NOname
| NOname a întrebat:

Ştiaţi că după "Ştiinţa" predată la orele de "Religie" Soarele se învârte în jurul Pământului?
Ce părere aveţi despre aceste metode de predare?
http://youtu.be/ZLdcVG9aUYQ
Ar mai înţelege ceva un copil din haosul pe care i-ar crea în minte "Domnul Profesor", care susţine, acoperindu-se cu sutană şi "sfinţi", cum că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar ceea ce li se predă copiilor la alte materii, care au o bază ştiinţifică, este doar o înşelătorie? Savanţii sunt toţi nişte proşti.
Cât o să mai asistăm la îndoctrinarea copiilor cu idei absurde din Evul Mediu cu acordul nostru tacit, pe banii publici? Practic, plătim singuri pentru tâmpirea generaţiei tinere şi mai spunem şi "săru' mâna".
Parcă şcoala era pentru a învăţa, pentru a deveni mai informat şi mai deştept, nu pentru a te întoarce acasă mai prost.
Sunteţi de acord cu dezinformarea şi bătaia de joc din învăţământul românesc? Oare se poate numi "Educaţie" ceea ce unii dintre "Profesori" de "Religie" oferă? În acest caz, ce mai caută în sistemul Educaţional? Sau cele peste 18.300 de biserici nu erau suficiente pentru acest tip de "educaţie", era neapărat nevoie să se pună stăpânire şi pe cele 4 mii de şcoli (în continuă scădere), transformându-le în nişte mini-biserici (instituţii de îndoctrinare religioasă)? În acest ritm, în curând vom avea câte două-trei biserici pe cap de locuitor şi zero şcoli şi spitale (care acum, apropo, sunt doar vreo 400). Ce se va alege de sistemul de învăţământ şi de ţara noastră? Cât vom mai fi conduşi de Biserica?
Nu ţin să-mi răspundeţi la toate întrebările (majoritatea retorice), ci doar să vă exprimaţi părerea liber (în limita bunului simţ).

125 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru U2lrish):

Kamarad dragă, înţeleg ce spui şi pe de o parte ai dreptate, chiar dacă mi se pare stupid să-mi justific până şi sarcasmul (nu este problema mea că nu toţi îl înţeleg). Însă nu cumva ai găsit acum doar un nimic de care să te legi, ca să mă discreditezi şi să distragi atenţia de la subiecte multiple şi importante abordate la această postare? Căci văd că eviţi să răspunzi.

| BlitzkriegJack a răspuns:

In simpla si nesemnificativa mea opinie, la ora de religie ar trebui sa invatam despre religie in sine, despre toate religiile. Daca nu, macar sa i se schimbe numele in "Ora de indoctrinare".

NOname
| NOname explică (pentru BlitzkriegJack):

De acord.

http://www.tpu.ro/......ul-nu-are/

Iar cum predarea religiei într-un mod obiectiv este ca şi imposibilă în România (dacă e să fim realişti), mi s-ar părea mult mai ok să fie înlocuită cu orele de etică, logică şi educaţie sexuală.

NOname
| NOname explică:

O pagină care arată foarte bine absurdul în care trăim:
https://www.facebook.com/OFCR.Romania

"Opriți finanţarea cultelor religioase".

| Hombre a răspuns (pentru martzian):

E firesc sa desfiinteze s-au completeze anumite principii sau legi cu elemente de noutate, totul tine de evolutie stiintifica, insa in religie totul e batut in cuie, mai micsorati si voi numarul acela de 5 mii de insi care s-a saturat din 3 pesti si 5 paini, s-a dus evul mediu, acum vedem toata planeta pe Google Earth din casa.

Răspuns utilizator avertizat
| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Hai sa nu divagam. In conditiile explicatiilor pseudostiintifice ale BB-ul, legile fizicii devin optionale si aplicabile dupa ureche. Te faci a nu intelege sau nu stii la ce ma refer.

"In cazul religie NU EXISTA ABSOLUT nici un considderent logic si niciun fel de justificare." - exemple.

| Hombre a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Am citit cele relatate de tine in legatura cu profesoara descentrata, daca te mai ameninta spune-i ca o da-i in judecata si sa-i intre bine in cap ca ce nu interzice legea ai voie sa faci, iar ea atenteaza la libertatea ta de exprimare, chestiune care este prevazuta in constitutie. Daca eram taicatu se ruga la toti zei si dumnezeii ei din capul acela idiot sa scape de mine.
"Nu cred ca are nimeni curajul sa nu fie crestin ORTODOX in scoala." Acum aud pentru prima data ca se face presiuni asupra elevilor atei din scoli si daca e adevarat asta e grav si e un motiv de sesizat autoritatile, respectiv ministerul invatamantului.

| Alphawolf a răspuns (pentru martzian):

"Ideile geocentriste sunt preluate in mod eronat din interpretarea gresita a unor pasaje din Biblie, cum ar fi 1 Cronici 16:30, Geneza 1:14-18, Psalmul 104:5, Iov 26:7 sau Isaia 40:22."

Dar de ce nu arunci vina pe Biblie? Pentru ca o carte nu poate fi vinovata!?! Sute de ani la rand(sa nu zic mii), invatatura crestina a sustinut ca Pamantul este in centrul universului si ca totul se invarte in jurul lui, iar toti care au incercat sa sustina altceva, sa argumente contrariul au fost redusi la tacere. Galilei a incercat sa deschida ochii, dar tot el a picat de vinovat, fiind fortat de biserica sa-si marturiseasca "greseala", pentru care a platit cu utimii 9 ani din viata sa, timp in care ar fi putut sa faca si alte observatii, descoperiri. Ai uitat sau n-ai stiut, sau poate consideri ca nu este interesant?
Daca ai fi trait in urma cu cateva sute de ani, foarte probabil, si pentru tine Pamantul ar fi fost centrul Universului, insa tu traiesti in alt timp, intr-un timp in care stiinta iti ofera multe raspunsuri, tu nu mai poti interpreta gresit acele pasaje, dar in schimb, poti afirma ca oamenii au gresit, au pacatuit, si ca acele invataturi sustinute de crestinism timp de sute de ani au fost false.

NOname
| NOname explică (pentru Hombre):

Corect, Hombre. Discriminarea încurajată şi practicată de înşişi profesori e deja sub orice critică. Mă mir că nu se iau măsuri legale (de fapt, nu ştiu de ce mă mai mir. cine să le ia?).

| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Chiar este nevoie sa exemplific? Pana la urma chiar videoclipul ce apare in intrebare este o dovada.
Un exemplu mai oficial ar fi: 1. ) Evolutia este falsa, Dumnezeu a creat tot.
Aici religia anuleaza una din principalele teorii ale biologiei aducand in schimb o afirmatie nefondata.
etc, etc, etc.
Sunt o gramada de exemple. Dumnezeu a amestecat limbile, a creat pamantul, oceanele.

Un ultim exemplu:
La geografie de exemplu, este trecuta in programa si putina cosmologie. Nu mai stiu in ce clase, oricum stiu ca este. unul din lucrurile care se invata este ca Terra are 4, 6 miliarde de ani.
La religie Terra are doar 6000 de ani.
Geografie -4, 6 mld ani.
Religie - 6000 ani.
CONTRADICTIE.

NOname
| NOname explică (pentru SaveOurSouls):

Nu am văzut decât nişte speculaţii, insulte, fuga de probleme reale, discriminare şi încercarea de înjosire şi intimidare...dar oricum, mersi pentru răspuns, SaveOurSouls...

...
Este ciudat că ţi-ai permis să mă acuzi de ură, nepăsare, silă de viaţă, răutate (chipurile "ca toţi ateii"), în timp ce tu te grăbeşti să judeci şi să jigneşti nişte oameni pe care nu-i cunoşti, doar în funcţie de preferinţele lor religioase şi părerea ta pur subiectivă. Asta nu e ură (una ilogică)?

Şi apropo, în primul rând, nu era vorba despre ateism aici sau credinţele personale ale oamenilor (fiecare are dreptul să creadă în ce vrea), ci despre problemele reale ale statului român, din care se întâmplă să facă parte atât credincioşii (din "n" culte religioase), cât şi agnosticii, deiştii, panteiştii, ateii...(şi toţi, cel puţin teoretic, au drepturi egale; nu e unul mai cu moţ ca să-i pună pe ceilalţi să-i finanţeze cultul religios şi să-i sponsorizeze plăcerile), iar în al doilea rând, nu mă mai eticheta, te rog, în necunoştinţa de cauză, cum nici eu nu te-am făcut musulmană sau satanistă fără să am habar care sunt preferinţele tale religioase. Mulţumesc.

...
Îmi pare rău că în loc să dai un răspuns frumos, argumentat, ai preferat să deviezi şi să-l transformi într-un atac la persoană, căci în ciuda faptului că eşti foarte pasionată de propaganda creştină (ceea ce nu mi-e tocmai pe plac), aveam o părere bună despre tine, iar pe mine una, mă întristează când oamenii care mi se păreau de treabă mă obligă să-mi schimb părerea despre ei.
...dar nu-i bai, o s-o punem pe seama asteniei de primăvară întârziate. Zi bună.

| MMihai a răspuns:

Era mai interesant să fi dat link la asta și la restul de 7

Documentar interesant - Apa are memorie partea 1/8
http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24

Pentru un preot creștin Soarele se învârtește în jurul Pământului!

http://youtu.be/ZLdcVG9aUYQ

Ce te miră asta?

Ca să fii un „ adevărat", prelat creștin,

trebuie să fii:

- ori escroc,

- ori incult,

- ori prost
(sau chiar idiot ).

Că un om cu carte și cu judecată,

nu poate accepta nici măcar jumătate din religia creștină

și atunci nu se face prelat creștin

și practică o altă meserie!

| sitărescu a răspuns (pentru U2lrish):

Cazi şi tu în capcana ei?

1. Oamenii de acolo numai copii nu sunt.

2. Documentarul e prezentat trunchiat, fără informaţii adiţionale sau descriere completă.

De unde ştim că tema centrală de discuţie nu era Heliocentrismul în viziunea Sfinţilor în secolele trecute?

Şi atunci e foarte firesc pentru preotul respectiv să prezinte în opinia Sfinţilor şi să încerce să dea explicaţiile pe care le dădeau ei FĂRĂ SĂ AIBĂ PRETENŢIA CĂ HELIOCENTRISMUL E UN ADEVĂR ABSOLUT.

E ca şi cum ai face o scenetă în care încerci să prezinţi o anumită percepţie folosită în trecut.

| sitărescu a răspuns:

Nu Biserica a demolat spitale şcoli şi altele, nu există raport de cauzalitate între construcţia Bisericilor şi demolarea spitalelor şi a şcolilor.

E o manipulare grosolană încercarea de a transforma Biserica în răul suprem al ţării şi sursa necazurilor.

Nu Biserica gestionează bugetele sau ministerele care decid tăierile.

Biserica a creeat rulaje economice, a angajat specialişti, a cumpărat materie primă şi a dat locuri de muncă.

Astfel firmele şi specialiştii nu au dat faliment şi au putut plăti impozite.

Sumele vehiculate pentru Catedrala sunt umflate de Asociaţia Umanistă.

Catedrala va intra într-un circuit turistic ce va brăzda mai toate catedralele importante din Estul Europei.

Municipiul Bucureşti şi implicit statul român vor câştiga din afluxul de turişti care vor vărsa bani în ţară.

Ce construieşte Biserica se poate vedea.

Dacă se petrece vreun dedesubt e tot din vina politicienilor, care permit asta pentru a se asocia cu imaginea bisericii, în interesul unui câştig de popularitate.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru NOname):

Nu e obligat daca e de alta religie

NOname
| NOname explică (pentru sitărescu):

1. Banii nu sunt nelimitaţi, Sitărescu, şi cred că ştii şi tu asta. Ajungând într-un loc (biserica, salariile miilor de popi), nu mai ajung în alte locuri, unde ar fi cu adevărat utili şi necesari (şcoli, spitale, grădiniţe, case de copii, azile de bătrâni, maternităţi, adăposturi...).
- http://i.imgur.com/URUW978.png
- http://i.imgur.com/5ziSBLx.png

2. De ce Biserica şi funcţionarii ei nu respectă ceea ce promovează? Biblia le spune "nu vă adunaţi comori pe pământ", iar ei se scaldă ostentativ în opulenţă...şi tot cer, în timp ce majoritatea oamenilor trăiesc în sărăcie.
Unde e dreptatea, unde e fair-play-ul, unde e bunul simţ, unde e cinstea, unde e iubirea faţă de aproapele, unde e neprihănirea...? Tu le vezi?...că eu nu.
Că au şi politicienii vina lor, asta e partea a doua.

Fair-play, din punctul meu de vedere şi al Bibliei, după care chipurile se ghidează aceşti oameni, ar fi să pună la dispoziţia oamenilor averile strânse de-a lungul timpului tot datorită oamenilor, nu să mai cerşească alţi bani, pe timp de criză.

Dar ar trebui să fie cu adevărat creştini ca să se întâmple asta.
- http://i.imgur.com/8Y5WaxM.png

Ce se întamplă în realitate:
- http://i.imgur.com/ATAqbGg.png

Chiar nu ţi se pare nimic în neregulă? Nimic nu deranjează?
De ce ţii neapărat să aperi nedreptatea şi megalomania? Îmi pari totuşi un om inteligent. Sau ai interese personale?

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Eu nu stiu cati dintre voi, aparatorii, ati citit macar o singura data un manual de religie. Macar asa...din curiozitate!
Clasele I-IV, de exemplu. Copilasii aceia se tem de Dumnezeu. Sunt invatati sa le fie teama. Dumnezeu este prezentat mai degraba ca un monstru, de care trebuie sa ai frica!
Ce raspunsuri ii dai tu, ca parinte, acelui copil, indiferent daca esti ateu sau crestin? Ce ii spui ca sa il linistesti? Cum ii explici ca Doamne-doamne nu e chiar asa. Trebuie sa faci o alta ora de religie acasa, tu si copilasul. Abia atunci realizezi ca cine a bagat religie in scoli, a fost un dobitoc! Nu mai vorbesc de profesori sau preotii care predau...Tot sistemul e la pamant!

http://www.evz.ro/......94291.html

| sitărescu a răspuns (pentru NOname):

1. Nu avem nici o garanție că banii vor fi redirecționați către categoriile pe care le-ai menționat, va fi mai mult de furat pentru politicieni.

Dacă acum fură cu atâta nerușinare.

2. Biserica primește cât politicul îi permite, niciodată nu pot fi de acord cu spolierea unei singure biserici, în timp ce alte culte cresc în popularitate.

Nu am susținut furtul ci analiza rațională când vorbim de Catedrala Mântuirii Neamului.

3.Nu am văzut nici un spital sau școală demolate de Biserică.

4.Jocul pe care-l face R. Cernea dă de înțeles că în spatele lui e un curent care urăște de moarte creștinismul și urmărește distrugerea lui, distrugerea clerului, distrugerea familiei creștine prin căsătoriile gay, răsturnarea valorilor, preluarea copiilor în învățământ de la vârste fragede și suprasaturarea lor cu informații trunchiate.

Promovarea mascată a hedonismului în școli prin materiale de propagandă și educație sexuală la vârste fragede de 12 ani.

De aceea nu pot fi de acord cu acest anarhism.

Reformiștii nu se vor oprii aici și vor face abuzurile care s-au întâmplat după Revoluția Franceză când odoarele bisericii au fost jefuite, preoții care n-au fost de acord cu pretențiile politicului au fost uciși sau băgați la zdup.

Biserica franceză a fost deposedată de spitale și de centrele de caritate, sistemul sanitar a devenit de stat cu oameni dezinteresați care erau doar după ciubucuri.

Ce faci tu se cheamă manipulare prin imagine, și instigare la ură de clasă și anti-clericală, contrapui niște imagini ale sărăciei lucie, cu Clădirea Patriarhiei care va deveni element de patrimoniu UNESCO și un centru vizitat de mii de pelerini din toată lumea, lucru ce va aduce sume importante pentru țară.

Un demers similar au făcut protestanții când catolicii construiau Catedrala Sfântului Petru.

Sunt preoți care au făcut centre de caritate și de asistență socială, girând cu bunurile proprii ca să ia ajutor bancar, doar că pe ei nu-i vede nimeni.

Da, am un interes personal, să mai existe ortodoxia când voi fi bătrân să mă pot îngropa în Legea creștin- ortodoxă.

Iar, dacă se va face într-adevăr o reformă, oamenii de bună-credință să nu aibă de suferit, pentru că pe toboganul urei anti-clericale avem preoți înjunghiați în plină biserică în România anului 2012 și tare mi-e că tot cei nevinovați vor fi persecutați exact ca pe vremea comunismului.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Eu si daca eram credincioasa, ma simteam jignita si m-as fi revoltat oricum, fata de ceea ce studiaza copilul meu la scoala, la ora de religie!
M-as fi revoltat si daca era la gradinita:
http://3.bp.blogspot.com/......%2B137.jpg
Nu te gandi, ca s-a trezit Noname sa vorbeasca degeaba! Suntem mai multi, din fericire:

http://www.asur.ro/noutati/manualele-scolare-indoctrinare

| sitărescu a răspuns (pentru NOname):

Http://www.youtube.com/watch?v=fDcRyZBWSB4

Realizezi că există diletanți pe forumuri care susțin gestul ucigașului, ba chiar ar vrea să se întâmple la fel cu toți?

NOname
| NOname explică (pentru мιнαɛℓα36):

"Chiar din clasa I, copiii care parcurg manualul „Religie. Cultul ortodox", realizat de Editura „Sf. Mina" din Iaşi, află că „fapte rele" sunt, printre altele: „Să nu-ţi faci cruce trecând în faţa unei biserici, să te urci în copaci, să dormi duminica până la ora zece dimineaţa, să te joci cu mingea în clasă sau pe stradă". Asemenea fapte ar urma să primească, în viziunea autorilor manualului, „pedeapsa divină" - „te calcă maşina". În acelaşi manual sunt prezentate imagini cu copii pedepsiţi: apare o secvenţă cu o fetiţă care se joacă şi consecinţa acestei fapte: fetiţa este la pat, sub observaţia medicului."

Ce tâmpenie! Îi defectează de mici.

Eu una, nu înţeleg deloc la ce bună e această "materie", de ce nu poate fi înlocuită cu etică (dacă îi vrem pe copii cât mai morali) şi mai ales de ce ar trebui să se predea 13 ani de zile, încă din clasa pregătitoare, când mintea e fragilă şi ca un burete.
Ar fi fost mai mult decât suficient un an-doi prin liceu, când tinerii au deja discernământ şi judecă singuri. Strict pentru cultura lor generală. Ceea ce se face acum este îndoctrinare/convertire pură, spre folosul politicienilor şi popilor, care încep să-i dreseze şi să-i manipuleze de mici.

| Leocerba a răspuns:

Aia din primele banci, un pic mai trecuti, cred ca sunt repetenti si nu combat pentru ca...repetenti fiind...n-au cu ce.
* si ca sa nu se umfle orezul in careva, sa-mi reproseze ca nu-i bine sa ma iau de repetenti, exista si cazuri de oameni exceptionali care au ramas repetenti, ei bine, aia din fata popii par a fi ramas repetenti de vreo 20 de ori si mai vor o data.

NOname
| NOname explică (pentru Leocerba):

Păi vezi, dacă nu vrea să le între în cap că Soarele se învârte în jurul Pământului (sau Lunii), rămân repetenţi. : ))

(O fi vreun seminar sau o lecţie deschisă cu părinţii.)

| relian a răspuns (pentru LegionarulRoman):

De ce ma intereseaza? Pt ca sint si banii mei, pentru ca din orice biserica si eu am o bucatica de aia.Nu stiu cum de gindesti asa. Daca stai si te gindesti cite religii legale sint in Romania? Nu este doar biserica Ortodoxa sint mai multe biserici crestini si alte relegii de acord? Ei daca pina aici sintem de acord tu crestin fiind si ortodoxbanui ti se pare foarte normal adica doar tie ca o parte din banii tai merg la bisrrica.Dar unu alt tip sau [persoana care este de alta religie sau are alta biserica decit ortodoxa nu stiu daca i se mai pare corect, normal zii cumvrei ca o parte din banii lui sa mearga la alta biserica decit el ar dori.Deci sdtatul ori plateste la fel toate bisericile ori nu mai plateste nici una.Ce bine va este voua cu bani de la stat.Asta este cea mai mare magarie.Ai vazut tu biserica in America care este platita de stat? Nu vezi, ei sin Romania la fel sa se procedeze.Biserica trebuie privatizata si daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca am si specificat guvernul sa aiba oameni cinstiti care sa faca ceva pentru tara pentru oameni.Nu vorbim aici cine fura, de unde si asa mai departe. Vorbeam strict legat de biserica.Ca se fura asta stie oricine asa ca noi vorbeam chestii legate de biserica. Spui ca biserica este esentiala pentru unitatea acestui stat? Poate in opinia ta asa o fi dar biserica nu are nici un rol si nu biserica tine tara noastra unde e sau unde a fost vreodata.Biserica a avut cindva un rol, iar acum este doar asa doar ca decor.Si acest decor se pare costa cam scump tara si eu zic ca ar trebui privatizat. Unde mai pui ca este decor doar pentru cei care adera la aceasta biserica, deci nu pentru totica urmare nu este normal, nici logic si nici cum vrei tu sa o iei ca statul roman sa suporte un sector care nu aduce nimic, care nu produce nimic si asa mai departe.Religia este libera, fiecare poate sa creada in ce doreste dar nu pe banii mei sau a altora.Tu daca vrei poti dona tot bisericii nimeni nu te opreste.Dar biserica sa fie independenta sa nu fie sustinuta de stat, pentru caeu nu sint de acord ca o parte din impozitul ce mi se opreste sa mearga la biserica. Uite nu-s curios de asa ceva. Apoi daca fgiecare cetatean are o bucatica din fiecare biserica din Romania si asta numi aduce nimic bun, nici un venit nimic atunci ce rost mai are sa sustinem acest sector? Nu frate privatizarea si dupa cine vrea biserica sa mearga la care doreste sa plateasca ce si cit vrea fiecare sa isi sustina ei crestinozii biserica.Nu moca, nu pe spatele meu tu sa mergi la biserica, popa sa tine sluja pentru tine nu pentru mine din bani mei.Cam asa sta treaba, si nu am spus nimic anormal sau cum tu spui nu are sens.Nu are sens pentru tine ca tie iti convine esti ortodox, poate eu as fi catolic sau mai stiu eu nu-s de nici o religie si vreau ca impozitul ce mi se opreste sa fie folosit in scopuri care ma priveste si pe mine.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Eu vorbeam de legile fizicii, tu o intorci ca la Craiova si nu raspunzi la obiect. E ok, pentru ca stiam cu totii ca nu exista un raspuns, nu-i asa? E usor sa acuzam "religia" - ca aceasta nu poate explica un Dumnezeu supranatural, desi o face mai concret decat evolutia explica fenomenele incepatoare ale Universului.

"CONTRADICTIE." - Corect. Fa calculul populatiei si vezi cate cadavre ar fi trebuit sa fie pana acum la atatea miliarde de ani si, mai ales, cam care ar trebui sa fie populatia la acest moment. Am mai prezentat eu argumentul in trecut - cauta-l in raspunsurile mele daca nu il stii. Pentru ca evolutionistii ridica din umeri la argumentul asta, la fel ca la multe altele. T-rex e doar o dovada a faptului ca pamantul nu este atat de batran pe cat se crede... Ii invatam pe copii un basm ce nu poate fi probat - o presupunere.

"Aici religia anuleaza una din principalele teorii ale biologiei aducand in schimb o afirmatie nefondata." - Vorbesti de teoria evolutiei? Este la randu-i neverificabila in esenta ei.

| sitărescu a răspuns (pentru relian):

O privire atentă pe secretariatul de stat pentru culte, ne edifică faptul că majoritatea cultelor mari din România primesc subvenții și salarii de la stat.

http://www.culte.gov.ro/biserici-culte

Deci și greco-catolicii și catolicii, și musulmanii și evreii și în principiu oricine o solicită.

Că unii nu solicită e altceva dar, și ei sunt scutiți de impozite.

Catolicii pentru subvențiile de la stat mai există îmi spunea un user catolic A, că la sate e jale până și Bisericile Patrimoniu istoric se degradează și fără ajutorul de la stat multe parohii ar fi muzee.

Că BOR primește mai mult, este pentru că are reprezentativitate mai mare în procent de 85%, și e altă discuție.

În democrație cine are 50% + 1 face regulile jocului.

Niciodată nu vor suporta solidar toate bisericile pentru că de exemplu dacă s-ar lua fondurile asociațiilor evreiești ar sări alianța israelită că sunt discriminați de anti-semiți, la fel ar face și musulmanii.

Și Bisericile, eterodoxe sau necreștine, sunt folosite de minorități pentru campania electorală și sunt reprezentate în Parlament de aleșii care s-au folosit de ele.

Iar, să iei doar subvențiile ortodocșilor și să-i jupoi cu taxe, în timp ce pe ceilalți îi favorizezi e o discriminare pozitivă și o dictatură a minorităților împotriva majorității + o ură anti-creștină atroce, care poate da naștere la monștrii din partea ambelor tabere.

| martzian a răspuns (pentru Alphawolf):

Generalizarea nu ne face cinste. Nu ma poti acuza pe mine in locul prelatilor care l-au acuzat pe Galilei. Faptul ca, in toate timpurile, oamenii nu si-au cunoscut Bibliile, nu este o acuza la adresa Cuvantului, ci o dovada de ignoranta.
PS: Te rog sa te uiti peste pasajele respective si sa le comentam dupa, apropo...