| Silviumber a întrebat:

Salut am o problema. Simt ca numai cred in Dumnezeu, am citit foarte multe articole care contrazic religia... etc. Nu stiu ce sa fac pentru ca ma simt liber dar totusi vinovat. Eu nu am avut niciodata un prieten / o ruda care sa fie ateu deci nu ma poate sustine nimeni cu ideea aceasta. Ce credeti ca ar trebui sa fac?

140 răspunsuri:
| steve91 a răspuns:

In niciun caz sa-i asculti pe ateii care iti vor raspunde la aceasta intrebare! Asta in primul rand.
In al doilea rand, spune-mi ce argumente impotriva existentei lui Dumnezeu ai gasit, si voi incerca sa-ti arat lipsa lor de logica.
Apropo, esti crestin-ortodox?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-ai dat seama unde apartii pana la urma si nu-i nimic.

| Silviumber explică (pentru steve91):

Da sunt. Pai am gasit o multime de chestii gen : Dumnezeu nu vindeca amputatii, dar stiinta da. Si in general eu gandesc totul cu cata logica pot, deci abia acum mi-a fost atrasa atentia de aceasta idee (ca exista un om invizibil in cer care e pretutindeni si daca nu ii vom uram poruncile ne va chinui pentru eternitate, insa el ne iubeste foarte mult) c-am lipsit de logica argumentul.

| Dragonfly6 a răspuns (pentru steve91):

In primul rand, de ce sa nu ne asculte?
In al doilea rand, spune-mi tu ce argumente care sustin existenta lui D-zeu ai, dar te rog, fara citate din biblie.

| OOOLEOOO a răspuns:

Universul vrea sa evoluezi, ori accepti cu bunele, ori te va tortura cu acel sentiment de ''despicare'' in care o parte din tine vrea sa ramana in zona de confort si o parte vrea sa evolueze pana cand vei ceda.

Nu uita, poti pacali universul insa o lectie neinvatata se va repeta iar si iar si iar la nesfarsit pana cand vei intelege ca trebuie sa treci la nivelul urmator al evolutiei personale.

| Dragonfly6 a răspuns:

Cum ce sa faci? Chiar tu ai spus ca te simti liber. Ramai liber in continuare.

| Mikitzu66 a răspuns:

Articolele citite sunt scrise de masoni/atei.Sa nu crezi cea ce citesti, nimic nu mai e adevarat, numai trucaje pentru a ne face sa ii intoarcem spatele Domnului!

| Mikitzu66 a răspuns:

Daca vrei asculta aceste doua melodii, mie mi-au limpezit gandurile:Carbon-infinitul din secunde A1S-Zilele din urma. Sper sa alegi calea corecta.

| Silviumber explică (pentru Mikitzu66):

Pai din pacate c-am asta ar fi adevarul. Daca ar fi sa o lom logic acesta este Dumnezeul, se spune ca este in cer, la scoala se spune ca este pretutindeni. Biblia spune ca ne iubeste enorm, daca ne-ar iubii atat de mult de ce ar mai fi existat asemenea dezastre. Cum au reusit 2 oameni (Adam si Eva) sa populeze o planeta intreaga tinand cont ca incestul este un pacat. Cum se face ca lui Noe i-au trebuit 100 de ani ca sa contruiasca acea barca, adica vorbim de 100 de ani doar pentru o barca in timp ca in ziua de azi se poate sa mori chiar si la varsta de 20 de ani. Cum ar fi posibile asemenea lucruri?

| steve91 a răspuns (pentru Silviumber):

E foarte bine ca incerci sa-ti explici totul, dar sa stii ca nu totul poate fi inteles pe cale rationala.
1. Stiinta nu vindeca, oamenii trateaza cu ajutorul stiintei. Vindecarea este un proces care se petrece cu voia si ajutorul lui Dumnezeu, Care este pretutindeni si le mentine pe toate in existenta (chiar daca acest lucru nu poate fi "vazut" decat cu mintea, prin credinta). In plus, daca urmam "logica" argumentului tau, putem spune ca si apa este mai presus decat Dumnezeu, pentru ca, fara ea, omul ar muri. Nu e absurd?
2. Nu putem sti ce este Dumnezeu in fiinta Lui, stim doar ca e desavarsit. In orice caz, El nu e om! (Sau poate te referi la Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos, care Si-a asumat firea umana si deci este si Dumnezeu si om - dar asta e altceva.) Este invizibil, desi li se arata oamenilor cand aceasta le este de folos pentru mantuire.
Pe de alta parte, Dumnezeu nu chinuie si nu va chinui pe nimeni. Starea de dupa moarte este o urmare/confirmare a starii pe care o are fiecare om in momentul mortii. Concret: daca atunci cand moare, omul este in comuniune cu Dumnezeu, va fi si dincolo; daca nu este, nu va fi nici dincolo, numai ca, spre deosebire de viata aceasta, acolo isi va da seama ca Dumnezeu exista si ca L-a respins in timpul vietii - dar va fi prea tarziu pentru el... Este adevarat ca cei care nu se mantuiesc se vor chinui vesnic, dar chinul lor va consta din mustrarea de constiinta in urma respingerii lui Dumnezeu, si nu din nu stiu ce suferinte provocate de El. Prin urmare, iubirea lui Dumnezeu (Care face tot posibilul ca toti sa ne mantuim, respectandu-ne totusi libertatea de a-L respinge) nu poate fi contestata.
Daca ai (alte) nelamuriri, intreaba-ma.

| Mikitzu66 a răspuns (pentru Silviumber):

Ai citit Biblia? explica acolo.

| ErrorFound a răspuns:

Sa continui sa nu crezi. Daca iti da o senzatie de libertate, de ce te simti vinovat? N-ai obligatia sa dai bani preotilor, n-ai obligatii fata de Dumnezeu(fiindca nu exista)...
Cica asta de mai jos vrea sa-ti explice "lipsa de logica" a argumentelor pe care le-ai gasit...
Eu nu ma bag, il las sa vorbeasca. Dar te rog, dupa ce iti spune steve cata logica nu au acele argumente, fi obiectiv asupra subiectului si alege varianta mai buna. Mult noroc!

| Silviumber explică (pentru steve91):

Daca Dumnezeu a creat pacatul de ce il mai interzice? Nu ar fi fost mai simplu sa nu se fi creat pacatul? De ce homosexualitatea este respinsa de catre Dumnezeu (este o problema genetica pana la urma, unde si-ar putea gasi acei oameni alinare daca nu gasesc nici in bratele celui care ne iubeste pe toti foarte mult )? De ce exista preotii cu BMW care gicesc in carti viitorul? De ce la Manastirea Putna este interzis accesul femeilor daca Dumnezeu ne-a creat pe toti dupa chipul si asemanarea sa?

| Mikitzu66 a răspuns (pentru Silviumber):

Ne-a lasat vointa libera, putem alege ce e rau si ce e bun.La manastirea Putna sunt interzise femeile pentru ca sunt ispite pentru preoti!

| Mikhtarian a răspuns:

Fa ce simti.
Daca citesti,asta inseamna ca e adevarat?
Uite,esti destept,ai citit,dar nu era adevarat.~cam asa e ideea ~.
Cauta,vezi,simte-l pe Dumnezeu,si ai sa vezi ca e mai bine pentru tine.
Nu ai nevoie de crestini de atei pe lang a tine,tu fi tu, daca simti iubirea si prezenta lui Dumnezeu, e bine.
Gandeste logic, cineva tot trebuie sa fie, ai grija.

| doctorandus a răspuns:

Asa si e: parasirea unei religii in care credeai cu putere este un proces traumatic, poate fi asemanat cu o perioada de doliu. Asa ca iti trebuie tarie de caracter sa treci peste asta.

Răspuns utilizator avertizat
NOname
| NOname a răspuns:

"Eu nu am avut niciodata un prieten / o ruda care sa fie ateu deci nu ma poate sustine nimeni cu ideea aceasta."

Pentru a avea păreri personale ai nevoie de susţinători?
Sunt gândurile tale, tu le stăpâneşti şi te privesc doar pe tine.
Şi în niciun caz nu ai de ce să te simţi vinovat (e doar sevrajul îndoctrinării; vinovaţii imaginare, induse de religie).

"Ce credeti ca ar trebui sa fac?"

De ce ar trebui să conteze ceea ce credem noi? Are vreo relevanţă? Fă ceea ce simţi şi nu lasă pe nimeni să-ţi spună ce să gândeşti.

| BlackSulphur a răspuns:

"Nu stiu ce sa fac pentru ca ma simt liber dar totusi vinovat."

Sa nu-ti para rau ca-ti pare bine... Niciodata!

| steve91 a răspuns (pentru Dragonfly6):

I-am spus sa nu va asculte pentru il veti impinge si mai mult spre ateism, adica spre moartea lui vesnica (stiu ca nu crezi ca exista moarte vesnica, dar nu-i vina mea...)
Exista nenumarate argumente logice cu privire la existenta lui Dumnezeu. Sincer, nici eu nu ti le pot spune pe toate, caci nu le stiu pe de rost. De altfel, un crestin credincios nu are nevoie de ele, si asta nu din prostie sau ignoranta (crestinismul ortodox a promovat cel mai mult cultura, de-a lungul vremii), ci din faptul ca Il simte si cunoaste pe Dumnezeu.
Iata insa cateva argumente:
1. lumea trebuie sa fi fost creata de cineva, nu putea aparea din senin. Teoria Big Bang-ului este complet ilogica, pentru ca nu explica aparitia acelui "ceva" ("singularitate", "energie" etc.) care a dus la nasterea Universului vazut, si nici ce a declansat Big Bang-ul. In plus, aceasta teorie se bazeaza pe o serie de exceptii aparute in Univers "ca din senin" (cum ar fi si faptul ca maimuta a evoluat in om, ceea ce azi nu se mai intampla...).
2. existenta armoniei, a ordinii din lume este un alt argument. Cum poate cineva sa afirme ca ordinea si echilibrul din Univers sunt o urmare a unei explozii sau a unei exceptii necauzate de Cineva? Ele sunt, in mod incontestabil, opera unei Persoane rationale, care a gandit lumea si apoi a creat-o.
3. existenta omului. Este vadit pentru oricine (sau, in fine, pentru cei care gandesc cat de cat...) ca natura omului nu poate fi redusa la materie; ea contine si o parte spirituala - complet diferita de materie - denumita in teologia ortodoxa "suflet" si care ii confera omului facultati spirituale (ratiune, vointa, sentiment, s.a.m.d.).
4. fara Dumnezeu, lumea nu are de fapt niciun sens. De ce exista toate? De ce traim noi, oamenii, si apoi murim? De ce nu ne putem salva de moarte? De ce toata lumea este supusa stricaciunii, schimbarii? De ce exista suferinta? etc. Sunt intrebari la care doar invatatura crestin-ortodoxa poate raspunde in totalitate.
5. simtul religios al omului. Din toate timpurile, oamenii au simtit ca trebuie sa fie Cineva mai presus de ei. Credinta in Dumnezeu face parte din firea umana. Ea e atat de pregnanta si prezenta in intreaga istorie, incat nu poate fi socotita o simpla "inventie" a mintii umane. Daca tot spui ca nu exsta Dumnezeu si ca e ilogic sa crezi in El, te-ai gandit vreodata ca era foarte posibil ca fenomenul religios sa nu fi existat? Si totusi, de ce exista?
Sper ca te-ai lamurit cat de cat...

| Hombre a răspuns (pentru Mikitzu66):

"La manastirea Putna sunt interzise femeile pentru ca sunt ispite pentru preoti!"
Halal credinciosi, cum vede un cur de muiere il uita pe dumnezeu. rolling on the floor

Răspuns utilizator avertizat
| Hombre a răspuns (pentru steve91):

Mai dogma, ai auzit de libertatea de gandire, inchizitorule nerusinat, vezi raspunsurile ateilor, nimeni nu incearca sa-l zapaceasca de cap cu teorii, toti i-au dat libertatea sa hotarasca singur in schimb voi indoctrinati ati scos tot arsenalul de indobitocire si amenintari.

| steve91 a răspuns (pentru Hombre):

Mesajul tau denota atat de multa incultura si lipsa de educatie, incat nu meriti sa-ti corectez greselile. Mai bine te-ai ocupa de ceva mai folositor, decat sa iti etalezi incompetenta pe toate site-urile...

| M25M a răspuns:

Cu toate ca ti s-a dat un sfat, deloc discriminator, in care ti s-a zis sa nu-i asculti pe ateii, risc si iti dau un sfat cu care orice zeu cred ca ar fi de acord si nu ar avea nimic impotriva- Crede in ceea ce vrei sau deloc atat timp cat credinta ta nu are consecinte negative asupra ta si asupra altora.
Nu ai de ce sa te simti vinovat atat timp cat nu te ranesti si nu ranesti pe nimeni cu propriile tale convingeri. Iar daca Dumnezeul crestin, in caz ca ar exista, te-ar condamna la o eternitate de suferinte, inseamna ca e un nemernic dornic de atentie...

| M25M a răspuns (pentru steve91):

"In niciun caz sa-i asculti pe ateii care iti vor raspunde la aceasta intrebare! Asta in primul rand."--- De ce "tolerantule"?

| M25M a răspuns (pentru steve91):

Dumnezeu nu chinuie si nu va chinui pe nimeni.----- Vechiul Testament te contrazice crancen, in legatura cu tortura, crima si pedeapsa...

| Hombre a răspuns:

E o problema minora care trece, nu esti vinovat cu nimic si nu ai nevoie de nimeni ca sa-ti formezi propia convingere. Sa-ti aperi cu orice pret libertatea de gandire, numai asa poti fi tu insuti.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru steve91):

Si de ce trebuie sa existe Dumnezeu crestin, si nu alti Dumnezei?