anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În Luca 22:43-46 am întâlnit ceva interesant:
"Atunci I s-a arătat un înger din cer ca să-L întărească.
A ajuns într-un chin ca de moarte și a început să se roage și mai fierbinte...și sudoarea I se făcuse ca niște picături mari de sânge, care cădeau pe pământ.
După ce S-a rugat, S-a sculat și a venit la ucenici. I-a găsit adormiți de întristare și le-a zis:
Pentru ce dormiți? Sculați-vă și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită."

Întrebările sunt:

Există vreo explicație medicală pentru acele picături mari de sânge care cădeau pe pământ?

Iar expresia "adormiți de întristare" la ce se referă? Mă interesează dacă o stare de tristețe puternică poate instala somnul, tot medical sau psihologic vorbind.

81 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Când ești depresiv și n-ai chef de nimic de cele mai multe ori vrei sa dormi.

| Irinel15123532 a răspuns:

Transpiratia cu sange este o afectiune reala, ele pot aparea in momentele de stres extrem, nici pana astazi nu se cunosc cu exactitate cauzele sau fenomenul pe deplin, dar el exista, inainte sa fie descoperit medical, Biblia il prezenta acum 2000 de ani, daca ar fi fost o fictiune nu s-ar prezenta asa ceva, dar Biblia este autentica si a descris adevarul, chiar daca era greu de crezut, mai ales intre oamenii din acel secol, astazi este confirmat stiintific si poate fi testat, dar acei oameni de acum 2000 de ani unde nu exista urma te tehnologie, probabil auzisera pentru prima data de transpiratie cu sange, poti citi urmatorul articol, daca doresti, prezinta cauzele medical vorbind ale transpiratiei cu sange.

https://www.eva.ro/......68613.html

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Irinel15123532):

Mulțumesc.

| Mosotti a răspuns:

Nu exista nici o explicatie medicala pentru ca nu a fost asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Se pare că este...citește răspunsul lui Irinel.
Și desigur că a fost așa.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, daca exista aia e, eu am luat asta ca sudoarea i s-a facut ca niste picaturi de sange ca si cum s-a transformat. Adica ca a iesit transpiratia si dupa aia s-a transformat, asa am inteles eu.
Real o fi cand transpiri si e amestecata transpiratia cu sange probabil, poate la asta se refera Irinel.

| NotNamed a răspuns (pentru Irinel15123532):

Vai mama ce descoperire incredibila. De parcă aia n.au fost tot oameni. Era asa de greu mai ales ca atunci erau războaie ca unii dintre ei sa transpire cu sânge? Era asa de greu sa ai 10 pacienti transpirati de sange si toti sa aiba in comun stresul ca sa concluzionezi asta? Dar cand in biblie spune ca nu putem sa ne parasim planeta de ce nu mai e spus adevarul? Sau aselenizarea pe Luna a fost o musamalizare iar colonizarea planetei Marte peste 10-20 de ani va fi o minciuna? Cand spune ca nu stiu cine a rezistat in desert 40 de zile fara apa si mancare e adevarat? Astea sunt asa exemple banale...cartea aia de mii de pagini cred ca are un ditamai doctorat de inginerie SF

Răspuns utilizator avertizat
| SingleForOne a răspuns:

"Mă interesează dacă o stare de tristețe poate instala somnul"...da, din experiența mea proprie, și a altora, când plânsul este atât de excesiv, atât de puternic, încât simți de parcă îți explodează inima sau capul, sau îți iese sufletul din corp (metaforic vorbind), -din punct de vedere medical-, neuronii din conexiunile negative, și circulațiile sangelui sunt amplificate la maxim; -iar din punct de vedere psihologic- acel "carusel al emoției" este amplificat la maxim din punct de vedere al durerii, se folosește toată energia mentală să facă sens din toate lucrurile pe care le cunoaște, să te calmezi din toată această durere, dar nu reușești, nici să se calmeze, nici să găsească răspunsuri după propria cunoaștere. (Experiența proprie, și a altora, s-a oprit aici, aceasta fiind limita la care am ajuns)

În alte cuvinte, simți o durere la limitele puterii umane, iar când crezi că totul s-a terminat (din punct de vedere medical, nu mai ai nici o forță fizică să continui să plângi, ingredientele care formează lacrima din ochi), dar tot vei avea o durere așa numită "supra umană", (din punct de vedere psihologic, încă te simți forțat să plângi în continuare, dar corpul nu mai are lacrimi, ci sânge; deci, sânge vei plânge, pentru că creierul va cere plânset, și neavând lacrimi "de apă", va curge lacrimi de sânge). Aceasta fiind limita puterii umane, dincolo de aceasta, este durerea la nivel de dumnezeu (după cum spune în Biblie, am fost creați după asemănarea Lui Dumnezeu, iar Satan a spus minciuna "veți deveni precum Dumnezeu", pentru că nu --devin--, ci erau deja precum Dumnezeu, după cum s-a spus în Facerea, numai că li s-au deschis ochii spre înfumurare, spre propria încrezare). Durerea de Dumnezeu este acea în care se rupe cerul, se rupe pământul, și alte "catastrofe naturale" prin supărare, inima ruptă, încredere distrusă, "bunătatea" călcată în atâtea feluri, iar durerea diavolului cred că este asemene cu a Lui Dumnezeu, numai că se manifestă pe principii de nervozitate, furie, neajunsuri, întunecime, și multe altele negative.

"Adormiți de întristare" poate să se refere la acea limită umană -de a plânge cu lacrimi apoase, transparente, și pe urmă cea de sânge. Primul stagiu fiind atunci când cineva este atât de supărat, încât nu poate plânge, pentru că inimile sunt închise (psihologic), reflexele de plânset sunt închise (biologic), pentru că fără înțelegere, fără concluzie, refuză să mai continue. Al doilea stagiu de adormire este atunci când a fost atât de mult plânset, încât biologic nu se mai poate (nu mai sunt lacrimi în glandele pentru lacrimi, iar creierul nu poate procesa prea multă durere în același timp), nici psihologic (încât ai crede că ai ajuns la limite), deși ai mai plânge, dar nu mai poți. Al treilea stagiu, când forțezi ultima "fărâmă din tine", și vei plânge cu sânge. Al patrulea stagiu, ar fi durerea de dumnezeu, când toate lucrurile se cutremură din jurul tău (deși, asta ar fi mai mult paranormal, nu știu cum să explic științific, sau din experiența cuiva, dar este foarte posibil -un organism nepregătit ar putea exploda din interior, dar un organism pregătit ar putea realiza aceste lucruri).

| CostinAlamariu a răspuns (pentru NotNamed):

Pot sa stiu unde exact scrie in biblie ca nu putem sa ne parasim planeta?

| CostinAlamariu a răspuns:

Https://youtu.be/0B3kgiLxybY

Asta e un video interesant. Recomand. La minutul 5 iti spune explicatia medicala pentru transpiratia cu sange

| NotNamed a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu stiu, n.am citit biblia. Dar iti spun din ce spun alti credincioși pe forumurile astea. Cand a fost vorba de Elon Mask si colonizarea planetei Marte s.au trezit cativa sa spuna ca nu e posibil ca asa scrie in biblie. Sau cand a fost vorba de vaccin o spus unii ca cica e un vaccin rau pe nume 666 ca asa scrie in biblie. Acum nu stiu ce sa cred. Daca asa se lauda credincioșii ca ar scrie in cartea aia de povesti pentru copii nu ma contrazic cu ei.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru NotNamed):

Biblia nu vorbește de colonizarea unor planete, dar vorbește despre a umbla in duhul. Ce este mai important, a trimite sateliți pe luna sau marte sau a merge pana in al treilea cer precum Pavel? Sau a te deplasa dintr-un loc in altul in duh, nu fizic precum proorocii si Apostolii, si chiar si unii creștini de la Isus pana la noi? Ca nu credeți este problema voastră, dar aceste lucruri s-au întâmplat, se întâmpla si se vor mai intampla. Daca nu credeți Biblia, nici pe creștini, atunci va puteți informa de la unii atei care si ei au fost in situații de genul.

| h379m3973423 a răspuns:

Bună,
Transpirația cu sânge are o denumire mai nou, dar am uitat-o. Este din cauza stresului extrem, cum a spus și Irinel. Vasele de sânge, capilare, cedează și sângele iese împreună cu transpirația.

Nu știu de ce scrie că au adormit de întristare, tare am impresia că se referă la sufletul lor sau că s-a tradus defectuos. Poate știi tu ceva? (EDIT: sau poate este o altă formă de a spune: au leșinat, nu știu dacă pe atunci aveau o denumire anume la asta de unde și "adormiti de intristare" sau, alt exemplu, "scapare de samanta".)

A, și încă o chestie. Domnul Isus nu era stresat pentru că urma să fie torturat ci, așa cum scrie în Luca 22:42, urma să fie judecat așa cum este judecat un păcătos(prin moarte/despărțire de Dumnezeu).

A avut cineva un comentariu care mi-a plăcut mult, era în tema "cum de nu a murit Domnul Isus înainte să fie crucificat" și el a spus că printre sânge, transpirație și umflături El vedea oamenii ce îi iubește atât de mult iar asta i-a dat putere, să continue pentru ei.
Este un comentariu care m-a atins pentru că se uita la cei ce-L batjocorea, la cei ce L-au bătut...

| NotNamed a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Mai important este ce facem in viața noastra, ce descoperiri facem, cum evoluam si cum ne traim viața, asta e cel mai important. Sa fi tu însuți cea mai buna varianta a ta pentru ca stii ca este posibil. Este mai important ca in viața asta sa ne auto depasim ca specie pana cand vom ajunge sa colonizăm alte planete si intr-un final alte sisteme solare pentru ca specia noastra sa supraviețuiasca si sa se remarce prin univers decat sa visez la ceva spiritual incert de după moarte. Religia m.ar fi stagnat iar un mare exemplu este perioada renascentista si cauzele ei. Poate pentru tine e mai importanta viața de apoi dar pentru mine e mult mai importanta viața asta pentru ca stiu ca exist in ea, stiu ca e o realitate existenta si voi da tot ce e mai bun din mine traind fix cum imi place mie, nu dupa cum vrea sa ma formeze o carte de povesti. Voi crede, imi voi gestiona si calcula viața după definitiile dovedite si logice ale stiintei care apartine acestei realitati din care fac parte decât sa ma doara in 14 de adevărul absolut si sa ma incred intr-o carte. Toata evolutia i se datoreaza siintei si oamenilor care au lasat religia la o parte. Pana si medicina care este cel mai mare factor al vieții noastre nu ar fi fost acceptata de catre religie. Pt religie sa ai un bisturiu si sa spinteci un om pentru ai rezolva problemele medicale era considerat printre cele mai mari păcate. Iluminati a fost un grup care dorea explorarea si dezvoltarea stiintei dar Vaticanul religios s-a impus si a vrut sa îl distrugă tot in evul mediu. Despre asta este vorba. Daca avem un univers care funcționează dupa legi bine definite, de ce sa stagnam si sa ne intereseze viata de apoi cand am putea sa exploram universul asta plin de mistere? Asta este nemulțumirea mea. Pentru universul asta si definitiile lui mereu va veti baga si veti veni cu idei creștine. Ati spus ca Dzeu a facut 2 oameni respectiv Adam si Eva. Uite ca de fapt totul a fost evolutiv. De la o bacterie unicelulara formata in oceanele planetei, pana la complexitatea asta de viață de pe planeta iar dovezile se gasesc pretutindeni. Fie ca sunt in pamant prin fosile, fie ca sunt la nivel fizic in noi prin faptul ca noi inca evoluam trecand anii ca specie, sau prin faptul ca ADN.ul nostru este folositor in proportie de 10-20% restul este gunoi molecular fiind un fel de arhivă a abilitatilor si biologiei de acum sute de mii de ani sau milioane din evoluția noastra. Biblia s-a inselat in multe povesti si se va mai insela cu cat stiinta evolueaza. Biblia are idei si povesti stricte. Stiinta mereu va veni cu teorii pe care le va cataloga ca fiind sigure, posibile sau improbabile si va incerca sa gaseasca adevarul. Totul, absolut totul este plin de mistere si imi voi dedica viata descoperind aceste mistere iar pretentia mea este sa nu fiu catalogat si judecat de voi ca de ce sa caut adevarul cand singurul adevar e in biblie si in cuvântul lui Dumnezeu. Nu, nu si nu!

Daca o arzi asa sigur cu ateismul si te lauzi ca nu crezi in nimic pana nu primesti dovezi atunci de ce accepti si crezi cu atata usurinta in ceva ce a zis unu sau altul?
Am crezut ca voi ateii aveti nevoie de dovezi si nu credeti asa usor daca unu sau altul zice ceva.
Ia uite ca m-am inselat. Nu prea aveti nevoie de dovezi. Aveti si voi credintele voastre, ce-i drept extrem de selective. Cat timp iti convine crezi fara dovezi, cat nu-ti convine toate dovezile si argumentele din lume n-o sa fie suficiente happy

| NotNamed a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Cine mă?

| halogen001 a răspuns (pentru NotNamed):

Religia e stiinta prostiei. Biblia e o carte primitiva, absurda, fantezista creata pentru a controla naivii si nestiutorii. Biblia nu are nici o treaba cu stiinta, cu realitatea. Ca sa crezi aberatiile din Biblie trebuie sa fii naiv, nestiutor, superficial sa refuzi adevarul, realitatea si sa ai o gandire si o logica stramba. Pentru multi vad ca Biblia e OK, deci se incadreaza in standardul naivitatii, nestiintei si superficialitatii.

| halogen001 a răspuns (pentru NotNamed):

Daca pentru credinciosi Biblia e OK, inseamna ca nici nu merita mai mult decat Biblia si nu au decat sa-si traiasca viata dupa Biblie, sa spere ca sunt nemuritori laughing si sa-i slujeasca pe cei care se folosesc de Bilie ca intrument de control.

| bettybetty a răspuns:

Paihologic vorbind, somnul este unul din simptomele depresiei.
Cu cât e mai trist omul, cu atât doarme mai mult.

De exemplu era o vreme când eram trează circa 10 ore. 6 la școală și vreo 4 după școală, poate mai puțin.
În rest dormeam mereu.

| badpanda a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Maria parca a umblat cu Duhul si a venit acasa cu burta la gura.

Cine intreaba

| Dddonkey a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Mult mai multa credinta au ateii nevoie decat noi. Noi credem in creator ei doar in creatie. Prin asta ei cred indirect ca cineva a creat si nu cum se spunem ca ne tragem dintr o supa laughing.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Dddonkey):

Chiar ca.
Logica ateilor: nu ne-a creat Dumnezei ci S U P A M A M Ă.
Asta dupa ce nimicul a explodat si a creat intregul univers.
Hai ca are sens daca e.
Si ei zic de noi ca credem in basme. Mi-ar placea sa am atata credinta in Dumnezeu cat au ei in povestile astea absurde

| SG1995 a răspuns:

"Există vreo explicație medicală pentru acele picături mari de sânge care cădeau pe pământ?"

Acel "ca" din text indică o figură de stil ce implică o comparație. "Sudoare li se făcu precum picuri de sânge ce cad pe pământ"
La fel și sintagma a "adormi în întristare" este o metaforă, nu o lua literar.

| halogen001 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Stiinta are dovezi. De aceea e stiinta. Nu poti compara niste povesti puerile cu rezultatele obtinute prin cercetare care se verifica oricand. Compara adevarul stiintific de exemplu teorema lui Pitagora care e aceeasi in orice colt al lumii cu fanteziile religioase care difera in functie de cine le inventeaza. Cum e sa crezi ca un zeu atotputernic care stie tot si poate face orice si oricand poate pune pret pe ceea ce este un om, ce face un om sau ca poate "iubi" un om? Cata logica si adevar poate fi intr-un asemenea mod de a vedea lumea? Daca vrei neaparat un zeu creator, acela e "Natura". Natura e atotputernica, e vesnica, stie tot pentru ca e pretutindeni. Natura are legile ei pe care omul le descopera prin stiinta. Legile naturii nu pot fi incalcate de nimeni si de nimic. De aceea nici nu exista minuni, pentru ca legile naturii nu depind de nimic, sunt constante si se aplica oricand si peste tot la fel. Natura nu are preferinte, dorinte, iubire si alte caracteristici umane atribuite lui Dumnezeu. Nu conteaza daca te rogi sau nu, daca crezi sau nu in niste povesti, ca legile naturii nu se schimba. Daca ai stiinta poti folosi legile naturii in favoarea ta ca sa-ti faci o viata mai buna si atat. Natura nu tine cont de nimic. Asta e Dumnezeul adevarat: Natura, nu cel din Biblie. Acela e pentru prostit naivii si nestiutorii.

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Sincer,nici nu stiu daca sa te iau in serios sau nu.

| fllu07 a răspuns (pentru NotNamed):

Unde scrie in Biblie că nu ne putem părăsi planeta? Ma faci sa râd. Aștept răspunsul tău cu maxximă seriozitate. laughing