Salut! vad ca ai la avatar pe Maresal, deci esti nationalist ca si mine.ca nationalist ar trebui sa stii importanta credintei ortodoxe in dezvoltarea umanitatii si ca orice nationalist roman este si ortodox.indoielile tale provin din cauza faptului ca nu ai acumulat FUNDAMENTE ale teologiei, deoarece sistemul asta pervertit nu mai are ca baza ortodoxia, elevii nu mai invata in scoli lucruri pe care orice crestin ar trebui sa le stie(iar parintii nu sunt preocupati cu latura asta din cauza faptului ca au crescut in timpul comunismului care a spalat multe creiere). cunosc asa zisele "argumente" care contrazic religia si am citit si eu, multe articole ateiste. aparent, pentru cineva care nu stie mare lucru despre PROPRIA LUI CREDINTA SI NEAM, aceste argumente sunt valide.dar faptul ca in lume se petrec niste lucruri rele, se intampla din cauza noastra. faptul ca unul e ciung e din cauza ca suntem totusi fiinte biologice, nu mai suntem la starea duhovniceasca, nematerialnica, ci traim mai mult in materie decat in duh, din cauza ca am decazut prin pacatele noastre.Pacatul are o consecinta. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, iar noi am ales pacatul.din cauza asta acum suferim. si e normal ca daca pui mana pe foc te frigi, daca stau cu mana sub tren, te tai etc... unii se intreaba de ce sufera copiii daca exista Dumnezeu. din cauza ca orice actiune are si o consecinta, o reactiune.normal ca daca parintii nu au grija de copil, acesta sufera. gandeste-te ce ar fi daca nu ai simti durerea: te-ai taia si nu te-ar ingrijora asta, nu ai manca, ai atinge focul, corpul tau ar suferi, iar tu nu ai de unde sa stii acest lucru.astfel corpul tau va ceda din cauza ca nu simti durerea care e un semnal de atentie pentru a avea grija de tine. fara durere nu am supravietui mai mult de o saptamana pentru ca ne-am vatama corpul imediat fara sa stim. la fel cu orice suferinta. suntem liberi, dar daca ii nu ascultam INDEMNURILE lui Dumnezeu de a trai cum se cuvine, normal ca spiritul nostru va reactiona si va simti durere, pentru a ne face constienti ca nu mergem pe o cale corecta.deci, Dumnezeu nu pedepseste, noi ne pedepsim prin faptul ca la fel ca niste copii neascultatori care pun mana pe plita, se ard.si il invinovatim pe Dumnezeu pentru suferintele lumii intregi, fara a avem dreptate. ne-a dat 2 posibilitati; ori ramanem cu El, ori mergem fara El si ne ardem punand mana pe plita.am facut o mica comparatie, dupa cum mi s-a parut ca ilustrez mai bine fenomenul.
Acum sa vorbim despre atei, care dupa umila mea parere sunt de 2 feluri: ori sunt oameni de stiinta care din cauza ca au avut succese pe plan profesional au devenit aroganti si SI-AU IMPUS SA NU CREADA, DIN ORGOLIU; si mai sunt niste cretini care daca au citit 2 carti au impresia ca sunt destepti si au devenit ingamfati mai rau ca niste oameni de stiinta.majoritatea se incadreaza in ultima categorie. sunt oameni fara capatai, care nu stiu ce inseamna crestinismul si credinta ortodoxa, si din cauza unor abateri ale unor preoti cred ca toata religia este o porcarie.se cred si filosofi, dar nu au capacitatea sa gandeasca lucruri filosofice(sau teosofice) in legatura cu originea universului si natura lui Dumnezeu.NU au citit si nu sunt atat de destepti pe cat se cred, si 90% nu au avut bunul simt sa cerceteze ce inseamna Hristos si crestinism si critica ceva ce cunosc din exterior. ma deranjeaza cand tot cretinul care se crede si el smecher daca e ateu imi vorbeste de stiinta, in cazul in care nu stie sa rezolve o ecuatie de gradul 2(am intalnit personal asa ceva). sunt oameni cu niste studii de 2 lei sau fara studii (*majoritatea, care incearca sa para destepti comparandu-se cu marii savanti) care vorbesc ce nu stiu, si pe care daca ii intreb cateva lucruri fundamentale despre fizica dau in balbaiala.
Referitor la acei savanti care au devenit atei, sa stii ca nu e o regula. sunt foarte multi oameni de cultura, filosofi, oameni de stiinta, care exceleaza in domeniile lor si care nu sunt atei.de exemplu, Nikola tesla, cel mai mare fizician, inventator, pionier al curentului alternativ, a fost ortodox (era sarb la origine, iar unii spun ca parintii lui venea de pe meleagurile nostre).
personal, pasionat de stiinta fiind, am analizat si din punct de vedere stiintific si filosofic existenta lui Dumnezeu si daca Hristos e Adevaratul Dumnezeu.dar asta e o discutie foarte lunga si complexa sa o purtam pe un site atat de infantil.
Ca sa inchei, camarade, te sfatuiesc sa ai grija pe cine asculti, sa-l masori din cap pana in picioare, sa te rogi lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa iti arate Adevarul si nu deznadajdui.Nu ateismul te face mai destept, dimpotriva.si ti-o spun ca fiind cunoscator si al ateismului si al ortodoxiei, religia nostra adevarata.
Doamne ajuta!
Un camarad legionar!