| 1dintrevoi a întrebat:

Ipoteza: Te indragostesti pana peste cap de-o fiinta minunata. El/ea e tot ceea ce ti-ai fi putut dori vreodata. Ajungeti la concluzia ca sunteti cu adevarat suflete pereche. Decideti sa va casatoriti. Vestea proasta e ca alesul/aleasa nu impartaseste aceeasi religie si nu doreste sa treaca la o alta (respectiv a ta) in ruptul capului. Ai trece la o alta religie pentru a putea fi impreuna cu el/ea?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce are scula cu prefectura? parca asa e o vorba din batrani.
Deci situatia este mai mult decat simpla: dragostea adevarata nu are bariere. Daca cineva iti pune o conditie in dragoste, legata de credinta, sau ii pui tu ei, apoi mai bine lasati-o moarta din start, n-are nici un rost sa va imbarligati. Puteti foarte bine sa va iubiti si daca sunteti de alta credinta, fara sa trebuiasca sa va dati de ceasul mortii incercand sa va convingeti unul de altul de "ba a mea e mai frumoasa"... singura problema sunt copiii, pe care trebuie sa ii cresteti in spiritul ambelor credinte, ceea ce nu e chiar usor (dar am vazut cazuri destule).

90 răspunsuri:
| Maha a răspuns:

Nu..de ce sa fiu eu mai proasta....sa treaca el daca intr-adevar ma iubeste cu adevarat o sa regret dar.o sa treaca;"are balta peste", dupa cum era si proverbul romanescbig grin

| Mereoleacădeusername a răspuns:

Da. De ce nnu?
Iubirea nu are limite love struck

| 1Mihai1 a răspuns:

Exact aşa e în situaţia mea...
Da! Aş trece la religia ei (penticostal).

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Normal, totul este "after God". Asta-i doar o ispita.

| FucktheSystem a răspuns:

N-as trece la nicio religie nici sa ma platesti, poti sa traiesti cu `sufletul tau pereche` si necasatorit.

| Nonono a răspuns:

Daca ea e alta religie decat cea Ortodoxa ii explic vreo cateva zile cum sta treaba, mergem la vreo biserica si o conving etc. si ajungem la un punct comun. Dar nu imi schimb credinta care e mai presus decat orice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.crestinortodox.ro/......tml.pareri despre ziua a opta?

| 1dintrevoi explică (pentru Maha):

laughing)) Pai e valabila si pentru tine treaba cu iubitul cu adevarat! Nu trebuie sa-i demonstrezi si tu ca-l iubesti? big grin

| 1dintrevoi explică (pentru Mereoleacădeusername):

Chiar si daca ar trebui sa traiesti dupa toate legile si traditiile...islamice, sa zicem? happy Nu tu fata descoperita, nu tu discutii cu persoane de sex opus fara prezenta sotului, etc.

| 1dintrevoi explică (pentru 1Mihai1):

Tu esti ortodox?

| Polaris a răspuns:

De ce ar trebui să trecem unul la religia celuilalt? Religia e un zid chiar așa de gros?

| 1dintrevoi explică (pentru BogdanelululTheGodfather):

big grin E tot ceea ce ti-ai dorit vreodata! E sufletul pereche! Alta mai buna ca ea nu gasesti! Are inima curata si nu ti-ar face rau niciodata. Uite, o facem evreica! big grin Poporul ales al lui Dumnezeu. Iisus era evreu, asta cred ca stii. Nu ai accepta o tanara din acelasi neam cu Divinitatea? happy

| 1Mihai1 a răspuns (pentru 1dintrevoi):

Corectează-te sau fii mai explicit, habar n-am ce vrei să spui.

| GoldCobra a răspuns:

Nu conteaza daca sunteti religii diferite. doar daca esti indoctrinat.

| Wøodenpints a răspuns (pentru FucktheSystem):

Mi-am făcut o sectă. "Fălci". Vrei să intri?batting eyelashes

| 1dintrevoi explică (pentru 1Mihai1):

Ai spus: "Exact aşa e în situaţia mea...Da! Aş trece la religia ei (penticostal)." Adica ai trece de la ortodocsi la penticostali? Nu m-am lamurit de la ce religie te-ai "transfera". Ai fi primul ortodox pe care l-as auzi pe TPU spunand asta big grin. Nu pot decat sa banuiesc ca esti ortodox, ca majoritatea de pe aici.

Da.

| 1dintrevoi explică (pentru FucktheSystem):

laughing)) Deci nu esti dintr-aceia care se omoara dupa "traditii" sa inteleg...

Da! Sunt ortodox.

| Maha a răspuns (pentru 1dintrevoi):

laughingba da dar nu conteazalaughing))))laughing

NOname
| NOname a răspuns:

Pentru mine religia persoanei iubite (și în general, a celor din jur) este irelevantă.

Și mă îndoiesc (,) că m-aș îndrăgosti de cineva atât de indocrinat, încât pentru el acest aspect să devină decisiv în continuarea relației noastre.

Dar dacă prin absurd să presupunem că aș face-o, da, dacă pentru el e atât de important ceva ce pentru mine nu este, de dragul lui aș face un efort.
Dar probabil nu și dacă aș ști că ar renunța la mine, dacă l-aș refuza.

Aș face-o ca un semn de dragoste, un cadou, nu o obligație.

| 1dintrevoi explică (pentru Nonono):

Dar ai fii de-acord cu o casatorie mixta? Sa zicem ca te-ai casatori cu o tanara catolica.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns (pentru 1dintrevoi):

Evreii considera toate celelalte neamuri ca fiind neoameni, niste caini. Ei respecta cele 10 porunci doar intre ei, daca nu stiai.

| FucktheSystem a răspuns (pentru Wøodenpints):

Nu refuz niciodata sectelebatting eyelashes

| FucktheSystem a răspuns (pentru 1dintrevoi):

Nu dau doi bani pe ele. Casatoria mi se pare un moft de prost gust. Daca chiar iubesti pe cineva poti sa stai cu el fara acte si mai stiu eu ce ceremonii. Casatoria doar te leaga de o persoana de care te-ai putea plictisi...dar obligatia ramane.

| RAY a răspuns:

Eu sunt ateu si sa spunem ca fata e ortodoxa, vrem sa na casatorim, pai ce sa fac ma ne casatorim la primarie, dar nu trec la nici o religie nici mort, sa mor eu daca o sa trec in viata mea la vreo religie

| RAY a răspuns:

Daca am banii ma caut in suedia sa-mi caut o fata atee, sigur voi gasi, faza cu iubirea, ai banii ai tot ce vrei, vere romantismul s-a dus

| RAY a răspuns (pentru FucktheSystem):

Like

| RAY a răspuns (pentru NOname):

Ai citit ce tiam scris?

| 1dintrevoi explică (pentru BogdanelululTheGodfather):

laughing)) Adica vrei sa spui ca apostolii au fost niste barbari?! Si noi ii luam drept modele?! Asta ar insemna ca suntem cei mai fraieri de pe pamant! Bravo evreilor daca ne-au facut in asemenea hal! Ne-o meritam! happy Haide mai, chiar asa! Serios acum. Tu chiar crezi toate zvonurile? Ai avut vreodata prieteni evrei? Eu, da! Si crede-ma, m-am simtit mult mai bine ca intr-un cerc de credinciosi ortodocsi. Nu te lua dupa zvonuri, te rog. Lumea e rea si critica fara sa puna argumente pe masa. Tu daca ai fi fost evreu, si ai fi trait toate nenorocirile acelea prin care au trecut de-alungul mileniilor, ai mai fi avut incredere in altii, in afara semenilor tai? happy Prigonit, gazat, pus in lanturi la munca silnica, injurat si dupa 2000 de ani de la moartea lui Iisus pentru ca stramosii tai l-au tradat? Cam cum te-ai simti? Asta e problema noastra, ca nu ne punem in pielea celorlalti si nu gandim! Dumnezeu ne spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, iar noi, cu prima ocazie, ii si dam un cap in gura.

Întrebări recente