E important sa cunosti ce s-a intamplat in trecut.
E important sa faci diferenta dintre bine si rau.
E important sa ai niste valori morale, sa nu devii un psihopat.
E important sa tii la familie si traditii.
E important sa-l cunosti pe Dumnezeu.
E important sa fii tu insuti tinand cont de toate astea, sa nu te schimbe o carte sau un om, sau mai multi oameni.
Nu citesc chiar zilnic, dar citesc cam de 5-6 ori pe saptamana.
E foarte important sa citesti cat mai des din Biblie, ideal ar fi in fiecare zi.
Ce e frumos la cititul bibliei e ca niciodata nu e suficient cat citesti ca sa intelegi tot.
Mereu faci noi conexiuni, mereu intelegi lucruri noi si tot asa. Biblie e o carte extrem de complexa si e imposibil sa o intelegi cum trebuie din prima (sau a doua, sau a treia)
Ma străduiesc să citesc în fiecare zi. Caut sa răscumpăr câteva minute dacă sunt în criză de timp de la alte activități neesențiale (Facebook, email'uri, Youtube) iar dacă am timp mai mult, nu ma grăbesc, citesc "în șoaptă" - Iosua 1:8, 9. Iar apoi meditez la ceea ce am citit. Astfel cititul se aseamănă cu hrana, iar meditatul la ceea ce am citit, căutarea de metode de a aplica noile informații, înțelegerea lor, si conexiunile cu ceea ce știu deja, se aseamănă cu digerarea hranei.
Nu o citesc de loc. Prefer sa ma documentez cu informație reala logica, demonstrata si servita cu dovezi reale palpabile.
Pentru viata crestinilor e buna, le intareste ideologia falsa si demodata si ii ajuta sa devina oameni iresponsabili in cazul in care isi pune amprenta prea mult in creierul crestinului. Pentru viata unui om obișnuit nu e benefica. Degeaba te invata sa fi un om bun daca pe de alta parte te invata povesti false, ideologii false, promisiuni false, te educa sa fi iresponsabil, sa iti fie greu sa generezi variante solutionare pentru diferite probleme sărind repede sa-i ceri ajutorul divinitatii prin rugaciuni. Doar ia exemple adevărate din mentalitatea romaneaca. De ce naiba oare suntem locul 1 la analfabetism si prostie in Europa dar in acelasi timp suntem si pe 1 la credinta? De ce suntem atatia care nu credem in stiinta, nu credem in vaccinul fara nicio argumentare, fara vreo cunoștință pe domeniul medicinei? nu credem in virus, credem ca Bill Gates e la mijloc si vrea sa ne ucida si multe altele. Astea sunt exemple 2020 din cele mai expuse. Daca luam totul de la bun inceput fara sa omitem vreun detaliu e groasa treaba.
Daca asta intelegi din biblie inseamna ca esti prost, pur si simplu.
Foarte coerect. E nu mai am rabdare sa citesc povestile.
Good one. Vezi ca StrongHeart ala nu e bine sa.l bagi in seama. Cu prostul nu e bine sa te pui pentru ca are mintea odihnita. Daca se nastea in India credea in Buda si spunea ca Iisus si Dumnezeu sunt inventii europene, Buda fiind singurul adevar. Prostul de fapt e el pentru ca e marioneta busericii. El n.a experimentat si concluzionat aceste cunostinte pe propria piele. I.a fost administrata in creierul lui tembel de catre mafia cu chip de inger care are numele de biserica.
1. Biblia mistifica trecutul. Chiar si acele povestiri care nu le mistifica le prezinta in gandirea si pe baza stiintei de acum cateva mii de ani.
2. A face diferenta dintre bine si rau nu trebuie sa citesti biblia, trebuie sa fi om, nu animal. Cat de bine face diferenta biblia iudaica in care se spune ca orice dusman al poporului evreu trebuie ucis?
3. Multi psihopati se bazeaza pe scrierile religioase. Nu inseamna ca daca nu citesti biblia nu ai valori morale. Se vede ca tu nu stii care sunt acestea.
4. Daca nu citesc biblia nu tin la familie si la traditii? Sti, de exemplu ca dacii sarbatoreau Craciunul si nu erau crestini?
5. Daca Dumnezeu vrea sa-l cunosc sa imi dea un semn. Altfel... de unde stiu ca exista?
6. Un om care ramane in aceiasi gandire de la inceput pana la sfarsit inseamna ca este un bigot, un incult, un needucat. Nu zic altceva ca ma blochaza administratorul.
Eu nu citesc biblia. Eu am studiat-o. Dar nu numai biblia, ci si alte scrieri religioase. Sa citesti doar o carte este o lectura. O carte care se pretinde de invatatura este studiata. Desigur ca bigotii imi tot spun ca pentru a o intelege nu tebuie sa o cercetez ci sa o cred. Cei care nu au studiat-o nu-si dau seama cate contradictii sunt in ea si cate contradictii sunt intre ce scie in ea si descoperirile siintei, cu toat ca s-a incercat eliminarea chiar a unor capitole din scrierile biblice vechi.
Frate-miu,vezi ca esti cam intepat asa de fel,vad ca iti place sa te bagi in seama,ti-o zic din start,eu nu am treaba nici cu biserica, nici cu ateii, nici cu orice alta religie, daca te crezi destept, eu zic sa pui mana pe carte sa inveti ceva ca ai idei preconcepute.Nu stiai ca ideile se pot schimba intr-un moment? Absolut tot ce crezi tu acum se poate schimba intr-un moment, dar te las pe tine sa descoperi cat de dura e realitatea.
Sa-i spui asa lui mama-ta care nu te-a educat. Eu sunt prost ca ma faci tu, tu esti prost ca asa te-a facut mama-ta. Dupa ce debitezi prostii, abordand probleme pe care nu le stii, mai jignesti alti oameni. Tu ai facut un amalgam intre scrierile biblice, etica si morala care nu sunt fundamente crestine (Desi sunt influentate - in tarile crestine - si de religie.) si valori ale oricarei societati: familie copii etc, care de asemenea nu sunt de origine crestina, desi biserica si le-a incorporat cu japca.
Doar unul ca tine poate sa creada ca toti sunt prosti, numai el este destept.
Vorbesti de parca toti suntem inculti si tu singurul destept. Habar nu ai sa iti argumentezi ideologiile tale de doi lei. Sunt 100% că habar nu ai ce legaturi exista intre stiinta si religie care sugereaza clar ca Dumnezeu nu exista. Dar oricum, trebuie sa te felicit. Esti o persoana importanta pe site.ul asta, nu orice persoana este atat de proasta ca si tine. Te pastrezi mereu in top.
Nu,tu chiar esti prost, dar se vede clar, adica nici nu incap discutii, nu ai 2 neuroni in cap, de ce sa stau de vorba cu un specimen ca tine care se crede maimutoi evoluat?
Scofield,catelus mi-ai dat ignore ca nu esti in stare sa argumentezi, asa prost esti, m-am convins si cu inapti ca tine care se cred destepti.Toata activitatea ta e sa injuri crestini pe TPU, mare om, mare caracter de 2 lei.
Pai din moment ce cineva a citit-o de 1-2 ori, gata, de ce sa citeasca acelasi lucru de 100 ori?! N-are sens.
De ce nu este închis sau interzis cineva care citește albă ca zăpada? Sau aladin? Dar este închis si interzis cineva care citește Biblia? Iti zic eu, pentru că Biblia este cel mai mare transformator de adevăr din istorie. Dar sigur, un personaj ca tine o va respinge mereu pentru că tu cauți acea libertate care intră în contradicție cu biblia. Dar asta nu te scutește de consecințe pe termen scurt mediu si lung.
Arata'mi tu, evident dacă știi, unde ai găsit scris în Biblie că Dumnezeu aprobă violul, (Nu ca x a violat pe y. Ci ca a facut fapta asta si Dumnezeu la aprobat.) pedofilia, zoofilia. Orice alta schimbare de subiect, ocolire, sau negație gen: căuta tu, scrie pe undeva sigur, nu trebuie sa-ti dovedesc eu tie nimic, si alte baliverne arată că ești slab pregatit, habarnist, si scopul tau este doar sa arunci cu noroi, sa folosesc un termen elegant.
Deci te rog sa argumentezi punctual: violul x carte x capitol x verset.
- zoofilia : x carte x capitol x verset
- pedofilia: x carte x capitol x verset. Vreau să-ți văd coloana vertebrală. La figurat vorbind, sigur, nu ai. O sa te eschivezi. Stiu. Dar vreau sa vad cum te mai umpli odată în plus de ridicol.
PS. Mi-am luat si popcorn.
Asa este. Am idee cam ce in povestile astea. Oricum sunt povesti variabile, adica se mai modifica si se mai interpreteaza ca sa fie mai "convingatoare" si mai actualizate.
Diferenta dintre Alba ca Zapada si Aladin, versus Biblia, este ca primele 2 sunt recunoscute ca povesti si le citesc cu placere cand am nevoie, in timp ce Biblia e o poveste fara dovezi, ca si primele 2, dar e data drept adevarata si folosita pentru manipularea credulilor. In acelasi timp, cea din urma are contradictii la tot pasul, adica o logica stramba si e de inteles ca asa trebuie sa fie pentru a prosti naivii. Libertatea nu depinde de o poveste decat in masura in care individul respectiv considera acea poveste ca ceva real si care merita a fi luat in seama. Cum pentru mine Biblia e o fantezie, nu va avea puterea sa imi ingradeasca libertatea indiferent daca o citesc sau nu. Libertatea in schimb imi va fi ingradita de cei care se conduc dupa asemenea povesti create pentru manipularea oamenilor. De aceea nu sunt asa de bucuros cand vad oameni care considera povestile de genul celor din Biblie ca fiind adevarate. A crede adevarat un lucru fals e rau pentru toti, si pentru cei care cred si pentru cei care nu cred. Intotdeauna voi considera minciuna si inselatoria un lucru rau, pentru ca genereaza actiuni care nu sunt bazate pe lucruri adevarate.
Bună,
Cuvântul lui Dumnezeu în viața unui creștin este mai important ca aerul.
Și nu cred că este suficient să fie citit... și Satana a citat din Psalmi, nu?