fara de voie.
Deci ai incredere in Vatican, dar nu ai incredere in ceva ce exista si functioneaza ( chiar tu ai spus-o) de 2000 si ceva de ani incoace. Trist
Am spus ca functioneaza ca instrument de crowd control. Un instrument al dracului de pervers. Nu am incredere in nici un Vatican, doar ca adunatura aia de boy lovers stie ea ce stie. As putea sa pariez ca parte din dogmele lor diferite de crestinism sint direct derivate din ceea ce stiu si nu vor sa impartaseasca cu restul lumii. Pe de alta parte, nici de nemernicii astialalti nu mi-e rusine, cind ii vezi cu "frati crestini" in sus si in jos, dar sar ca arsi daca aud de ecumenism.
P.S. Bine, ar mai fi si manuscrisele alea de la Marea Moarta care ar mai putea elucida niste nebuloase, dar se pare ca nici alea nu se vor scoase cu totul la iveala.
Doctorfishadi întreabă: