| EmaS a întrebat:

Stiti la ce va inchinati cand intrati intr-o biserica? Pentru a va da seama de monstruoasa inselaciune care o practica diavolul aveti aici o lista cu extrase din Biblie care ne spune foarte clar ca nu avem voie sa ne inchinam la lucruri facute de mana omului deoarece este o uraciune inaintea lui DUMNEZEU, iar pedeapsa o ve-ti afla citind in Biblie.

Va rugam sa verificati acasa imediat in Biblia pe care o aveti sa vedeti ce fac oamenii si cum merg spre IAD cu obedienta popilor, preoti care au omorat pe FIUL lui DUMNEZEU iar acum sa nu piarda foloasele materiale ascund adevarul de multime

Levitic 19:

4. Sa nu va întoarceti spre idoli, si sa nu va faceti dumnezei turnati.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

1. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit,
nici stâlp de aducere aminte; sa nu puneti în tara voastra nici o piatra
împodobita cu chipuri, ca sa va închinati înaintea ei;
caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

Numeri 33

52 sa izgoniti dinaintea voastra pe toti locuitorii tarii, sa le darâmati toti idolii de piatra,
sa le nimiciti toate icoanele turnate, si sa le nimiciti toate înaltimile pentru jertfe.

Deuteronomul 4

16 ca nu cumva sa va stricati, si sa va faceti un chip cioplit,
sau o înfatisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei

Deuteronomul 16

21 Sa nu-ti asezi nici un idol de lemn lânga altarul pe care-l vei ridica Domnului,
Dumnezeului tau.

Psalmii 97
7 Sunt rusinati, toti cei ce slujesc icoanelor, si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.

Isaia 30

22 Veti socoti ca spurcate argintul care va acopera idolii si aurul
cu care sunt poleite chipurile turnate. Ca pe o necuratie le vei arunca,
si le vei zice:, Afara cu voi de aici!'

Isaia 31

7 "Caci în ziua aceea, fiecare îsi va lepada idolii de argint si de aur,
pe care vi i-ati facut cu mâinile voastre nelegiuite.

Isaia 41

7 Lemnarul îmbarbateaza pe argintar; cel ce lustruieste cu ciocanul
îmbarbateaza pe cel ce bate pe nicovala, zicând despre îmbinare:
, Este buna!' si tintuieste idolul în cuie ca sa nu se clatine."

Isaia 44

9 Cei ce fac idoli, toti sunt desertaciune, si cele mai frumoase lucrari ale lor
nu slujesc la nimic. Ele însele marturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere,
nici pricepere, tocmai ca sa ramâna de rusine.
Isaia : 37

19. si ca au aruncat în foc pe dumnezeii lor; dar ei nu erau dumnezei, ci erau lucrari facute de mâinile omului, de lemn si de piatra. De aceea i-au nimicit.

Isaia 42
17 Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati:, Voi sunteti dumnezeii nostri!'

Isaia 44:

11. Iata, toti închinatorii lor vor ramâne de rusine, caci însisi mesterii lor nu sunt decât oameni;
sa se strânga cu totii, sa se înfatiseze, si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.
12. Fierarul face o secure, lucreaza cu carbuni, si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,
si o lucreaza cu puterea bratului; dar daca-i este foame, este fara vlaga; daca nu bea apa, este sleit de puteri.
13. Lemnarul întinde sfoara, face o trasatura cu creionul,
fatuieste lemnul cu o rindea, si-i înseamna marimea cu compasul;
face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca într-o casa.
14. Îsi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure.
Sadeste brazi, si ploaia îi face sa creasca.
15. Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el îi ia si se încalzeste cu ei.
Îi pune pe foc, ca sa coaca pâine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se închina, îsi face din ei un idol, si îngenunchiaza înaintea lui!
16. O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura;
se si încalzeste, si zice: "Ha! ha!" m-am încalzit, simt focul!"
17. Cu ce mai ramâne însa, face un dumnezeu, idolul lui.
Îngenunchiaza înaintea lui, i se închina, îl cheama, si striga: "Mântuieste-ma,
caci tu esti dumnezeul meu!"
18. Ei nu pricep si nu înteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima,
ca sa nu înteleaga.
19. Nici unul nu intra în sine însusi, si n-are nici minte, nici pricepere
sa-si zica: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe carbuni,
am fript carne si am mâncat-o: si sa fac din cealalta parte o scârba? Sa ma închin înaintea unei bucati de lemn?"
20. El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita îl duce în ratacire,
ca sa nu-si mântuiasca sufletul, si sa nu zica : "N-am oare o minciuna în mâna?"

Isaia 45

16 Toti sunt rusinati si uluiti, toti pleaca plini de ocara, fauritorii idolilor.

Isaia 45

20 "Strângeti-va, veniti si apropiati-va împreuna, voi cei scapati dintre neamuri!
N-au nici o pricepere cei ce îsi duc idolul de lemn,
si cheama pe un dumnezeu, care nu poate sa-i mântuiasca.

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

NELĂMURIRILE se rezumă la câteva aspecte...

-Dumnezeu Însuşi a
cerut heruvimi din aur;
- porunca a II vizeaza doar eliminarea "concurentei" la adresa lui Dumnezeu;
- obiectele de cult sunt necesare (cerute de Dumnezeu);
-nu se confunda "cinstirea" cu "INCHINAREA";
-un fel de cinstire imaginilor aduc toate cultele;

95 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru R0VER):

Am incredere ca intelegi si urmatoarele:
"Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

De ce spun că au şi ei cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"? Pentru că în fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală."

| R0VER a răspuns (pentru milan9):

Frumos raspuns, dar asta stii matele si atat - ca baba dochia din deal, numai de polisemie si de conservatorism nu va tine cont, cand va intra in Biserica happy
nu te superi... multumesc happy

| R0VER a răspuns (pentru milan9):

La asta m-am gandit si eu, de multe ori. aici ai dreptate - cu imaginea
in rest, cu inchinarea - ramane cum am spus.

| milan9 a răspuns (pentru R0VER):

Fii sigur ca pana si cea mai simpla babuta de la tara nu confunda pe DUMNEZEU - Creatorul cerului si al pamantului, cu creatura, cu sfintii, prietenii nostri ce au urmat in mod sublim, si sublim de modest, modelul evanghelic... happy