| EmaS a întrebat:

Stiti la ce va inchinati cand intrati intr-o biserica? Pentru a va da seama de monstruoasa inselaciune care o practica diavolul aveti aici o lista cu extrase din Biblie care ne spune foarte clar ca nu avem voie sa ne inchinam la lucruri facute de mana omului deoarece este o uraciune inaintea lui DUMNEZEU, iar pedeapsa o ve-ti afla citind in Biblie.

Va rugam sa verificati acasa imediat in Biblia pe care o aveti sa vedeti ce fac oamenii si cum merg spre IAD cu obedienta popilor, preoti care au omorat pe FIUL lui DUMNEZEU iar acum sa nu piarda foloasele materiale ascund adevarul de multime

Levitic 19:

4. Sa nu va întoarceti spre idoli, si sa nu va faceti dumnezei turnati.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

1. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit,
nici stâlp de aducere aminte; sa nu puneti în tara voastra nici o piatra
împodobita cu chipuri, ca sa va închinati înaintea ei;
caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

Numeri 33

52 sa izgoniti dinaintea voastra pe toti locuitorii tarii, sa le darâmati toti idolii de piatra,
sa le nimiciti toate icoanele turnate, si sa le nimiciti toate înaltimile pentru jertfe.

Deuteronomul 4

16 ca nu cumva sa va stricati, si sa va faceti un chip cioplit,
sau o înfatisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei

Deuteronomul 16

21 Sa nu-ti asezi nici un idol de lemn lânga altarul pe care-l vei ridica Domnului,
Dumnezeului tau.

Psalmii 97
7 Sunt rusinati, toti cei ce slujesc icoanelor, si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.

Isaia 30

22 Veti socoti ca spurcate argintul care va acopera idolii si aurul
cu care sunt poleite chipurile turnate. Ca pe o necuratie le vei arunca,
si le vei zice:, Afara cu voi de aici!'

Isaia 31

7 "Caci în ziua aceea, fiecare îsi va lepada idolii de argint si de aur,
pe care vi i-ati facut cu mâinile voastre nelegiuite.

Isaia 41

7 Lemnarul îmbarbateaza pe argintar; cel ce lustruieste cu ciocanul
îmbarbateaza pe cel ce bate pe nicovala, zicând despre îmbinare:
, Este buna!' si tintuieste idolul în cuie ca sa nu se clatine."

Isaia 44

9 Cei ce fac idoli, toti sunt desertaciune, si cele mai frumoase lucrari ale lor
nu slujesc la nimic. Ele însele marturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere,
nici pricepere, tocmai ca sa ramâna de rusine.
Isaia : 37

19. si ca au aruncat în foc pe dumnezeii lor; dar ei nu erau dumnezei, ci erau lucrari facute de mâinile omului, de lemn si de piatra. De aceea i-au nimicit.

Isaia 42
17 Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati:, Voi sunteti dumnezeii nostri!'

Isaia 44:

11. Iata, toti închinatorii lor vor ramâne de rusine, caci însisi mesterii lor nu sunt decât oameni;
sa se strânga cu totii, sa se înfatiseze, si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.
12. Fierarul face o secure, lucreaza cu carbuni, si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,
si o lucreaza cu puterea bratului; dar daca-i este foame, este fara vlaga; daca nu bea apa, este sleit de puteri.
13. Lemnarul întinde sfoara, face o trasatura cu creionul,
fatuieste lemnul cu o rindea, si-i înseamna marimea cu compasul;
face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca într-o casa.
14. Îsi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure.
Sadeste brazi, si ploaia îi face sa creasca.
15. Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el îi ia si se încalzeste cu ei.
Îi pune pe foc, ca sa coaca pâine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se închina, îsi face din ei un idol, si îngenunchiaza înaintea lui!
16. O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura;
se si încalzeste, si zice: "Ha! ha!" m-am încalzit, simt focul!"
17. Cu ce mai ramâne însa, face un dumnezeu, idolul lui.
Îngenunchiaza înaintea lui, i se închina, îl cheama, si striga: "Mântuieste-ma,
caci tu esti dumnezeul meu!"
18. Ei nu pricep si nu înteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima,
ca sa nu înteleaga.
19. Nici unul nu intra în sine însusi, si n-are nici minte, nici pricepere
sa-si zica: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe carbuni,
am fript carne si am mâncat-o: si sa fac din cealalta parte o scârba? Sa ma închin înaintea unei bucati de lemn?"
20. El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita îl duce în ratacire,
ca sa nu-si mântuiasca sufletul, si sa nu zica : "N-am oare o minciuna în mâna?"

Isaia 45

16 Toti sunt rusinati si uluiti, toti pleaca plini de ocara, fauritorii idolilor.

Isaia 45

20 "Strângeti-va, veniti si apropiati-va împreuna, voi cei scapati dintre neamuri!
N-au nici o pricepere cei ce îsi duc idolul de lemn,
si cheama pe un dumnezeu, care nu poate sa-i mântuiasca.

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

NELĂMURIRILE se rezumă la câteva aspecte...

-Dumnezeu Însuşi a
cerut heruvimi din aur;
- porunca a II vizeaza doar eliminarea "concurentei" la adresa lui Dumnezeu;
- obiectele de cult sunt necesare (cerute de Dumnezeu);
-nu se confunda "cinstirea" cu "INCHINAREA";
-un fel de cinstire imaginilor aduc toate cultele;

95 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Îl asuprim pe Dumnezeu, dacă Îl acuzăm de "insuficienţă" în contextul în care El a "îndrăznit" să susţină că a venit la plinirea vremii, pentru ca apoi să lase BISERICA SA (subliniată la singular) să dispară de pe scena istoriei 1800 de ani?
Ce fel de Dumnezeu ar fi acesta? Unul ignorant, unul care a minţit poporul? Dar NU S-A INTAMPLAT asta!

| AlexeHellsing a răspuns (pentru EmaS):

Cine a pictat întâia icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu care se cheamă Povățuitoare dacă nu chiar Sfântul Apostol Luca, cum să te îndoiești de Sfânta Mahramă cea pictată din Sângele Mântuitorului, și oare cum să te îndoiești de deciizile Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic. În Vechiul Testament era oprită cinstirea și zugrăvirea icoanelor luiDumnezeu întrucât Dumnezeu nu s-a arătat oamenilor. Însă o dată cu Plinirea Vremii Întrupării Mântuitorului Hristos aceasta s-a putut face. Toti Sfintii Parinti ai Bisericii din perioada iconoclasmului, Sfantul Ioan Damaschin, patriarhul Nichifor, Sfantul Teodor Studitul, invoca pentru existenta icoanei Intruparea Domnului. Icoana ofera singura imagine posibila a lui Dumnezeu Cel nevazut, facut vazut in Hristos prin Intrupare.
Asadar, in Vechiul Testament orice reprezentare a lui Dumnezeu era interzisa, pentru ca de vreme ce Dumnezeu nu Se intrupase, reprezentarea Sa nu era decat un produs al fanteziei umane, adica o imagine falsa, o cadere in idolatrie. Sper că te-am ajutat, iar când ne închinăm Sfinților, nu-i slăvim pe ei, ci pe Domnul, iar pe ei îi rugăm să mijlocească pentru noi întru ceasul cel din urmă.

| milan9 a răspuns:

Nu e cinstit să afirmaţi tocmai dv. că "traditia nu are de-a face cu Sfanta Scriptura".

- Vedem că apostolii îi LAUDĂ pe cei care respectă "tradiţiile", rezultă de aici faptul că Biserica şi-a alcătuit încă de la început anumite forme prin care s-a continuat activitatea de sfintire, de transmitere a harului de la cler spre credincioşi, diferite forme de rugăciune...

Iată doar câteva citate biblice despre Predanie (sensul actual al "Sf. Tradiţii"):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."etc...

Răspuns utilizator avertizat
| William a răspuns:

De icoanele facatoare de minuni ce zici? Dar de icoanele nefacute de mana omului? (stiu ca si icoanele nefacute de mana omului sunt facatoare de minuni).

| martzian a răspuns:

EmaS, intrebarea pleaca de la o baza incorecta. Biserica NU este o cladire. Biserica este formata din oameni. Atunci cand "intri" in Biserica... nu vei mai iesi niciodata de acolo, pentru ca asta presupune ca vei face parte din adunarea celor mantuiti, a ucenicilor lui Hristos - pe baza jertfei Sale unice si suficiente. Si, din momentul acela, centrul inchinarii tale va fi doar Dumnezeu si nimic altceva...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu va folositi creierul sunteti in stare sa va otraviti toata familia din cauza unei banale greseli de tipar din cartea de bucate, motivand ca asa era scris.

| Esperança a răspuns:

Ce-mi place mie la aceşti oameni, e că se leagă de nişte fapte care s-au întâmplat în vechime, NU le înţeleg rostul, ci au preluat ca papagalii şi fac mot-a-mot ce văd acolo şi au impresia că aşa vrea Dumnezeu să te închini, că dacă i-a zis lui Moise să facă heruvimi, noi de ce nu ne putem umple de icoane care au semnul Zeului Soare în cap, de ce nu ne putem umple zilele cu tot felul de "sfinţi" că doar Dumnezeu asta vrea de la noi...nu vrea să ne pocăim de faptele şi greşelile noastre şi să cerem înţelepciune pentru a înţelege Scriptura!
Dar aşa se întâmplă când un orb conduce alţi orbi!

Atunci care mai e scopul Jertfirii lui Isus Hristos dacă noi în continuare am rămas ca cei din vechime care aduceau diferite jertfe înaintea Domnului pentru iertarea păcatelor?
Înţeleg aceşti oameni oare pentru ce s-a întrupat Isus Hristos?
Faptele lor dovedesc că NU!

Există mânăstiri ortodoxe care au ochiul masonic desenat pe ele, dar ştii ceva? Şi pentru acela există explicaţie, deoarece pentru ei acel ochi masonic, înseamnă sfânta treime laughing

| EmaS explică (pentru martzian):

Stiu ca Biserica este formata din pietre vii, dar icoanele se afla in biserica formata din ziduri!

| powergirl a răspuns (pentru EmaS):

Nu ai raspuns la subiect asa ca nu mai are rost sa vb

| HueyFreeman a răspuns:

Tot ce vad sunt crestini care se mananca intre ei. Desi sunt de aceeasi religie, nu pot sa nu-si dea in cap unii altora.

| EmaS explică (pentru HueyFreeman):

Faptul ca facem schimb de opinii nu inseamna ca ne mancam intre noi. ci cautam impreuna ADEVARUL.

| HueyFreeman a răspuns (pentru EmaS):

De aici se observa altceva, mai ales cand principalul argument este "adevarul meu este bun, iar al tau nu" care mai apoi este intarit de idei si explicatii subiective. Adevarul nu poate fi gasit in subiectivism.

| EmaS explică (pentru HueyFreeman):

Eu cred ca am adus suficiente argumente solide (ce altceva ar fi mai valid decat Cuvantul lui Dumnezeu).

| caiboiul a răspuns:

Nu ieste adevarat ne inchinam la icoane sfintite.

| Kalla a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Catolicii sunt plini de statui, icoane si altele! Uita-te intr-o biserica catolica, e de trei ori mai impodobita decat cea ortodoxa.

| Kalla a răspuns:

Eu de ceva vreme nu ma mai rog la icoane.La nici una.La biserica nu le mai pup.Ma rog doar.Eu nu ma rog nici la sfinti si nici la ingeri sau la Maica Domnului.Ei sunt doar exemple, trebuie sa fim buni ca ei dar nu suntem politeisti si avem doar un Dumnezeu.Gata cu icoanele si rugaciunile la Maica Domnului!

| EmaS explică (pentru AlexeHellsing):

Chipurile Mantuitorului si a Fecioarei Maria destinate a ajunge centrul iconografiei religioase, nici chiar la sfarsitul perioadei intai (dupa anul 300) nu le aprobau. Sinodul din Elvira interzisese a se pune pe pereti asemenea imagini. Pentru crestinii veacului al III-lea, icoanele reprezentau un fel de seductie spre paganism, un pericol constant de idolatrie si sinodul spre a curma acest pericol, a crezut ca trebuie sa suprime ceea ce dadea prilej. Libertatea acordata Bisericii in veacul al IV-lea, a dat un avant foarte mare artei religioase. Entuziasmul crestinismului triumfator cauta noi forme si mai bogate potrivite pentru situatia Bisericii. Icoanele s-au inmultit si erau in cinste obsteasca in veacurile al VI-lea si al VII-lea. Singura Biserica Nestoriana se impotrivea in privinta aceasta. Mai tarziu s-au ridicat voci impotriva cultului icoanelor care au impins lucrurile spre un adevarat razboi religios.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru Kalla):

Parca erai catolica, acu ce mai esti?

Nu sunt catolica.Eram ortodoxa.acum sunt crestina doar.Eu nu mai cred in despartirea crestinismului, nu cred in icoane si nici in rugaciuni la Maica Domnului sau sfinti.Ma duc la biserica ortodoxa dar doar ca sa ma rog si sa ascult ceea ce zice preotul si sa urmez tainele.
Dar locuiesc in Italia si cand mergeam cu scoala la biserici in excursie le vedeam.E plina de statui, icoane, moaste si imagini de personaje din Biblie la care ei se inchina. Fara o statuie sau rozariul ei nu se roaga.

Mie imi miroase a propaganda neo. Sigur nu esti IDul de rezerva al lui emaloasa?

Ce ai tu? : )))
Doamne.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Oare nu toti ajung in acelasi loc?

http://i.imgur.com/Ohus2lG.jpg

Aceste morminte aparțin unei femei catolice și soțul ei protestant. Olanda, 1888.

| Esperança a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Tit 2:11-13. "Caci harul lui Dumnezeu,care aduce mantuire pentru toti oamenii,a fost aratat,si ne invata s-o rupem cu paganitatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde, si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos."
Asta vrea Dumnezeu de la noi!

Ghini tu. Si eu am fost tolteca si acum sunt crestina. Numai ca de la dulcegariile neoape imi vine sa vomit. Mai bine as face 100 de km pana la o biserica de sat, chiar daca ii miroase talpile unui gospodar a poiata, decat sa intru la astia. Cei din apuseni de 100 de ori si-au reconstruit bisericuta de lemn arsa decat sa treaca la calvini, iar acum de la 3 parturi neoape, iti miroase rau icoanele.

| Esperança a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Uite că ai dat tu răspunsul din Biblie unde Dumnezeu zice că MILĂ voieşte NU JERTFE!
Prorocii mincinoşi sunt aceia care spun profeţii false, ce nu se împlinesc!
Dar aceşti "proroci" se găsesc şi în ortodoxie şi în catolicism şi cred că în fiecare cult religios este câte un om care nu spune oamenilor adevărul!

| HowdidIgethere a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Daca am inteles bine, cand ti-a fost greu te-ai dus la maslu, iar acum mergi la o slujire penticostala. Daca iti va fi iar greu unde te duci, la maslu sau la internationali?