" Dumnezu e infinit, el nu se incadreaza in limitele spatiu-timp. "
Deci Dzeu nu exista.
Daca Dumnezeu li s-ar arata ateilor ei ar zice ca e un actor costumat. Daca si extraterestri cred in Dumnezeu, suntem noi mai destepti ca ei si Ii negam existenta lui Dumnezeu? Se cred ei cei mai tari dar de fapt crestinii sunt mai evoluati ca ei. Daca vreti sa atingem un nou grad de inteligenta CREDETI si nu mai punti intrebari.
Alexandre Dumas scrie o carte. Personajele din carte se intreaba: Unde este autorul? Noi nu-l vedem, nu exista. Raspunul e:Autorul traieste in afara limitelor cartii, voi nu il puteti vedea fiindca voi sunteti limitati la dimenisunea cartii.
(e doar un exemplu )
Tu ceri dovezi pentru orice, dar dovezile tale sunt fix 0, biblia si marturii ale credinciosilor, bineinteles ca daca sunt credinciosi au tot felul de experiente.
http://www.curieruladventist.ro/......a-geneza-1 e site pocait, banuiesc, asa ca au intors-o si sucit-o sa le iasa cum vor ei, dar ideea cu castronul vad ca e, asta ma interesa.
Pai daca vrei argumente sa bati ateii, ar trebui sa citesti ce scriu pocaitii (orice secta); astia se omoara sa dovedeasca faptul ca ei au dreptate, asa ca se documenteaza bine, dar la sfarsit baga vrajeli, ca in filmul Frailty, documentarea aia si mie imi e de folos din moment ce n-am acces la cine stie ce documente.
Daca stiu biblia mai bine decat tine, ce zici, am citit-o sau nu?
Asta cand autorul nu interactioneaza cu opera lui, dar aici dumnezeu se bagaa in treaba, cica, deci intra in "dimensiunea cartii".
Sunt crestin-ortodoxa si cred in Dumnezeu.Pentru inceput nimic nu ar exista fara El,apoi tot ce e bine ni se intampla datorita lui Dumnezeu,astfel rasplatindu-ne pentru faptele bune, iar ce e rau tot din voia Lui se intampla, pedepsindu-ne pentru faptele rele facute de noi, pentru pacatele parintilor, sau pur si simplu pentru a ne indrepta spre credinta si spre bine.Acesta poarta de grija atat celor buni cat si celor rai.Problema omului este ca daca Dumnezeu ii trimite un necaz acesta in loc sa se roage si sa faca fapte bune pentru a scapa de necaz prin credinta, omul prefera sa nu mai creada in El numai pentru ca i-a adus acel necaz, ca niste nerecunoscatori ce suntem.
Pai si autorul interactioneaza cu personajele, nu? El are stiloul in mana.
Bine, e un exemplu pentru a se intelege ce am vrut sa spun
Pai Dumas scrie, nu apare ca personaj pe acolo, lumea zica ca cica dumnezeu & co. mai misuna pe aici, deci intra in "dimensiunea operei". Oricum, asta cu dumnezeu in afara e o minciuna pentru a tine in viata basmul, fiind in afara nu poate fi observat si demonstrat nicicum.
"mai misuna pe aici" E normal ca Dumnezeu sa stie totul despre noi pentru ca el ne-a facut. Dumnezeu nu e un mosneag ce traieste in creierii muntilor si cateodata ne mai viziteaza.
Inca ceva, era doar un exemplu de intelegere, o aluzie, intelegi tu la ce m-am referit.
Buna 100% Dumnezeu a creeat aceasta lume. Dumnezeu a creat totul in pace si a dat ingerilor putere dar unul dintre ei a vrut sa aiba mai mult asa ca Dumnezeu la dus in lumea diavolilor de aia acum animalele sunt rele si uni oameni la fel.
Cât la sută ar avea nevoie lumea aceasta de un Creator (aşa cum încerci tu să îl defineşti)? 0%.
Faci o varză veritabilă cu analogia programării, chit că ai fi putut forţa nota pe alt subiect, tot în legatură cu informatica (anume, dacă există un punct al avansului tehnologic atât de înalt în care omul ar putea el însuşi crea lumi, nu ar rezulta de aici posibilitatea uriaşă ca noi să trăim de fapt într-o lume creată de către o specie avansată decât să trăim în lumea originală?)
Dar după cum spuneam, ai făcut o harababură totală. Pur şi simplu nu înţelegi legile fizicii, nu înţelegi termodinamica, nici măcar nu ştii cu ce se mănâncă formarea elementelor chimice, te legi de BigBang de parcă ar fi răspunsul final al ştiinţei pentru elucidarea misterului lumii, nu ai habar de faptul că protonii, neutronii şi electronii nu-s cele mai mici particule elementare, nu ai habar de nimic din toate astea.
Universul de fapt nu este complex, este simplu, totul este interconectat. Este aşa cum este pentru că doar aşa poate fi, legile fizicii nedându-i o altă alternativă. Totul se autoguvernează (deşi există excepţii ce par să se abată de la regulă: găurile negre, vidul absolut etc). În momentul de faţă, Universul cum este el, nu arată intervenţia niciunui Creator, nu există nici o urma de-al lui/ei, nimic. Doar legile lumile şi lumea care le respectă.
Iar noi suntem aici pentru că aşa am reuşit a evolua, pe o cale evolutivă în care forţa minţii şi creativitatea noastră era mai importantă decât puterea muşchilor noştri. Iar motivul pentru care avem nevoie (cel puţin mulţi dintre noi) de a crede că există cineva mai presus decât noi, este faptul că suntem muritori şi avem conştiinţa de sine, ştim în mod sigur că vom muri şi vrem să fie ceva după. Alte motive pentru apariţia religiilor ar mai fi neştiinţa. Te uiti la cer, vezi fulgere, auzi tunete, n-ai nici o cunoştinţă despre electricitate şi electromagnetism, deci clar, este Thor care bate ciocanul Mjollnir în nicovală.
Noroc cu ştiinta care vine şi mai luminează calea noastră prin viaţă. Altminteri doar oameni cu argumente de hârtie ar fi pe aici.
Biblia a fost scrisa de Dzeu deci? Eu stiam ca a fost scrisa de oameni.
DooM întreabă: