| Dorugar a întrebat:

In rugaciunea "Tatal Nostru" apare la un moment dat si rugamintea " Nu ne du pe noi in Ispita"!
Ce sa intelegem, cui ii este adresata aceasta rugaciune?
Nu cumva unui "dumnezeu" ISPITITOR?
Exista vreun alt "dumnezeu" ispitor in afara Diavolui care se da drept Dumnezeu?

86 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ma bucur ca suferi din cauza vietuitoarelor.Dar sa stii ca sunt multi copii si batrani abandonati si uitati de toti care au nevoie de o vorba buna de mangaiere de incurajare de un bine.Ce spui este mai important un animal decat un copil?

| EmaS a răspuns:

Da si ce faci tu personal pentru ei? Eu sufar pentru ei dar actionez ca atare.Ma implic in actiuni sociale, imi aduc contributia cu ceea ce pot eu. Daca fiecare am face cate putin am avea o societate mai buna.

| EmaS a răspuns:

Ele au fost facute pentru ca noi sa ne folosim de ele.

| EmaS a răspuns:

Bineinteles ca eu cred in Creatie!

| Eucaniciodata a răspuns:

Eu zic sa te increzi in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta.Si daca vrei sa afli mai multe iti sugerez sa citesti Biblia cu atenti si sa te rogi Domnului cu credinta si sa itit de-a intelepciune!

| Dorugar explică (pentru Eucaniciodata):

Cum sa citesc eu Biblia daca nici Fiul si nici Tatal ceresc nu recomanda niciunde si niciodata sa facem asta?
Crezi cumva ca nu o recomanda de prosti ce sunt?
Sau din cauza ca ei stiu ca nu are nicio valoare din cauza ca Vechiul Testament este un text furat de la o alta religie, iar Noul Testament este un text scris la comanda unui ucigas ca Pavel si de banda lui de sarlatani?

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Ioan5:39,, Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.,,
Domnul Isus ne indeamna sa citim Sfanta Carte.

| Dorugar explică (pentru EmaS):

Nu dragut-o MINCINOASA ce esti, propagandista de minciuni ale Satanei!
Scriptura de care vorbeste Isus este TANACHUL, si nu Biblia marsavita a crestinilor care il au ca Dumnezeu pe Tatal Minciunii, fapt pe care minciunile tale il dovedesc din plin!

Da? Nu stiam ca tanacul vorbeste si Il recunoaste pe Isus ca Fiu al lui Dumnezeu!

Tu nu stii mai nimic, deci dupa "stiinta ta" bazata pe credinta a proasta nu ne putem baza!
Asa ca ne bazam pe adevarul precum ca Tanachul nu vorbeste de nici un Isus ca fiu al lui Dumnezeu, doar copia lui mincinoasa si marsavita de crestini (VT) scot in mod mincinos prostia asta in evidenta ...probabil din burta lor, si ii mint pe cei carora le lipseste cultura sa inteleaga ca VT este de fapt un FURT intelectual prin care Tanachului i-a fost schimbat in mod marsav intelesul!

| EmaS a răspuns:

Isus este Calea, Adevarul si Viata! Cel care ispiteste este satan care l-a ispitit si pe Domnul Isus! El vine cu ispita si la noi in fiecare zi, dar daca cunosti Cuvantul lui Dumnezeu faci deosebire intre voia lui Dumnezeu si satan.

Asa-i Isus este Calea (catre Iad) Adevarul (adica minciuna botezata ca Adevar) si Viata (vesnica in Iad) ca doar acolo este Imparatia sa!

| bodealigia a răspuns:

Traducerea noastra a bibliei este prin diferite locuri gresita. termenul corect este ''si nu ne lasa pe noi in ispita''

| MishuD a răspuns (pentru EmaS):

Hehe, si eu vreau sa fiu mai mare decat "dumnezeu". Adica hai sa fim sincer, zeul asta al tau a omorat mai multi oameni, din razbunare si cruzime, decat orice alta divinitate existenta.
Asa ca nah, in ideea in care nu's un criminal care pretinde a fi o creatura plina de iubire, is mult mai mare decat dumnezeul tau.
(sau cumva indraznesti sa contrazici ca dumnezeul evreilor nu e tot ala cu al tau? si daca e, cum a reusit acest personaj imaginar sa isi schimbe parerile si metodele in timp? a realizatcumva ca GRESESTE?laughing)

| EmaS a răspuns (pentru MishuD):

Dragul meu, datorită caracterului drept şi sfânt al lui Dumnezeu, toate păcatele din trecut, prezent şi viitor trebuie să fie judecate. Din nou Dumnezeu, în infinita Sa dragoste, a creat o cale prin care a plătit pentru aceste păcate şi prin care a oferit oportunitatea împăcării pentru ca oamenii păcătoşi să poată scăpa de mânia Lui. Putem vedea acest adevăr minunat într-o sumedenie de versete, precum 1 Ioan 4:10: "Şi dragostea nu stă în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre". În Vechiul Testament, Dumnezeu a lăsat oamenilor un sistem de sacrificii prin care se putea face iertarea păcatelor, însă acest sistem de sacrificii a fost numai temporar şi el arată către venirea lui Iisus Hristos care avea să moară pe cruce pentru ca adevărata ispăşire a păcatelor să se producă. Mântuitorul care a fost promis în Vechiul Testament este revelat în plinătatea Lui în Noul Testament iar expresia desăvârşită a dragostei lui Dumnezeu, trimiterea Fiului Său Iisus Hristos, este arătată în toată slava sa. Atât Vechiul cât şi Noul Testament ne-au fost date ca să căpătăm "înţelepciunea care duce la mântuire" (2 Timotei 3:15). Atunci când studiem în detaliu şi cu inima deschisă Biblia, devine evident faptul că Dumnezeu nu este diferit în Vechiul Testament prin comparaţie cu Noul Testament.

Da mai, inteleg, dumnezo, fiind si el tot om, are voie sa se razgandeasca... partea urata e ca dumnezeul asta seamana prea mult cu oamenii si singura concluzie logica este ca acest dumnezeu e doar un produs al imaginatiei umane. o creatura omniorice nu se razgandeste, nu isi schimba modul de operare, nu se transforma pe parcursul secolelor dintr'un criminal intr'un iubitor de viata.
oamenii au facut asta, de la societatea de tip antic, unde pumnul si sulita erau legea la o societate oarecum evoluata unde argumentele demonstrabile is cele care fac diferenta.
stiu ca te opui cu toata fiinta ta realitatii si nu vrei sa accepti ca "venerezi" un produs al imaginatiei umane, dar daca ai fi putin atenta ai observa cum dumnezeul tau a evoluat pe masura ce si societatea a evoluat.

Dumnezeu este acelasi ieri si azi si in veci.

Hehe, stii ca daca faci 80% din lucrurile recomandate de "dumnezeu" in textele antice ai toate sansele sa ajungi la inchisoare pe viata? uciderea cu pietre a necredinciosilor, femeilor care fac sex nemaritate, copii care nu isi asculta parintii, oamenii care cred in alte creaturi imaginare. (si asta nu e decat un exemplu)
Sau, de asemenea, daca ai visa ca dumnezeu iti spune sa iti omori un copil (sau copilul unui vecin) ca sa dovedesti dragostea ta, ai face'o? ca doar ti-a zis dumnezeu, in vis, ca nah, asa cumunica el, prin vise si refelatii... corect?

Dragul meu, sa stii ca nu mai este valabila Legea talionului, una dintre cele mai vechi legi existente, care consta în justa reciprocitate a crimei si a pedepsei. Aceasta lege este deseori simbolizata prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".Dar acum Dumnezeu ne cere sa dam si obrazul celalalt.,, Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,

45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.

46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?,,

Si Dumnezeu care pedepseste crima nu mi-ar cere sa comit astfel de fapte!happy

Da este acelasi...adica un pitic pe creierul celor certati cu adevarul si realitatea!

Pai da, dar DE CE? dumnezeu al tau s-a razgandit? a realizat ca a dat o lege GRESITA? unde este omniscienta in toata povestea asta? iti spun eu, nu exista, legile divine is gandite si scrise de OAMENI, fara nici un fel de refelatie.

In dragostea Sa, a hotarat sa mai faca ceva pentru creatia mainilor Sale, daruind pe singurul Sau Fiu! Nu poti sa intelegi?!

Dumnezo are maini?
dumnezeu a facut sex cu mariuca si a iesit un copchil?
(cam seamana cu zeus dumnezo asta al tau desi nah, e complet normal ca un zeu razboinic precum yahweh sa violeze femeile virgine)

draga ema, eu pot sa te inteleg pe tine, pot sa te citesc ca pe o carte deschisa, in schimb tu pe mine nu o sa ma intelegi niciodata cu adevarat pentru ca nu poti sa pricepi lucrurile altfel decat prin ochelarii de crestina indoctrinata ce'ti limiteaza campul vizual si cognitiv.

din pacate pentru tine si eventuala ta evolutie voi renunta la orice incercare de a-ti deschide ochii, esti mult prea oarba sa poti sa vezi ca gresesti. o sa traiesti degeaba si nu o sa aduci nimic bun evolutiei societatii umane. ce'i pacat e ca pana mori o sa fii un zelot nelinistit si o sa tragi dupa tine pe multi altii care la fel ca tine vor trai degeaba si vor muri ca niste oameni inutili care nu au facut decat sa impiedice evolutia fireasca a oamenilor.
e incredibil cum creaturile limitate de religie au reusit sa opreasca evolutia intelectuala a umanitatii prin crima si tortura. daca nu erati voi, frustrati lipsiti de orice curiozitate, specia umana ar fi fost mult mai departe acum.

regret ca impart planeta cu voi si regret ca imi pierd vremea degeaba incercand sa port o discutie cu tine, nu o sa pricepi niciodata altceva decat ce CREZI tu si nu o sa fii niciodata mai mult decat esti... inutila si daunatoare.

Vai de mine! Cu ce esti tu mai de folos societatii decat mine? Prin faptul ca tu iti traiesti viata diferit de mine? Tu iti gasesti placerea in alcool si sex, in lucruri pieritoare, iar eu in a face bine celor din jurul meu. Eu traiesc cu scop. Daca cineva este inutil, nu eu sunt aceea. Vei realiza, poate prea tarziu ca adevarata fericire nu se gaseste in lucrurile in care tu o cauti! Si ca sa nu iti mai pierzi din pretiosul tau timp purtand discutii contradictorii cu mine, o sa folosesc functia ignore! Numai bine!

Diferenta intre cei ca tine si MishuD este si aceea ca cei ca tine
sunt morti din p de v spiritual, si ca MINTIND faci un rau in forma continua, cee ce Mishu nu face pentru ca el este un om rational si nu este orbit de o doctrina fanatizanta asa cum sunt cei ca tine din cauza ca refuzati cu buna stiinta sa rationati normal ca orice om normal, iar un asemenea om aaberat care refuza constient sa gandeasca si MINTE toata viata lui, este cel putin nefolositor societatii ca sa nu zic chiar daunator!
Dar stiu ca nu ai nivelul intelectual sa constientizezi asta!

Cu ce esti mai bun tu decat un crestin care este om cinstit, corect, de baza in societate, respecta si se implica in actiuni sociale? CRESTINUL este o SOLUTIE NU O PROBLEMA!