| EmaS a întrebat:

Stiti la ce va inchinati cand intrati intr-o biserica? Pentru a va da seama de monstruoasa inselaciune care o practica diavolul aveti aici o lista cu extrase din Biblie care ne spune foarte clar ca nu avem voie sa ne inchinam la lucruri facute de mana omului deoarece este o uraciune inaintea lui DUMNEZEU, iar pedeapsa o ve-ti afla citind in Biblie.

Va rugam sa verificati acasa imediat in Biblia pe care o aveti sa vedeti ce fac oamenii si cum merg spre IAD cu obedienta popilor, preoti care au omorat pe FIUL lui DUMNEZEU iar acum sa nu piarda foloasele materiale ascund adevarul de multime

Levitic 19:

4. Sa nu va întoarceti spre idoli, si sa nu va faceti dumnezei turnati.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

1. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit,
nici stâlp de aducere aminte; sa nu puneti în tara voastra nici o piatra
împodobita cu chipuri, ca sa va închinati înaintea ei;
caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

Numeri 33

52 sa izgoniti dinaintea voastra pe toti locuitorii tarii, sa le darâmati toti idolii de piatra,
sa le nimiciti toate icoanele turnate, si sa le nimiciti toate înaltimile pentru jertfe.

Deuteronomul 4

16 ca nu cumva sa va stricati, si sa va faceti un chip cioplit,
sau o înfatisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei

Deuteronomul 16

21 Sa nu-ti asezi nici un idol de lemn lânga altarul pe care-l vei ridica Domnului,
Dumnezeului tau.

Psalmii 97
7 Sunt rusinati, toti cei ce slujesc icoanelor, si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.

Isaia 30

22 Veti socoti ca spurcate argintul care va acopera idolii si aurul
cu care sunt poleite chipurile turnate. Ca pe o necuratie le vei arunca,
si le vei zice:, Afara cu voi de aici!'

Isaia 31

7 "Caci în ziua aceea, fiecare îsi va lepada idolii de argint si de aur,
pe care vi i-ati facut cu mâinile voastre nelegiuite.

Isaia 41

7 Lemnarul îmbarbateaza pe argintar; cel ce lustruieste cu ciocanul
îmbarbateaza pe cel ce bate pe nicovala, zicând despre îmbinare:
, Este buna!' si tintuieste idolul în cuie ca sa nu se clatine."

Isaia 44

9 Cei ce fac idoli, toti sunt desertaciune, si cele mai frumoase lucrari ale lor
nu slujesc la nimic. Ele însele marturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere,
nici pricepere, tocmai ca sa ramâna de rusine.
Isaia : 37

19. si ca au aruncat în foc pe dumnezeii lor; dar ei nu erau dumnezei, ci erau lucrari facute de mâinile omului, de lemn si de piatra. De aceea i-au nimicit.

Isaia 42
17 Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati:, Voi sunteti dumnezeii nostri!'

Isaia 44:

11. Iata, toti închinatorii lor vor ramâne de rusine, caci însisi mesterii lor nu sunt decât oameni;
sa se strânga cu totii, sa se înfatiseze, si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.
12. Fierarul face o secure, lucreaza cu carbuni, si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,
si o lucreaza cu puterea bratului; dar daca-i este foame, este fara vlaga; daca nu bea apa, este sleit de puteri.
13. Lemnarul întinde sfoara, face o trasatura cu creionul,
fatuieste lemnul cu o rindea, si-i înseamna marimea cu compasul;
face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca într-o casa.
14. Îsi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure.
Sadeste brazi, si ploaia îi face sa creasca.
15. Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el îi ia si se încalzeste cu ei.
Îi pune pe foc, ca sa coaca pâine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se închina, îsi face din ei un idol, si îngenunchiaza înaintea lui!
16. O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura;
se si încalzeste, si zice: "Ha! ha!" m-am încalzit, simt focul!"
17. Cu ce mai ramâne însa, face un dumnezeu, idolul lui.
Îngenunchiaza înaintea lui, i se închina, îl cheama, si striga: "Mântuieste-ma,
caci tu esti dumnezeul meu!"
18. Ei nu pricep si nu înteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima,
ca sa nu înteleaga.
19. Nici unul nu intra în sine însusi, si n-are nici minte, nici pricepere
sa-si zica: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe carbuni,
am fript carne si am mâncat-o: si sa fac din cealalta parte o scârba? Sa ma închin înaintea unei bucati de lemn?"
20. El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita îl duce în ratacire,
ca sa nu-si mântuiasca sufletul, si sa nu zica : "N-am oare o minciuna în mâna?"

Isaia 45

16 Toti sunt rusinati si uluiti, toti pleaca plini de ocara, fauritorii idolilor.

Isaia 45

20 "Strângeti-va, veniti si apropiati-va împreuna, voi cei scapati dintre neamuri!
N-au nici o pricepere cei ce îsi duc idolul de lemn,
si cheama pe un dumnezeu, care nu poate sa-i mântuiasca.

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

NELĂMURIRILE se rezumă la câteva aspecte...

-Dumnezeu Însuşi a
cerut heruvimi din aur;
- porunca a II vizeaza doar eliminarea "concurentei" la adresa lui Dumnezeu;
- obiectele de cult sunt necesare (cerute de Dumnezeu);
-nu se confunda "cinstirea" cu "INCHINAREA";
-un fel de cinstire imaginilor aduc toate cultele;

95 răspunsuri:
| EmaS explică (pentru мιнαɛℓα36):

Da acest trup ajunge in tarana si sufletul acolo unde si-a pregatit loc.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru EmaS):

Istoria s-a clătinat mult în jurul cinstirii Sfintelor Icoane, dar, faptul că Însuși Sfântul Apostol Luca a zugrăvit pentru prima dată Chipul Maicii Domnului pe Icoană, pentru Mărturiile Minuniilor făcute de Sfintele Icoane și pentru hotărârea finală a Sfântului Sinod Ecumenic, al șaptelea de la Niceea, trebuie să le cinstim. Amintește-ți de Icoana Maicii Domnului, Portărița. S-au de data de 31 decembrie 1955, in localitatea ruseasca Kuibisev, unde Sfântul Ierarh Nicolae a ttulburat prin minunea icoanei Sale regimul comunism sovietic.

| EmaS explică (pentru SaveOurSouls):

Crucea nu este un obiect magic. Prin credinta si pocainta imbracandu-ne cu armura Duhului Sfant impotrivindu-ne lui satan tari in credinta el va fugi de la noi.

| EmaS explică (pentru HowdidIgethere):

La Domnul Isus.

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Văd foarte bine, mulţumesc Domnului! Doar că raspunsul tău fiind atât de lung, l-am citit printre rânduri.
Mersi că m-ai lămurit acum ştiu şi eu cu cine am deaface! Adică tu eşti ortodoxă, eşti creştină, dar nu crezi Biblia! Am înţeles...

| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Noi nu ne rugam sau ne inchinam la icoane, intr-adevar, practic la o simpla icoana, dar teoretic ne inchinam in fata lui Dumnezeu.
Stiu ca idolatrizarea reprezinta un pacat, insa noi nu apreciem "munca"idolilor, nu ne inchinam lor, ci lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Avem icoane cu isus cu sf Andrei cu sf maria in biserica romana catolica avem detoate dar daca vrei sa te convingi vino

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Da ai dreptate incepind de la preotiiiiiiii pina la ultimul om din biserica vad cum se inchina ca prosti la icoane la statui vai de capu lor preoti se inchina de milioane de ori ca disperati la statuile din biserica icoane pupa crucile eu sincer ma uit si zambesc si zic offfff doamne ai murit degeaba ca aici lumea e decat proasta vede decat interese si sa stii un lucru ca biserica strange milioane de euro stiai ca au restaurante, au firme turistice mascate in pelerinaj si cazinouri cu dumnezeu inainte astia sunt preoti si lumea e proasta face altar in casa aprinde candela la ce bun

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Generalizand niste simple cazuri izolate faci un si mai rau, arati ca vrei sa faci un rau...
Eu nu am auzit de restaurante si cazinouri. Mi se pare aberanta fie vreo realitate de genul fie acuzatia in sine.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Spuneam si mai sus ca este o mare diferenta ce trebuie clarificata...

Este un lucru esenţial faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)! Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult, tot la fel cum evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptatea la recomandarea profeţilor şi chiar a lui Dumnezeu...

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Nu există nici o "speranţă" pentru cârcotaşi happy de a-L confunda pe Dumnezeu cu creaţia Sa minunată…

| RAY a răspuns:

Pe mine unu mau dezamagit complet pocaiti unu fain frumos i-am dat 20 de lei i spun ca sufar de viermi el culmea mai si imi spune ca alti au zahar el nu apoi sa aflu ca e pina de zahar numa buna pentru ei,acuma dau milioane sa ma scap de viermi bravo lui la altu i gasesc telefonul el a mainte de en ori ba ca e a lui, ba ca e altuia, ba ca ala e mare mafiot ma bate daca dau ochii cu el, asa ca m-am convins de voi toti sunteti mult mai rai ca ortodocsi mult mai rai niste falsi, perversi, ipocriti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru powergirl):

"Mereu aceeasi poveste icoanele de la ortodocsi acum intrebare pentru tine din cei care nu isi fac cruce sa nu se inchina la icoane mer toti in rai?"
Nu nici de cum, nu exista un cult suprem, perfect, exista doar omul care poate obtine desavarsirea in timp.
"dintre cei care totusi isi fac cruce si se inchina la icoane nu merge in ai nici unu?"
Idem!

anonim_4396

Nu neparat, EmaS e adevarat ca multi ortodocsi nu au pus mana pe o Biblie,insa nu inseamna ca nu sunt constienti de ceia ce fac,nu zic ca nu sunt cazuri,dar nu e un aspect general. Eu insa-mi m-am nascut penticostal, si urmeaza sa fac botezul ortodox, nu fiindca acest cult ma mantuieste, ci fiindca acolo imi simt chemarea. Preotii daca spun, nu spun minciuni, te-as ruga cu caldura sa vizitezi o biserica sa te convingi singura. Sau ar trebui sa mai mentionez ca in catacombele romane se gaseau icoane?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Stai calm, acesta este doar inceputul, in ani ce urmeaza crestini se vor imputina ca vezi cu ochii sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SaveOurSouls):

". Am spus mereu ca toti crestinii citesc din aceeasi biblie, cu legi nedumnezeiesti de discriminare a femeilor, copiilor, de sclavie, de crime din aproape tot vechiul testament"
E adevarat ca VT e mult mai dur,dar aceste lucruri le-a decis Dumnezeu si noi nu avem sa le contestam. Deutronom descrie pedeapsa capitala pentru multe pacate (incest,pedofilie,homosexualitate,furt,etc.), fiindca toate aceste lucrurie sunt neplacute lui Dumnezeu, insa in NT lucrurile se schimba cand Isus vine si i-a asupra lui PLATA PACATELOR NOASTRE. De-asta VT e important, daca nu era al lui Dumnezeu nu isi mai avea rost o asa carte, in rest o zi binecuvantata.

anonim_4396

Spune-i asta unui posedat? Un demon, nu va fugi usor cu o rugaciune cu doua, mai ales Satan.

| EmaS explică (pentru milan9):

Biserica Crestina nu numai ca a pierdut spiritualitatea din primul veac dar a adoptat pe parcurs diferite,, inovatii,, fie in numele asa zisei traditii fie pe baza unor hotarari luate de niste consilii bisericesti scapate de sub controlul Duhuluii Sfant. care si-au permis sa adopte niste invataturi nebiblice pentru bisericile iesite din matca crestinismului apostolic. Miscarile de trezire spirituala pe care le enumera Istoria Bisericeasca Universala incepand cu miscarea montanista si sfarsind cu miscarea penticostala si harismatica din vremea noastra, nu au facut decat sa incerce sa aduca crestinismul la original; sa-l dezgroape de podoabele artificiale cu care a fost imbracat si sa-i redea naturaletea pe care-a avut-o la inceput. Istoria Bisericeasca Universala este plina de exemple ale unor treziri sufletesti care propovaduiau morala, pietatea, si lucrarea Duhului Sfant cunoscuta de bisericile crestine in primul veac. Aceasta istorie prezinta lupta care n-a incetat niciodata in sanul crestinismului intre lumina si intuneric, intre caldura spirituala si indiferenta intre principiile biblice si doctrinele bazate pe autoritatea unei traditii.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu daca vreau sa ma conving de ceva caut surse si autori de valoare. E foarte bine daca la catolici este iubire si respect si pentru Sf Ap Andrei.

| milan9 a răspuns:

In pofida a tuturor acuzatiilor care i se aduc (venind de la mii de culte rupte de ea), Biserica a rămas neschimbată şi în primul secol si in al doilea şi culmea, cărţile din acele două secole noi le păstrăm şi ilustrează de fapt fără modificare Biserica lui Hristos de astăzi.

| milan9 a răspuns:

Biserica Ortodoxă, în linie directă rămasă neschimbată (înainte de ruperea legăturilor cu apusul catolic, dar şi după acest eveniment), a avut dintotdeauna "OBSESISA" păstrării neschimbate a învăţăturilor, exact pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat.

Ea a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare.
De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie "neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)!

| Silviuloan a răspuns:

Ce s-a intamplat cu ema pe care o stiam eu?
In fine, deci noi crestinii cu numele, care suntem niste lepre nu meritam imparatia lui Dumnezeu, dar trebuie sa intelegi ca noi nu ne inchinam la materie ci la persoana pictata. E ca si cum ai avea o poza cu mama ta care este plecata in pakistan si tu cand te uiti la poza te gandesti la persoana iubita, Mama.

| William a răspuns:

Taci ca nu stii ce vorbesti. Te-am intrebat intr-un mesaj ce parere ai despre icoanele facatoare de minuni ( icoane nefacute de mana omului dar si cele facute de om) si nu mi-ai raspuns. Asa fac toti sectantii, pun multe intrebari fara sens, dar daca ii intrebi tu ceva care ar demonstra ca se inseala nu iti raspund.

| EmaS explică (pentru William):

Icoanele nu sunt obiecte magice care sa faca minuni. Biblia spune ca miracolele si vindecarile se fac prin credinta.

| William a răspuns (pentru EmaS):

Si atunci de ce izvoraste mir din aceste icoane facatoare de minuni? Vreau sa spun ca daca nu ar fi sfinte nu s-ar intampla minuni, la fel si cu Sfintele Moaste. Citeste cateva carti (sau articole de pe net) Ortodoxe despre icoanele facatoare de minuni. Poti incepe cu Sfanta icoana a Mantuitorului din Derjavino.

| R0VER a răspuns (pentru milan9):

Dumnezeu a cerut heruvimi, dar nu pentru tine, mai.
nu ca sa te inchini tu lor, zicandu-ti: "la asta sa te inchini"! nici nu scrie ca pentru Dumnezeu ar fi fost adusi (cu vreun scop de inchinare).
"obiectele de cult sunt necesare (cerute de Dumnezeu)" - si nici obiectelor de cult, nu a poruncit sa te inchini.
lamurire.

| milan9 a răspuns (pentru R0VER):

Referitor la termenul "inchinare" trebuie sa spunem ca exista ca se face din anumite motive o mare mare confuzie. Motivele astea tin de polisemia termenului (partial explicabila prin etimologia lui
), de sinonimia ce tine de limba romana, de conservatorismul limbii sau al Bisericii de a nu imbogati lexicul prin sinonime noi, moderne, adaptate (din teama de schimbare/modificare adusa credintei)... sad happy

Mai spuneam si altadata urmatoarele:
"Este un lucru esenţial faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)! Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult, tot la fel cum evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptatea la recomandarea profeţilor şi chiar a lui Dumnezeu...

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Nu există nici o "speranţă" pentru cârcotaşi happy de a-L confunda pe Dumnezeu cu creaţia Sa minunată…"