'' Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. '' 1 Tes 5:17, 18.
Intri prea mult in intimitatea omului. Ce-ar trebui sa facem acum? Sa ne laudam ca ne rugam?
Presupun ca te rogi tu destul pentru toata lumea, asa ca nici nu mai are sens sa ne strofocam.
Mai ales ca, asa cum se pare, nici nu prea alergi cine stie ce, ca esti non-stop pe TPU. Plus ca ai si vocabularul adecvat. Noi suntem niste diletanti in materie; cunoastem doar terminologia de baza.
Cuvantul Dumnezeu reprezinta un idol mental si se contrazice cu insasi "porunca" : sa nu te inchini la idoli. Dumnezeu nu are infatisare, nu este de genul masculin sau feminin, nu are forma si totusi poate lua orice forma. In Biblie spune ca atunci cand te rogi sa o faci in liniste in camera ta inchide usa si roaga-te tatalui care este in ascuns. In ascuns poate insemna si faptul ca este invizibil (neperceptibil cu mintea) asa cum o fac toti religiosii, nu doar pentru ochii fizici. Mai poate insemna ca este nemanifestat, dar omul cauta sa inteleaga mental pe Dumnezeu cand tocmai asta este ceea ce-l separa de El. A renunta la judecata si etichetari mentale inseamna a da la o parte valul de pe ochi. Acest lucru ii da omului posibilitatea de a-L vedea. Din pacate, mult prea putini dintre noi putem face asta. Totusi, se va intampla la un moment dat. Parerea mea!
Dumnezeu iarta pe toata lumea, ce rost are sa imi pierd timpul pupandu-l in fund pe god.
Cand mergi la biserica si te rogi, faci rugaciune colectiva si nu e nici o problema ca te vede si te stie toata lumea. Dar rugaciunea personala pe care o faci acasa este a ta, intima si personala, este dialogul tau si doar al tau cu Dumnezeu. Nu stai sa povestesti cu unul si cu altul despre cum, cat si ce fel te rogi tu acasa.
@SecretJ )))am vazut ca ti'ai spus rugaciunea pe ziua de azi, ti'ai raspuns chiar tu)))la nevoi.Bafta:*
Unii oameni da, altii nu.depinde ce fel de oameni sunt.cei care cred in Dumnezeu se roaga pentru a avea noroc si cei care nu au impresia ca:,,a,pai Dumnezeu nu exista! de ce sa ma rog eu la el? eu imi vad de treaba mea ca eu ma,, indrept" singur nu ma ajuta Dumnezeu!"
cei care spun asta gresesc pentru ca te mai ajuta si Dumnezeu te mai si,, indrepti" singur!
Am citit raspunsurile voastre. Se vede ca, nu vreti sa recunoaste-ti existenta Creatorului desi El exista pretutindeni. Nu va intrebati, oare, de ce nu suntem toti la fel? De ce unul e mai bolnav, altul e mai sarac si mai stiu eu ce. Bineinteles toate au un pretext viabil pentru voi, dar voi nu va ganditi la,, origine,, nu-i asa? Mergeti ca orbii desi vedeti, Sunteti surzi desi auziti. Rugaciunea este de mai multe feluri. Este un lucru ce merita si trebuie facut pentru a aduce pace in suflet, pentru a-l scapa de zbuciumul unei vieti pline de suferinte dar si placeri carnale fara de care voi nu ati putea trai. Adevarat ca Dumnezeu iarta pe toti, dar voi meritati iertarea lui? Credeti ca ajungeti direct in rai sau ce? O, dar va inselati amarnic. Nimic nu e pe gratis fara a avea si consecinte...
Am asa de putin timp incat, prefer sa mai beau o bere decat sa zic o rugaciune
Am citit raspunsul tau. Nimeni nu este perfect, chiar daca unii asa se cred. Intr-adevar, graba strica treaba, dar na, toti intelectualii se baga in seama cand prind si ei un peste mic. Nu trebuie sa le scape nimic nu-i asa? Eh dar nu despre cum scriu eu trebuie sa iti bati tu capul, ci despre intrebarea in sine, cea care ne-a fost adresata tuturor. Nu sunt cine stie ce geniu, dar asta nu inseamna ca tu esti mai presus de mine. In concluzie, nu mai fi intrebare intrebatoare si da si tu un raspuns la o intrebare adevarata.
Asta ai inteles tu ca eu ma laud ca sunt credincioasa? Cand spui asta unui ateu, te-ai si smerit inaintea lui, pentru ca el te crede incuiat, irational, habotnic, etc. Daca as vrea sa ma laud si sa primesc simpatia ateilor, in nici un caz nu ar trebui sa ma laud ca sunt crestina. Ce ma motiveaza pe mine sa scriu? Dragostea mea pentru Dumnezeu si pentru semenii mei. Aceasta imi da putere sa Il marturisesc pe Domnul, sa suport multe, multe jigniri si prigoniri din partea voastra, pe care in mod firesc nu le-as fi acceptat, ba chiar aveam eu grija sa va raspund, pe masura!
Asa este,daca Il iubesti pe Dumnezeu,viata ta poate sa devina o inchinare la adresa lui Dumnezeu, prin modul tau de viata, prin cuvintele tale prin atitudinea ta poti sa ii aduci slava lui Dumnezeu.O traire continua cu El.
osimplafataaaa întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: