NRSV este cea mai academica si mai neutra din punct de vedere teologic (denominational). Nu e nevoie s-o cumperi, o poti citi pe internet. Sau mai precis NRSVue. https://www.biblegateway.com/......Vue-Bible/
Scuze ca intervin, pocaitule; pentru tine cea mai buna versiune este KJV, care fiind scrisa intr-o limba neinteligibila fara un master in engleza Tudorilor, iti permite sa acoperi orice contradictie in text sau idee teologica care nu iti convine tie si grupului tau dand un sens din imaginatie cuvintelor care iti pun probleme. Tu esti victima unui cult, si incerci sa te adancesti in dependenta de cultul tau aberant, care te face sclavul unor profeti mincinosi.
Ca e mai util si placut sa citesti literatura crestina puritana, in general mai veche, decat contemporana, imi e clar. Cand ai dreptate, ai! Multi pocaiti ca tine folosesc aplicatia My Sword, care iti da mai multe versiuni ale aceluiasi pasaj din Biblie. Am folosit-o si eu, de multe ori, de pe telefoanele unor cunostinte. Poti seta oricare versiune a Bibliei vrei, caci va trebui sa faci o selectie, si ai inclusiv versiunea masoretica, adica versiunea originala, pentru VT. Ce zici, nu e preferabil sa ai acces la toate variantele de traducere, inclusiv la original, decat sa folosesti doar o versiune facuta la comanda politica, pentru a impune conformitatea in Biserica Angliei?