Ce are scula cu prefectura? parca asa e o vorba din batrani.
Deci situatia este mai mult decat simpla: dragostea adevarata nu are bariere. Daca cineva iti pune o conditie in dragoste, legata de credinta, sau ii pui tu ei, apoi mai bine lasati-o moarta din start, n-are nici un rost sa va imbarligati. Puteti foarte bine sa va iubiti si daca sunteti de alta credinta, fara sa trebuiasca sa va dati de ceasul mortii incercand sa va convingeti unul de altul de "ba a mea e mai frumoasa"... singura problema sunt copiii, pe care trebuie sa ii cresteti in spiritul ambelor credinte, ceea ce nu e chiar usor (dar am vazut cazuri destule).
Dar daca iti zice ca religia nu-i permite sa se rada pe nicaieri?
Nu prea. Casatoria e o taina si e foarte importanta. Da pana la casatorie mai e. Stam putin timp impreuna si vedem ce facem, dar nu sunt de acord nici cu cea mixta.
Voi fi "gradinarul" ei, imediat cum zice "DA!"
P.P. Imi place avatarul tau. Pare a fi fotografia unei femei moderne, dar total razboinica, undeva prin cine stie ce jungla.
Diferente mari intre catolici si ortodocsi nu sunt. Bazele sunt acelasi. Unele traditii difera. Ok, Semnul Sfintei Cruci nu se face la fel si ar mai fi treaba cu Papa ca diferente importante. Dar cele 10 porunci sunt aceleasi. Ramane acelasi Dumnezeu, aceeasi Biblie. Dintre cele 10 porunci, singura care ar avea de "suferit" in cazul unei casatorii cu o persoana de alta religie este prima : "Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine". Casatorindu-te cu o catolica, ramane practic acelasi Dumnezeu. Nu calci in niciun fel stramb in fata credintei tale. Si pentru catolici casatoria e tot o taina, la fel de importanta! Sa nu te miri: sa stii ca au chiar si acelasi scop. Ramane doar problema cu traditia, care reprezinta dorinta si moftul omului, nu al lui Dumnezeu. Ei? Ce facem acum?
Este o femeie libera, salbatica care stie sa iubeasca si tot ce vrea, este sa fie iubita
Te rog, nu te apuca de "gradinarit" pe pagina asta! ) "PS"-urile in privat, va rog!
Eh, daca este libera, atunci... ii doresc sa fie iubita, cu aceeasi putere cu care ea iubeste!
Nu te supara ca intreb... Daca tot o tii pe crestinism, de ce mama dracului nu iti schimbi avatarul ala care seamana izbitor cu un penis? Intreb si eu, ca omu'.
Ortodoxia e foarte profunda si are la baza multe invataturi. Are sfinti Parinti, care chiar au trait Biblia, si prin traire, ne-au lasat niste invataturi, dar care sa nu se abata nici de la adevar. Eu am citit foarte mult si merg la manastiri, discut. Iti spus atat: Ortodoxia e singura religie adevarata, restul sunt imitatii si inventate supa oameni si dupa poftele lor. Ortodoxia e FOARTE profunda si sacra, de altfel, de la Hristos prin viu-grai si sfantul Petru au pus temelii bisericii Ortodoxe. Orto=cea adevarata.
Amice, ortodoxia este doar o ramura a unei religii. Sa nu uiti asta niciodata, si sa bagi la cap! Pe bune!
Saracu de tine. Ce dioptrii ai?
Regrleaza-ti lentila ca se pare ca vezi in ceata.
Intrebi si tu ca prostu adica.
Normal,eu stiu ce e in capu meu si ce simt, as face asta doar pentru ca ea sa se simta bine, ce conteaza ce gandesc eu si nu exprim? adica nu dau 2 lei pe religia ei, trebuie sa inveti sa mai lasi si de la tine, dar nici prea mult sa nu fii luat de prost
Ăsta o să fie un răspuns limitat din partea mea, dar depinde ce religie are respectivul (în cazul meu). A trece la o altă religie în care crezi, pe care o respecţi, înseamnă să îţi schimbi stilul de viaţă. Nu ştiu, poate n-aş fi total dispusă să fac asta.
De ce să mă superi? Nici vorbă.
Prefer însă să nu mă pronunț în această privință (să nu mă includ în nici un grup - nu-mi plac etichetele), mai ales că încă sunt în formare și nu există un termen 100% potrivit.
Dar îți mulțumesc că m-ai ajutat să-mi aprofundez cunoștințele în acest domeniu. A fost interesant articolul (păcat însă că a fost șters de cineva. nu văd care ar putea fi motivul).
Dar ştii că în secta asta eu sunt The Big Bo$$, iar tu o să trebuiască să faci ce zic eu
Mare chestie! Tot în Dumnezeu cred, în Iisus și Maria! ( doar că-s sectanţi )
Eu nu vreau sa faci parte din vreun grup,numi caut soldatii de lupta importriva crestiniilor cum cred uni,pur si simplu vreau ca sa stii ca ateismul nu e doar afirmatia ca nu exista dumnezeu si ca sunt mai multe forme de ateism, foarte multa lume percepe ateismul ca fiind cel puternic ignorand pe cel slsb,e foarte simplu ateismul slab nu afirma nici nu infirma nimic doar neaga in lipsa de dovezii,dupa cum tiam mai dat sa citesti nu-i o doctrina,dogma,religie,credinta,nu impune ideii, putinii stiu de formele de ateism, ma bucur ca esti in formare, a fi ateu esti mereu in formare, este mereu in cautarea unui adevar mai bun, a fi ateu nu inseamna ca ai credinta in evolutie,big bang,e doar gandire libera,rationala, bazata pe dovezii, daca doresti te pot ajuta cu orice doresti am si blog vezi la profil, teoria evolutiei, adn, cuantica tot ce doresti
NU.
Nu renunț la convingerile mele religioase/existențiale in favoarea unei relații amoroase. E absolut imperios ca partenerul meu de viață să imi impărtășească viziunea asupra vieții, ideosebi din perspectiva religioasă.
Dacă nu suntem compatibili in sensul ăsta, cel mai probabil nici nu suntem făcuți unul pentru altu, oricum.
Consider că cine se leapădă de așa-zisele convingeri de dragul iubitului/iubitei, acele convingeri nu erau mai mult decât formale in primul rând.