Gaby: iti pierzi vremea discutand cu ateii.Eu am fost ateu militant si am vazut minuni cu ochii mei la moastele sfintilor, cine chiar vrea sa afle, gaseste.Ateii pretind ca sunt sceptici, dar niciunul din ei nu cerceteaza fenomenul pe care pretind sa il studieze (spre exemplu, niciunul nu merge la Ierusalim sa vada ca Lumina Sfanta nu arde in primele minute, niciunul nu merge la moastele sfintilor sa vada cate minuni se intampla acolo si sa stea de vorba cu cei care s-au vindecat etc.), ei doar stau comod in fotoliu si cred ca Dumnezeu nu exista fiindca au inventat ei un sistem de gandire (foarte slab, apropo ) conform caruia Dumnezeu nu ar avea voie sa existe Kurt Godel desfiinteaza orice forma de ateism aratand ca niciun sistem formal nu poate cuprinde explicatiile despre aparitia si existenta sa (teorema incompletitudinii), restul despre crestinism este cu "vino si vezi": cel ce vrea sa vada, vine la biserica si vede cu ochii lui.Cine nu vrea, ramane comod in fotoliu si striga ca Dumnezeu nu exista Toate cele bune!
Nu are rost, pentru ca voi crestinii sunteti prea caposi sa le acceptati, si cautati doar motive de caterinca. A se vedea userul Memu10 pentru referinta.
Vantul nu exista, atomi nu exista, razaele soarelui nu exista... de ce? nu le vad astea sunt argumentele ateilor
Dumnzeu nu exista, de ce? nu il vad
Dovezi se dau celor care au si capacitatea sa le inteleaga.Crestinii nu au aceasta calitate, altfel n-ar mai fi crestini.
Omul abia a evoluat din punct de vedere tehnologic si isi are casa pe o planeta. Acestia nu pot avea o atitudine absolutista corecta cand noi nu am explorat intregul spatiu existent.
...cat despre evolutionism, aceasta teorie ale la baza o alta teorie despre aparitia vietii (numita abiogeneza) care presupune ca viata ar fi aparut fara un Creator.Ei bine, abiogeneza sustine ca aminoacizii au format de la sine proteine (desi stiinta arata clar ca sansa ca o singura proteina sa se formeze din aminoacizi e una din 10 la puterea 164, adica 1 cu 164 de zerouri in plus, cea mai simpla celula nu are o singura proteina, ci 42 de milioane, deci iti imaginezi ce bazaconii cred ateii) si apoi cred ca proteinele alea au format singure structuri celulare (imposibil), ca structurile celulare au rezistat suficient de mult pana sa vina toate celelalte structuri, asta in conditiile date de mediul pamantului primar, in conditii nefaste (si asta e imposibil) si apoi structurile alea s-au imbinat de la sine putere (imposibil si asta) si au creat o celula functionala care continea informatie fara sa o primeasca de undeva (imposibil) si care a inceput de la sine putere sa se divida (imposibil si asta).Iti dai seama ca toate lucrurile astea pe care le cred ateii nu sunt doar improbabile, ele sunt perfect imposibile si totusi ateii in continuare le cred.De asta iti si spuneam ca n-are rost sa ii intrebi despre evolutionism sau mai stiu eu ce subiect fiindca iti dai seama ce bazaconii iti vor raspunde, ei sunt soiul de persoane care nu vor sa afle cu adevarat cum e cu existenta lui Dumnezeu si care cred toate lucrurile despre care am scris mai sus si care sunt nu doar improbabile, ci de-a dreptul imposibile. Daca vrei sa ii ajuti, roaga-te pentru ei, e mare nevoie de rugaciune.Toate cele bune, Doamne ajuta!
Fiind pe același subiect cu tine, voi ateii faceți la fel. Mulți dintre voi, din ambele categorii, sunteți o apă și un pământ, și nu rămâneți pe subiectul discuției.
Omul nu a aparut dintr-o coasta! Ci a fost facut din tarana pamantului apoi i sa suflat duh de viata. tarana esti in tarana te intorci, intelgi? Femeia insa a fost facuta diferit dar si pentru ea se aplica tarana esti tarana te duci, pentru ca a fost facuta din barbat... Doamne ajuta, sigur cu drag ne si rugam daca vrei.
Dacă voiai să înveți, te exprimai mai civilizat. Tu poți crede ce vrei. Copiii de asemenea cred în Bau-Bau, Moș Crăciun și Zâne căci nu știu altceva. După merg la școală, unde învață. Tu la școală ar trebui să înveți despre asta.
Pentru placerea ta personala nu sunt ateu ci deist) Dovezile is la indemana oricui, e plin internetul de date despre Big Bang, evolutie, etc Cei care posteaza aici intrebari de gen cauta doar oameni care sa le dea dovezi pe care ei apoi le contesta pana in panzele albe.
Atitudinea ta provocatoare nu este din pacate nici utila si nici constructiva... Este asemanatoare trolling-ului care se face de multe ori aici fara nici un folos. Intrebarea ta nu incearca din pacate sa impace pe nimeni ci doar sa provoace.
Referitor la Big Bang (iata cum stiinta recunoaste limitele ipotezelor lansate prin insasi denumirea de origine onomatopeica...), nu este de mirare faptul ca aceasta ipoteza este foarte aproape de crearea progresiva de care vorbeste Cartea Genezei. Ambele iau in calcul UN INCEPUT.
Singura contradicţie reală care apare între ştiinţă şi învăţătura creştină este cea referitoare la modul diferit în care este prezentată apariţia vieţii. Printr-o constatare justă se poate afirma că celelalte contradicţii se datoreză fie diferitelor interpretări subiective, fie faptului că ştiinţa, în mâna pretinşilor oameni de ştiinţă, intră în mod eronat în contradicţie cu credinţa şi astfel devine instrument de inducere în eroare.
Ştiinţa poate servi religia şi morala, dar nu le poate înlocui. Ştiinţa este neputincioasă în faţa răului moral şi metafizic. Misiunea ştiinţei nu este aceea de a înlocui religia şi nici de a organiza viaţa spirituală. Ştiinţa nu poate satisface nevoile religioase ale sufletului omenesc: nu poate să asigure purificarea şi iertarea păcatelor, îndreptarea şi mântuirea sufletelor, sfinţenia, fericirea reală şi nemurirea.
Cauzele distanţării în timp dintre ştiinţă şi credinţă?
În afara atitudinii tendenţioase subiective şi a speculaţiilor venite din partea unor aşa-zişi oameni de ştiinţă, o altă cauză a putut fi reprezentată de influenţa de durată a materialismului ateu comunist asupra mentalităţii colective umane. Materialismul comunist ateu a pus stăpânire pe mentalitatea modernă, care l-a acceptat orbeşte pentru că el s-a dat drept expresie a ştiinţei, ca rezultat al descoperirilor ştiinţifice. El care, ca sistem, reprezintă negarea ştiinţei, s-a servit doar de prestigiul acesteia pentru a se impune mulţimii semidocţilor, incapabili să sesizeze greşelile. Propaganda anticreştină a materialismului ideologic a presupus ignoranţa faţă de o cunoaştere veritabilă, fie prin lipsă de cultură, fie din lipsa de inteligenţă.
Daca Dumnezeu nu vrea sa se arate normal că nu vrea sa fie descoperit sau măsurat (oricum El este înafara universului și infinit de mare )
De 2500 de ani refuza sa se arate.
Nici dracu nu l-a mai vazut.
A venit pe naiba.
Povesti inventate de Saulica cel fara frica.
Teoria big bangului nu poate fi demonstrata fiind ca nu sunt dovezi in acest sens cei care spuneti ca asa se formeaza planetele si ca esista mai multe galaxi cum puteti demontra asta atata timp cat oameni au ajuns doar pe luna si nic acolo nu e sigur ca au ajuns ar putea fi o inscenare.Ati fost voi sa vedeti cum s-a format pamantul? Daca nu ati fost atunci de ce credeti in big bang.Si nici teoria ca Dumnezeu a creat pamantul nu poate fi demonstrata insa biblia spune multe lucruri sespre trcut despre temple loculi pe care poti sa le vizitezi si care exista Eu nu sunt nici creatin nici ateu inac nu m-am convins de existenta sau neexistenta lui Dumnezeu
Eu sunt agnostic-ateu-cum sunt majoritatea,noi nu afirmam ca stim ca vreun zeu nu exista,si ca nu credem,nu avem credinta fata de zei,stiinta,evolutia nu are legatura cu ateismull,catolici cred in ambele si sunt crestini,teoria big bang a fost gandita de un preot catolic, alti catolici au facut inventi stiintifice,sper ca ai inteles ca ateismul nu are legatura cu stiinta si ca poti cunoaste ambele si sa fii crestin,mulsulman, hindus, sunt cercetatori de toate religile, tu ai nvoie de evolutie, big bang sa nu crezi in zeus?
E.Ati fost voi sa vedeti cum s-a format pamantul?
ce gandire ai, de ce ai creier sa gandesti omule, sa deduci din dovezi, daca x a omorato pe y gata nu se mai afla
Si am vazut minuni cu ochii mei la moastele sfintilor=citeste cele 10 porunci si vei afla ce pacate faceai
Dovezi despre big bang nu prea sunt si stiinta este sceptica despre Big bang lansata chiar de ei
DeProfundis99 întreabă: