| Cristi156 a întrebat:

Intrebari pentru atei. Ep.3/57 Haide totusi sa zicem ca nu neaparat Dumnezeul biblic exista, ci un Creator. Credeti ca aceasta lume s-ar fi putut creea singura? Un program de calculator se poate creea, manifesta, fara interventia omului? Totusi haideti sa analizam din ce e format atomul, nucleu, proton, neutron, electron. Sa zicem ca Big Bang s-a intamplat si ca atomii au interactionat intre ei, astfel creeandu-se tabelul periodic. Dar hai sa analizam ce e in neregula cu aceasta, care ar fi fost sansele sa se formeze un asa univers complex, atat de echilibrat? Care ar fi fost sansele ca animalele sa evolueze, ca fiecare organism sa se intretina si sa se adapteze, de undestiu niste particule de atomi sa se adune la un loc si sa formeze ceva productiv pe viitor? Hai sa-i dam o sansa de 2%. Credeti ca ar fi nevoie de un Creator care sa intretina toate aceste lucruri? Hai sa-i dam o sansa de 2%, de asemenea. Asa cum un joc pe un computer nu se poate creea singur printr-o adunare aleatorie, logica, si creativa(de unde creativitate?) a unor coduri de programare, grafica etc, asa nici universul nu are cum sa fie creativ fara o interventie. Deci, pe scurt cat la suta credeti ca ar avea nevoie o lume ca asta de un Creator?

98 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns (pentru Zenicide):

Nu ai inteles. "Cartea" e lumea noastra limitata. Autorul traieste in afara cartii, el nu este determinat de limitele impuse de carte.

| benny34 a răspuns:

La o chestie de contrazic, deja sunt roboti capabili sa invete din propriile actiuni, deci pica faza cu creativitatea.

| dodicuta a răspuns (pentru Mădă0611):

Si noi si evreii credem in Vechiul Testament dar crestinii cred si in Noul Testament.Mai am un argument.S-au gasit icoane foarte vechi ci Iisus si de o parte si de alta a lui OZN-uri.

| Mădă0611 a răspuns (pentru dodicuta):

Cat de foarte vechi?

| dodicuta a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu mai stiu cauta si tu.

| Zenicide a răspuns (pentru suffarstar):

Prima data ai zis ca " Dumnezu e infinit, el nu se incadreaza in limitele spatiu-timp. " iar acum presupui ca el e in alta dimensiune. Deci totusi se incadreaza in "limitele spatiu-timp" cand ai tu chef.
In care dimensiune e? Asa de curiozitate, si ce dovezi ai?

| suffarstar a răspuns (pentru Zenicide):

Da,El e infinit si apartine unei dimensiuni infinite fara limite spatio-temporale.
Chestia cu cartea a fost doar un exemplu banal, ma repet pentru a nu stiu cata oara, un exemplu ca sa intelegei cum functioneza chestia cu "in afara".

| ChuckNorris42 a răspuns:

Nu stiu cum a fost creat universul, dar spre deosebire de ignoranti nu aleg ce sa cred. Doar pentru ca nu stiu nu o sa cred ca exista nu stiu ce nenea in cer doar ca sa nu mai am eu grija unei intrebari fara raspuns