Daca toata masa ai de oameni crede in Dumnezeu atunci de ce nu urmeaza etica crestina? Ei or crede... sa creda ce vor! Dar importanta e practica.
Totusi discutia era despre alceva: ca logic e ceea ce multi oameni spun ca e asa. Eu asta cred ca inseamna logica laica si umana.
Cum adica din varii motive care nu i abate de la credinta? Etica crestina (si crestinismul per total) nu e o idee facultativa! E absoluta! Ai facut ceva rau, ai facut, nu mai merge cu "pai stai asa!", "a fost ultima data", "nu mai fac", etc. Faci ceva rau, traiesti cu raul ala toata eternitatea. Asta e abatere de la credinta. E ca si cum as crede in Mos Craciun dar as fi nepasator de cadouri, brad, etc. Asta ar insemna sa ma abat de la spiritul craciunului.
Pai nu cred prost. Cred chiar bine. Pentru ca am spus ca logica laica e ceea ce multi oameni spun ca e asa. Logica universala e total alceva. E absoluta. Problema e ca multi oameni confunda logica prostimii de logica absoluta.
Totul e logic.
Religia face parte din tot.
Deci si logica are treaba cu religia.
Logica nu e de la sine umana. Logica e universala.
Aproape orice, daca e gandii la nivel fundamental, ajunge la paradoxuri si contradictii. Acestea sunt cauza unor axiome false, unor operatii eronate sau a unor imperfectiuni ce tin de limbaj (vezi Wittgenstein).
Asta e mitologia crestina. N-ai ce-i face! Dumnezeu e atotstiutor, e cel mai bun lucru existent, etc. Dar imi place k ai logica si ca vrei sa intelegi