Ahh de când asteptam sa aduci în discuție faptul că Dumnezeu nu există. Dovada? Boli suferința, războaie nedrepte etc.
Vezi? Nu exista. Dacă exista făcea ceva. Dar ce crezi tu ca Dumnezeu e vinovat de situația din lume? El a avertizat de la inceput: dacă mâncati din fructul interzis în mod sigur veți muri. Punct. Care parte nu o înțelegi? Dumnezeu a fost drept, si a avertizat asupra pericolului. E vina lui ca oamenii au ales neascultarea si implicit consecințele ei? Modul în care Dumnezeu a ales să rezolve această problemă, este cel mai întelept cu putință.
Istețul vieții.
Explica'mi si mie te rog ce înseamnă biomimetica.
Povestile primitive si fara sens n-au valoare. Am aratat ce ajutor da Dumnezeul inventat, atotputernic cu iubire infinita. Dupa mintea naivilor iubirea inseamna sa poti face si sa nu faci nimic bun pentru cel iubit. E asa o iubire cum ar fi o mama care isi iubeste copilul de 2 ani si ii spune nu te duce pe scari ca vei cadea si vei muri si in loc sa-l protejeze, se uita la el cum merge pe scari, cade in cap si moare. Iubirea asta fantezista o apreciaza naivii in cartea cu povesti scrisa pentru manipularea nestiutorilor.
Realitatea e ca Dumnezeu e Natura cu legile fizicii care o guverneaza, de aceea nu face nimic si lasa oamenii sa faca orice. Nu e personajul din Biblie. Acela e fantezie pentru prostirea si manipularea naivilor care accepta cu smerenie orice justificare absurda din cartea cu povesti.
1-Stiinta te iubeste: iti da casa, caldura, mancare, masina, medicamente, telefon, televizor, calculator.
2-Dumnezeu te iubeste: te lasa sa mori in razboaie, in accidente, de boala, de frig, de foame si iti da somnul de veci.
Ai 4 variante de ales din 2 iubiri mari:
nimic,
1,
2 sau
1+2.
Eu aleg 1
Sa crezi in povesti nu te ridica la nici un nivel E doar fantezie. Vei vedea la timpul potrivit cum e varianta 2 daca acum povestile puerile ti se par reale si stiinta e nimic.
Da frate, tu esti obsedat pe placa cu natura si legile ei. Dar nu vrei să admiți un fapt simplu: un calculator pretinde si o minte isteață, pricepută, care să îl creeze. O pictură pretinde si un pictor cu o imaginație bogată și talent desăvârșit. O clădire frumoasă pretinde si un arhitect care vede ceva acolo unde alții nu vad nimic, si poate crea ceva deosebit. Si exemple iti pot da 1.000+
Asta este sistemul cauză efect. Nu exista efect fără cauză. Nu exista ceva care să fi apărut din nimic. (Doar teoria voastră, care e o teorie, după cum si numele ii spune, presupune că nu știm cum din nimic, sau strâns nimicurile, sau respectat legile fizicii, si a aparut viața. Măcar de ii spuneați adevarul absolut al apariției vieții, nu teorie) tot la fel, nu exista legi fara legiuitor. Nu există circuitul apei în natură, fără ca cineva sa fi stabilit asta. Nu exista legea gravitației fara ca cineva sa fi stabilit asta. Nu exista ciclul continuu zi-noapte fara ca cineva sa fi stabilit asta. Nu exista anotimpuri care se succed perfect (exceptând faptul că prin popoare omul a dereglat natura) fără ca cineva sa fi stabilit asta. E atât de simplu. Dar preferi o teorie. Ce sa zic. Succes.
Stiinta nu poate iubi pe nimeni nu pricep cum cineva poate fi in halul asta de retardat. Te-au scapat parintii in cap cand erai mic?
Iubirea nu poate fi oferita decat de un agent liber care are constiinta de sine. Stiinta e doar un domeniu de studiu deci nu poate iubi. Te-am distrus cu logica si ratiune la capitolul asta.
Si stiinta nu mi-a dat nici masina nici casa nici mancare nici nimic. Eu le-am cumparat din banii mei si din munca mea. Stiinta nu poate sa-ti dea nimic idiot cazut in cap ce esti.
Si iti mai zic inca o data sa-ti schimbi poza aia de profil ca imi vine sa vomit cand iti vad moaca aia de goblin prost.
Evolutia duce la imbunatatirea calitatilor animalului prin selectie naturala. Asa au fost si dinozaurii care au disparut cand conditiile de viata nu le-a permis sa mai existe si dupa aceea au ramas animale mai mici.
Legile naturii sunt aceleasi tot timpul si sunt vesnice, nu sunt facute de cineva. Asa si daca zici de Dumnezeu tot asa spui ca a fost dintotdeauna si nu te intrebi cine l-a facut pe Dumnezeu.
Legile naturii nu sunt ca legile facute de om care au nevoie de legiuitor. Sunt proprietati ale materiei nu sunt legi scrise pe care cineva urmareste sa fie aplicate si altcineva le creaza.
Problema cu Dumnezeu e ca vine din niste carti de povesti care nu se verifica si care se stie cum au aparut si ce rol au in manipularea naivilor, pe cand stiinta se verifica practic,
Nu trebuie sa te stresezi.
Stiu ca e greu cand din lumea basmelor trebuie sa iei contact cu realitatea, dar cartile cu povesti sunt la locul lor, nu ti le-a luat nimeni si cand simti nevoia sa evadezi din realitate esti liber sa te cufunzi in lectura.
Sa nu te mire ca am spus ca stiinta te iubeste. Daca despre un personaj invizibil inexistent si inventat cum e Dumnezeu care nu-ti da nimic in afara de iluzii si sperante false ti se pare firesc sa spui ca te iubeste, nu vad de ce ar fi mai nepotrivit sa iti spun ca stiinta te iubeste, mai ales ca stiinta (nu a mea sau a ta, ci a oamenilor inteligenti care stiu sa faca lucruri utile) iti imbunatateste viata.
M-am intristat putin cand am citit ce ai scris: "Si stiinta nu mi-a dat nici masina nici casa nici mancare nici nimic. Eu le-am cumparat din banii mei si din munca mea. Stiinta nu poate sa-ti dea nimic..."
Fara stiinta oamenilor care fac case, masini, mancare si asa mai departe, nu ai avea de unde sa cumperi casa, masina, mancare si in cel mai bun caz ai trai in frig, intr-o casa din chirpici acoperita cu paie, ai conduce o caruta trasa de un cal sau magar si ai avea o sapa de lemn pentru lucratul pamantului si chiar si lucrurile astea necesita stiinta.
Realitatea e cu totul alta decat cea din cartea cu povesti numita Biblie.
Sper ca ai inteles ce am zis si daca nu ai inteles, mergem mai departe cu ce avem si toata lumea e fericita.
Nu am de gand sa citesc tot romanul ala lmfao. Singurul motiv pentru care nu crezi in Dumnezeu este fiindca esti urat si prost. Stiinta nu face nici pe naiba. Iti spune doar ca ai iesit dintr-o supa si tu ca idiotul chiar crezi lmao. Casa si masina si tot ce am sunt rezultatul muncii mele nu a stiintei. Esti suparat pe Dumnezeu ca esti prost si urat.
Cred ca ti-ai dat seama ca nu ai un rationament corect si o judecata limpede daca ai putut sa spui:
"Si stiinta nu mi-a dat nici masina nici casa nici mancare nici nimic. Eu le-am cumparat din banii mei si din munca mea. Stiinta nu poate sa-ti dea nimic..."
De aceea am convingerea ca pentru tine, cartea cu povesti e exact ce iti trebuie si iti ajunge ca sa fii multumit de viata pe care o ai.
Nu esti in stare sa vezi realitatea. Ti se pare ca fara stiinta altora (ca nu e vorba de a ta ca se vede ca nu ai deloc asa ceva) ai putea cumpara casa, masina si mancare, dar nu te intrebi daca fara stiinta ar exista asa ceva.
Deci esti foarte limitat in gandire si cartea cu povesti e perfecta pentru tine. Nici nu ai avea cum sa poti intelege altceva decat o carte cu povesti.
Imi pare rau pentru tine ca nu poti mai mult, dar nu am cum sa te ajut.
"de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere"
Deci lasa-ma sa inteleg. Tu crezi ca din nimic, din vid a explodat nimicul si a aparut universul, dupa care dintr-o supa au iesit niste gandaci care cumva, prin magie au devenit niste maimute si tu acum nu esti altceva decat o maimuta proasta. Lmfao si ma acuzi pe mine ca cred in povesti
Aproximativ. Povestea cu supa e mai verificata decat povestea cu Dumnezeu. S-au gasit fosile, s-a stabilit varsta lor, se vad asemanarile dintre specii, se vede evolutia in timp, deci e lucru mai serios facut cu munca multa. Nu e poveste ca pentru copii cu zane si feti frumosi. Ca a n-a avut ce face un zeu pe care nici nu-l vede nimeni si afacut tot ce se vede si acum i-al de unde nu-i si te iubeste de nu te vezi, de te lasa sa mori si iti da si viata vesnica pe care n-a vazut-o nimeni. Plus ca se stie cum conducatorii romani s-au folosit de povestile astea sa linisteasca populatia ocupata si nu numai. Se vede si acum cui folosesc povestile. N-ai sa vezi ca vine un cercetator la usa ta sa iti spuna in ce sa crezi, cum sa-ti traiesti viata sau sa iti ceara bani pentru nimic. In schimb pe partea religiei vezi ca iti ia banii pentru ritualuri fara folos si daca ai de trait traiesti, daca ai de murit mori, ca nu e ajutor adevarat pentru om sa te rogi la nimic si sa astepti sa-ti fie mai bine.
"Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul."
-Feodor Dostoievski, unul dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile.
E bun citatul. Te caracterizeaza perfect. Adevarul nu are importanta pentru tine. Daca iti place povestea, nu conteaza daca e adevarata sau nu ca tu ramai in orice conditii cu povestea. Ai sa vezi cand vei avea nevoie de ajutor ce ajutor vei avea de la personajele din poveste.
In primul rand sa stii ca țin la adevar. De ai citesc zeci si sute de carti de filozofie si altele. De aia ma documentez tot timpul.
Si in al doilea rand, nu am nevoie de ajutor in viata asta.
Degeaba ma iei cu "ai sa vezi" ca nici macar nu imi pasa de viata asta. Tu asta nu pricepi. Ma doare fix in fund de cum imi e viata asta pe pamant. Sa fie cum o vrea Dumnezeu. Daca Dumnezeu o sa permita ca eu sa sufar atunci slavit fie Domnul. Accept cu bucurie orice suferinta si batjocura si tortura si moarte de dragul lui Hristos.
Nu sunt un cersetor. Doar ateii cersesc ajutor, si mai ales ajutor omenesc. Patetic.
E aproape frumos ce zici, dar mai trebuie sa fie si adevarat.
E foarte probabil ca ajutorul de care vei avea nevoie si nu-l vei primi sa fie chiar viata vesnica la care ravnesti.
Exact, la asta te duce credinta in povesti.
La ignorarea realitatii, la iluzia unei alte vieti si te face sa nu pretuiesti viata asta pe care o ai sigur.
Se aplica proverbele: "Ce-i în mână, nu-i minciună!", "Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard!" si "La pomul laudat nu te duci cu sacul!"
"Lauda de sine, nu miroase a bine". Nu conteaza numarul cartilor daca toate sunt cu povesti.
Dar e ok: fiecare e liber sa faca ce crede ca e mai bine pentru el.
"Ma doare fix in fund de cum imi e viata asta pe pamant. Sa fie cum o vrea Dumnezeu. Daca Dumnezeu o sa permita ca eu sa sufar atunci slavit fie Domnul."
Lui Dumnezeu nu-i va placea lucrul asta.
Daca tu nu apreciezi viata pe care ti-a dat-o Dumnezeu pe Pamant, considerand-o ca ceva lipsit de valoare, atunci nesocotesti darul si voia lui Dumnezeu, ( e hula, e sinucidere morala si spiriuala) iar suferinta pe care ti-o va da Dumnezeu isi va pierde din importanta deoarece tie iti este indiferenta viata pe Pamant si atunci nu vei mai avea trecere inaintea lui Dumnezeu si iti pierzi mantuirea si nemurirea sufletului.
Lmao imi place cum un ateu isi da cu parerea despre crestinism de parca ai stii tu ceva despre crestinism. Habar nu ai dar iti dai cu parerea. Cum poti sa fii ateu dar in acelasi timp sa zici "lui Dumnezeu nu ii place x si y"?
De aici se vede ipocrizia ateilor. Parca tu nu credeai in Dumnezeu. Atunci cum naiba iti dai cu parerea despre ceva in ce nici macar nu crezi?
Nu e totul asa de strict, de separat sau asa de greu de inteles. Deci iti recomand sa studiezi cu mai multa atentie textele religioase si sa tii cont de te ti-am rspus pentru ca e spre binele tau. Poti merge si la un duhovnic sa te spovedesti si sa primesti o indrumare calificata, pentru ca dupa cum ai vazut lucrurile nu sunt chiar asa de simple si poti merge usor pe o cale gresita.
Prima întrebare:
A zis că i sa făcut că niște picături mari de sânge, dar ele erau doar sudoare, nu sânge.
A doua întrebare:
Ia găsit Dorina, și de întristare le-a zis:
Rugați-va că să nu cadeți in ispită.
El era trist, nu au adormit ei de întristare.
Trebuie sa analizezi fiecare cuvânt că să înțelegi ceva.
Pisicuța întreabă: