Bai crestinule, daca tot ai citit biblia aia de peste o mie de pagini, nu te.ai invat si tu sa citesti si sa intelegi un scris intr.un mod coerent? Am spus clar ca in timp ce știința este peste tot un lume la fel si are teoriile ei pe care le consideră sigure sau nesigure biblia voastra e invechita iar unele povesti sunt total gresite si imposibile. Eu am spus clar ca n.am citit biblia iar atunci am dat exemple din ce spun alti religiosi. Vi sa te certi cu mine sau sa-mi cer explicatii pentru poveștile cica biblice pe care le baga crestinii pe internet ca vezi domne nu putem parasii planeta, asa scrie in biblie sau ca vaccinul asta e al satanei ca e vaccinul 666 din biblie? Noi comunitatea științifică sau cei care credem in știință suntem uniti. Nu e vina mea ca aveti credincioși care incercand sa para destepti sau influenți mai baga si povești minciuna care le atribuie ca fiind din biblie pentru a inrobi lumea din a face un lucru bun pe care ei il considera inacceptabil. Eu sunt doar un realist care isi urmeaza cursul vieti cu ajutorul legilor naturii si imi formez propiile mele idei si impresii tot cu ajutorul lor. Daca acum in timp ce imi dau o parere la cererea unor useri si vine altul cu scandal ca fiind credincios si imi baga astfel de idei, pe care le.am mentionat mai sus, nu e vina mea ca de.asta va injura lumea de tot. Invatati.va crestinii sa nu mai minta. Nu ne mai luați pe noi la rost ca va atacam pentru povestile alea false pe care tot voi, unii din voi, le lansati.
Salut,
"Noi comunitatea științifică sau cei care credem in știință suntem uniti"
Păi și din care faci parte? Comunitatea științifică sau cea care credeți în știință? Pentru că dacă faci parte din comunitatea științifică aș vrea să știu ce om de știință ești, poate mai vorbim.
Tu daca esti intr-o comunitate religioasa inseamna ca esti preot?
Nu mă compara cu ortodocșii sau catolicii, te rog. Dacă fac parte dintr-o comunitate creștină înseamnă că sunt creștin și asta înseamnă că știu suficiente în domeniu(Ioan 14:26, Matei 28:19).
Dar mersi că mi-ai răspuns, mi-ai demonstrat din care faci parte.
Da bravo'm. Membrule al comunității de știință unite. Auu dar ce ne-am inflamat. de la o simplă întrebare. Tu sigur esti un individ cu un puternic simț. în toate domeniile. Mai ales daca iti bazezi argumentațiile pe ceva ce spun alții, ceva ce nu ai verificat. Observ ca esti un cercetător serios atât de serios încât nu ti-ai rezervat timp sa analizezi ambele părți ale problemei. Ai luat-o pe aia cu explozia si muaaa ce susținător al stiinței ne dăm. Tu (ca să-l citez pe Nae, de Youtube) poti avea cel mult petrenții de susținător la stiinței. Nici macar pretenții. Tu ai petrenția de susținător al stiinței. Ti-o zice unu care a avut curaj sa studieze si știința si biblia. Dar te las în lumea ta. Membrule al comunității de știință unite
E mai OK o supa decat un zeu invizibil atotputernic care poate face orice si oricand, e vesnic si prin urmare importanta omului pentru el e nula din moment ce el poate face oricand, orice si oricum. Imagineaza-ti la o scara mai mica cum ar putea iubi un om un atom si inca atomul nu e asa de mic cum e omul fata de Dumnezeu. Deci e logic cat de mult poate iubi un zeu un om, cat de mult il intereseaza pe un zeu ce face, ce nu face, in ce crede, cui, cum si cat se roaga un om si e logic ce viata vesnica va da zeul omului si cat de adevarata e Biblia.
In primul rand degeaba scrii romane ca oricum nu le citesc. Invata sa spui scurt si succint ce vrei sa spui. In al doilea rand e ridicol sa crezi ca o supa te-a facut. Pe bune. Du-te in fata oglinzii si incearca sa-ti spui fara sa razi ca ai iesit dintr-o supa fierbanda
Din tot ce am spus eu tu tot ce ai putut face sau intelege a fost scoaterea ta la evidenta ca eu cred tot ce spun credincioșii fara sa verific. Dar habar nu ai sa incetelegi ce vreau eu sa spun cu adevarat. Nu ai citit răspunsurile in totalitate si nu ai vrut sa intelegi cu adevărat ce am vrut sa zic. Dar na...fiind credincios desavarsit te.a dezamagit faptul ca sunt ateu si ce ai zis..lasa ca.l scutur eu puțin pe asta, desii nu.l cunosc personal, pentru o idee lansata il ametesc un pic. Lasa fratele meu prostiile astea ca nu despre asta e vorba. Imi place sa ma joc cu voi si sa va dau peste bot fix cu marturiile altor credinciosi. Daca eu folosesc o poveste data de alti credinciosi contra voastră inseamma ca ma incred in ei? Înseamnă ca va atentionez si va sfătuiesc sa mai taceti dracului din gura cu cele sfinte contra ateilor cand in comunitatea voastra aveti alti bastarzi care baga de la ei povesti cica crestine 100% adevarate din biblie. E la modul "nu te mai baga in seama cu noi ca nu mai sunteti niciunii credibili. Nu seamănă ca trebuie sa verific ceva sa vad daca e sau nu adevarat pentru a va atentiona ca aveti conspirationisti in comunitatea voastra de îndoctrinați.
Si venind vorba despre stiinta. Lasa.ma tu cu vorbele astea de doi lei ca as stii eu o farama de adevar sau documentatie cat mai putina. Te ai apucat tu persoana adulta sa ma judeci sau sa imi bagi in carca cat ai tu impresia ca stiu sau cat fac. Habar nu ai in ce lume traiesti si se vede asta din ce ti.ai permis sa comentezi. Daca dintr-un comentariu in care spun ca in viata asta ma voi baza doar pe ce știu ca exista si aparține lumii asteia vi tu sa ma iei ca vezi domne aduc la cunoștință faptul ca ma incred în vorba unor crestini ca asa ar scrie in biblie ca nu stiu ce... esti clar un frustrat.
Pe scurt: Dumnezeu e mare. Omul e mic. Iubirea lui Dumnezeu pentru om e nula. Nu exista asemanare om - Dumnezeu.
Biblia e fantezie.
Din supa iese ceva in milioane de ani, nu iese pe loc ca in povestile cu Dumnezeu.
N.are rost sa ne mai omoram din timp sa le explicam lor ceva. Aici vorbim deja despre definitia prostului. Un prost niciodata nu are dubii. Ei niciodată nu au dubii despre ceea ce cred ca ar fi in biblie. Le e frica si refuza din start sa acorde macar 1h atentie unui documentar despre aceasta "supa" a creației si a evolutiei pentru ca e in contradictie cu ce cred ei iar mintea lor intra in defensiva pentru a respinge ideile astea.
Gata membrule al comunitații de știință unite. nu te mai agita, iartă-mă pe mine ca am îndrăznit să mă apăr când mi-ai aruncat în fața vorbele unora care habar n'au pe ce lume trăiesc dar își spun creștini. Sfatul meu: nu te mai ambala ca pepsi ca iti plezneste vreo venă la gât și mori, vezi tu cum e sistemul medical din România. Si apoi iti dai seama, tragedie, doliu national, a murit un membru al comunitații de știință unite. .
Esti nebun? Vrei sa mori? Ușurel.
La cât de unită este comunitatea asta a voastră, pot si eu sa iti aduc exemple de cercetători, oameni des știință, savanți, care spun că există Dumnezeu, care spun că Biblia este adevărată, si studiind-o au găsit un scop în viață. Asadar mai ușor cu pianu pe scări, nu vreau sa îți pleznească vreo venă la gât. La cât ești de șturlubatic. mă aștept la orice de la tine. Membrule
Ți-am mai zis eu: dacă sunt legi, nu e logic sa fie si un legiuitor? Sau nu ne trebuie logică, rațiune. Cum e cu logica strâmbă? Sau se aplică asta doar la creștini?
Da bobița. Din supă ai iesit. Bine, după milioane de ani de fierbere. Cred că mențiunea asta nu își mai are rostul. Stau si ma întreb: ai iesit cu haine, sau în instrumentul gol
Vad ca tu te.ai bagat in seama si nu cedezi deloc continuand sa.ti aperi prostia asa cum imi vei raspunde in continuare pentru a.mi sustine acest punct de vedete. Eu cred ca celui careia ii crapa vena de pe gat este persoana din spatele acestui cont căruia ii raspund. Tot tu te bagi in seama, tot tu tii sa ma iei la răspundere pentru prostiile unora care se proclama credinciosi, ho si tu mai usor. De la atata negativism si nervi vezi sa nu se trasmita si lui mamae de langa tine si sa crăpați amandoi de ciuda ca n.are cine sa va faca pomana ca ranunta lumea la manipulara si conspiratia crestina. Te pup rau viata mea. Avand hateri ca tine care rasar de peste tot si ma abordează pana si pe un astfel de site ma face sa ma simt o persoana importanta, chiar o vedeta. Nu vrei si o semnatura?
Descartes si multi alti filozofi au demonstrat ca daca exista un Dumnezeu atunci El nu poate fi rau sau ignorant pentru ca daca ar fi, ar fi incomplet. Atunci cand esti rau esti incomplet, fricos sau frustrat pe ceva, deci logic vorbind Dumnezeu ca sa fie Dumnezeu infinit trebuie sa aiba si o iubire infinita. Daca n-ar avea o iubire infinita inseamna ca ar avea ceva lipsa si stim ca Dumnezeu nu poate avea lipsuri.
Apropo credinta ta ca ai iesit dintr-o ciorba e hilara si rad cu gura pana la urechi cand ma gandesc ca exista oameni care chiar cred ca au iesit dintr-o supa magica
"sa mai tăceți dracului din gura cu cele sfinte"
Deci te deranjează Dumnezeu si cele sfinte, in schimb nu te deranjează dracu si cele nesfinte. Se pare ca dumnezeul vostru este "dracu" sau Satan după Biblie. Menționarea lui in postarile multor atei va da de gol. De aceea aveți atât de multa ura atât fata de Dumnezeu cat si fata de crestini, pentru ca el, satan ne-a urat întâi.
Biblia e o arma psihologica de succes izvorata din povesti.
Dumnezeu infinit nu poate avea iubire infinita pentru ceva lipsit de importanta pentru el cum e omul.
Natura e puternica, e infinita, vesnica si are la baza legile fizicii. Nu tine cont de povesti, de credinte, ritualuri primitive, nu iubeste, nu pedepseste, nu iarta. De aceea nu exista minuni. Daca stii sa folosesti legile naturii in folosul tau e OK, dar daca nu ai stiinta, asta e. Natura nu are vointa, sentimente. Se aplica legea evolutiei. Daca esti primitiv traiesti prost sau dispari, daca esti mai evoluat si ai stiinta traiesti mai mult si mai bine. Biblia e o arma psihologica folosita pentru controlul maselor, nu e o stiinta folositoare omului de rand si tot ce este in ea e poveste.
Lasand biblia la o parte daca Dumnezeu exista inseamna ca el are toate atributele bune la modul infinit deci are iubire infinita. Nu eu zic asta ci cei mai mari filozofi ai tuturor timpurilor. Daca nu intelegi asta esti un cretin idiot si n-am ce sa-ti fac.
De asemenea crezi ca esti facut de o supa. Alta credinta idiotica pe care doar un idiot o poate avea.
Biblia e o arma psihologica de succes folosita pentru manipularea maselor de naivi nestiutori. Cu ajutorul ei realitatea e inlocuita cu o alta realitate imaginara si cei loviti de "stiinta" din biblie traiesc in fantezie.
Poti vedea iubirea infinita prin ajutorul dat de Dumnezeu omului, ajutor inexistent: razboaie, boli. acidente. Asa iubire poate avea un infinit fata de om care inseamna nimic, asa cum tu ai putea iubi un electron, adica iubirea nula.
Dumnezeu e natura.
Natura a facut tot, e infinita, e puternica si legile ei nu pot fi incalcate de nimeni si de nimic si in plus nu are vointa, preferinte, iubire, iertare. Daca ai stiinta si folosesti legile naturii in folosul tau e OK, daca nu e tot OK ca se aplica legile evolutiei. Cine e primitiv dispare sau traieste prost, iar cine are stiinta traieste mai mult si mai bine.
Stiinta te iubeste: iti da casa, masina, caldura, mancare, medicamente, telefon, televizor, calculator.
Dumnezeu te iubeste: te lasa sa mori in razboaie, accidente, de boala, de frig, de foame si iti da somnul de veci.
Stiinta te iubeste: iti da casa, masina, caldura, mancare, medicamente, telefon, televizor, calculator.
Dumnezeu te iubeste: te lasa sa mori in razboaie, accidente, de boala, de frig, de foame si iti da somnul de veci.
Ma bucur ca ti-a placut ce ai citit si iti multumesc pentru aprecieri. Adevarul poate fi dureros, dar in timp iti trece orice suparare.
1-Stiinta te iubeste: iti da casa, caldura, mancare, masina, medicamente, telefon, televizor, calculator.
2-Dumnezeu te iubeste: te lasa sa mori in razboaie, in accidente, de boala, de frig, de foame si iti da somnul de veci.
Ai 4 variante de ales din 2 iubiri mari:
nimic,
1,
2 sau
1+2.
Eu aleg 1
Sa crezi in povesti nu te ridica la nici un nivel E doar fantezie. Vei vedea la timpul potrivit varianta 2) daca acum povestile puerile ti se par reale.
Nu poti spune: natura are legi. Are principii după care funcționează, si atat, cum nu poti spune că, codul penal are legi. Legile alea cine le-a pus în codul penal? Cine le-a gândit? Tot la fel, cine a trasat legile alea în natură? Sau, cum tu crezi ca totul o apărut la întâmplare, dupa milioane de ani de evoluție. nu ma a mai miră nimic.
Pisicuța întreabă: