Mai bine să fiu sigur de existenţa lui decât să cred orbeşte şi totul să fie o iluzie.
Http://audio.resursecrestine.ro/carti/40619/037-unde-si-ce-este-dumnezeu
Din cartea 100 de meditaţii din închisoare de Richard Wurmbrand.
Ar trebui să asculţi sau să citeşti toată cartea. Aici o poţi asculta: http://www.radiounison.ro/......mbrand-mp3
Stiam ce inseamna irefutabil.
2 demonstreaza mi ca tu existi
Asta ar însemna ca ateii să spună atât despre apariţia vieţii cât şi despre evoluţia ei ulterioară- NU ŞTIM-, ceea ce nu prea fac, din contra.
Îţi distrugi singur "argumentele". "Daca nu stii INCA, NU inseamna ca raspunsul corect este "-evoluţia.
Eu stimabile nu sunt crestin. Insa exista crestini care predau stiinte la Oxford, Cambridge, Harvard, asa ca nu sunt toti batuti in cap.
Argumentul meu nu e ca Dumnezeu s-ar ascunde in ceea ce nu cunoastem. Dimpotriva, argumentul meu e ca Dumnezeu este tot ce este in jurul nostru. Daca nu stiai, Dumnezeu nu e monopol al crestinilor, evreilor si musulmanilor, mai exista Dumnezeul lui Spinoza (in care credea Einstein).
Da, legat de aparitia vietii, raspunsul este "nu stim inca".
Evolutia ei ulterioara? Ce-i asta? Evolutia este deja un fapt. E un raspuns batut in cuie. Evolutia vietii si aparitia vietii sunt 2 subiecte DIFERITE.
Nu inteleg ce vrei sa zici prin comentariul tau. Observ ca incerci sa pari inteligent dar nu iti prea iasa.
Mai incearca.
" Evolutia este deja un fapt. E un raspuns batut in cuie."
Nu mai spune!
Esti constient de faptul ca zeul numit dumnezeu din crestinism este DIFERIT de versiunea lui Spinoza nu?
"We all come from our environment, live for a while, and return to it. Nothing magical or mystical; just nature and all its various expressions - most of which we do not yet comprehend. "
Stii diferenta dintre un zeu personal si unul impersonal nu?
Si daca tot vrei sa o arzi pandeist, spune pur si simplu "zeu".
Repet iar, userul de mai sus a cerut dovezi pentru existenta zeului numit dumnezeu. Nu a cerut dovezi pentru existenta zeilor.
"argumentul meu e ca"... tocmai ti-am aratat ca ti-ai distrus singur argumentul si ai recunoscut ca nu ai dovezi. Vrei sa-ti repet iar? Motivul pentru care tu zici ca un zeu este in tot gen panteism, este pentru ca nu stii anumite lucruri si nu poti sa intelegi realitatea. Chiar tu ai confirmat asta mai sus.
Sa faci afirmatii gen "nu pot sa demonstrez dar mi se pare mai ok deoarece eu nu inteleg lucrul X" este absurd.
Poate aparitia Universuluiu din neant e absurda, dar existenta Universului din infinit e imposibila.
Da, este cel mai bun argument. Dumnezeu spune despre El Insus: "Eu sunt". Nimeni in afara de Dumnezeu nu poate spune despre sine "Eu sunt Cel ce sunt". Dumnezeu traieste prin El Insus, si nu are nevoie -nu depinde- de ceva sau de cineva ca sa traiasca. Noi depindem de El in totul -fizic mintal si spiritual.
Moise stia ca Dumnezeu este Acela care l-a trimis sa elibereze poporul Israel din robia egipteana; dar Moise nu avea nici-un argument ca sa spuna israelitilor ca Dumnezeu l-a trimis.
Comentariul biblic asupra Exod.3:14, suna asa:
"Eu sunt cel ce sunt. De aceea, Dumnezeu S-a descoperit lui Moise, sau mai degrabă i-a explicat numele prin care Se făcuse cunoscut lui Avraam la facerea legământului (Geneza 15, 7). În ebraică şi în engleză (în limba română la fel), numele acesta este o formă a verbului „a fi" şi înseamnă că posesorul lui este cel veşnic, cel existent prin sine (vezi Ioan 8, 58). Universalitatea lui atotcuprinzătoare exclude orice comparaţie a Dumnezeului izraeliţilor cu zeităţile Egiptului, sau a altor naţiuni. S-a intenţionat a se asigura lui Moise şi poporului său o puternică mângâiere în suferinţa lor şi un sprijin puternic pentru încrederea lor în realizarea scopului Lui de a-i elibera.
„Eu sunt" m-a trimis. „Eu sunt" este o formă prescurtată pentru „Eu sunt Cel ce sunt", şi are de scop să exprime aceeaşi idee."
Dacă crezi în Zeus și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Dacă crezi în Vishnu și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Dacă crezi în Odin și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Care ar fi diferenta?
De parca crestinismul este singura religie care a avut mucenici.
Nu-i adevarat? Fulgerele sunt un argument ca Zeus exista? Soarele este un argument ca Ra exista? Ciocanele sunt un argument ca Thor exista?
Uite..nu pot spune de unde a apărut Dumnezeu, nimeni nu știe decat el dar gandeștete cum am apărut noi? cum au apărut animalele? cum a apărut natura? cine e creatorul tuturor? nu pot spune că neapărat e Dumnezeu dar oricum e o Zeitate...
Wow cate raspunsuri, cate dovezi pentru un zeu ca iahve care face tot felul de nebuni in cartea lui basme evreiesti
Crime în Biblie
https://sites.google.com/......-in-biblie
CRIME,VIOLURI,SCLAVIE TOATE ASTEA SE REGASESC
IN BIBLIE
http://www.bibliaimorala.ro/
A fost Christos un personaj moral?
http://www.atei.ro/Text/aficimprn.html
cum sa crezi in asemenea zeu pe bune asta e sadic rau, multi crestini nu au deschis biblia in viata lor ei nici macar deosebire intre paste si craciun pe bune
http://www.youtube.com/watch?v=EQjuN98lnjs tu astepti dovezi de la oamenii de astia fi serios
Natura nu e dumnezeu domnule nu poti dovedi asta
1 faci o afirmatie fara a putea sa o dovedesti
2 afirmi ca natura e o zeitate, nu poti sti asta din moment ce nu ai dovezi
numai afirma ceva ce nu poti dovezi, zeii de nici un fel nu apar din nimic
Da asa e tu nu poti dovedi ca nu exista 2700 de zeii ei exista pentru ca nu poti dovezi, eu stiam ca cel care afirma trebuie sa dovedeasca daca eu spun ca alba ca zapada canta in hornul meu e real si trebuie sa crezi, aiureala
Noi putem fi pentru orice zeitate sau basm o masea e un argument pentru zana maseluta sa inteleg
In ebraica "Eu sunt cel ce sunt" inseamna "vezi-ti de treaba ta (si nu mai pune intrebari tampite)".
kaynmaincallme întreabă: