| Danielcristian a întrebat:

Trebuie respectata intreaga biblie, sau numai noul testament?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Am recitit cap 11 din Levitic, că unele lucruri le uitasem. În rezumat, cuprinde legile lui Dumnezeu cu privire la alimente permise şi alimente nepermise.

96 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie respectata intreaga Biblie. Vechiul Testament poate e mai greu de interpretat dar trebuie respectat.

| RaduMD a răspuns:

Întreaga Biblie este cuvântul lui Dumnezeu.

| Danielcristian explică (pentru anonim_4396):

Deci levetic 11 e valabil nu?

| EmaS a răspuns:

Toata Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu care ne invata, ne mustra, ne da intelepciune pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.Dar, Noul Testament de la Domnul Isus incoace ne invata cum sa traim si sa fim mantuiti prin har, prin credinta in Domnul Isus.

| Shaoran a răspuns:

Noul Testament inseamna vechiul testament imbunatatit si mai amplu, desi mai putin explicat...
Trebuie sa respecti insa si Vechiul Testament, dar inteles prin prisma noului testament...

| Danielcristian explică (pentru RaduMD):

Levetic 11 e valabil?

| Danielcristian explică (pentru EmaS):

Levetic 11 trebuie respectat?

| RaduMD a răspuns (pentru Danielcristian):

Din moment ce întraga Biblie este inspirată, înseamnă că şi Leviticul, cu toate capitolele lui, este inspirat.

| Danielcristian explică (pentru Shaoran):

Ok si multumesc, despre hrana, levetic 11 ce spune-ti, mai trebuie respecata?

| EmaS a răspuns (pentru Danielcristian):

Domnul Isus spune:,, Să mâncaţi din tot ce se vinde pe piaţă, fără să cercetaţi ceva din pricina cugetului.,,

| MMihai a răspuns:

Ce vrei sau nu vrei să respecți din Vechiul Testament, că în domeniul „sfintei taine a botezului", apar anumite contradicții între botezul la evrei și botezul la creștini.

Multumesc frumos, foarte bun raspuns.

| Danielcristian explică (pentru MMihai):

Despre hrana m-ar interesa cit mai multe pareri, de ex:levetic 11.

In india se vind serpi, tot felul de gingani, in China cam la fel, ba mai multe, inseamna ca le putem savura?

Daca se iau cu multumiri, da.

Atunci raspunsul Dumneavoastra la intrebarea: daca e valabila intreaga bilie, sau numai noul testament, iar dumneata ai spus: Toata Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu care ne invata, ne mustra, ne da intelepciune pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.Dar, Noul Testament de la Domnul Isus incoace ne invata cum sa traim si sa fim mantuiti prin har, prin credinta in Domnul Isus.

Atunci raspunsul e total gresit, nu respectati vechiul testament.

Dragul meu nu poti sa respecti in acelasi timp si Noul si Vechiul Testament.Ori suntem mantuiti prin fapte, ori prin Jertfa Domnului Isus.El insusi ne spune sa mancam orice se pune pe masa.Nu mai este valabil nu lua, nu gusta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Danielcristian):

Leviticul a fost scris ca să arate Israelului cum să trăiască în sfinţenie. Lucrul acesta era necesar pentru că Dumnezeu hotărîse ca Israelul să fie instrumentul prin care să fie realizat planul de mîntuire pentru toate celelalte neamuri. Metoda lui Dumnezeu pentru imprimarea unui tipar de sfinţenie a fost întreită: jertfele, cu mesajul că „fără vărsare de sînge nu există iertare", poruncile ca o mărturie a caracterului divin şi a conduitei cerute de Dumnezeu şi pedepsele, anexate poruncilor ca un avertisment despre inflexibilitatea sfinţeniei divine. Leviticul a fost destinat să pregătească Israelul şi omenirea pentru venirea lui Cristos, prin trezirea sentimentului de vinovăţie şi de nevoie după o jertfă de ispăşire, întregul ritual desfăşurat la Cortul întîlnirii era o trimitere spre lucrarea viitoare a Domnului Isus şi spre sacrificiul suprem depus de El pe altarul din dealul Golgotei.

Exact, dar lumea se bazeaza pe altceva.

Deci acum, raspunsul dumneavoastra este ca vechiul testament nu mai e valabil. Ok, asta am si asteptat, un raspuns simplu la intrebarea pe care am formulato, daca e valabila toata sau noul testament, dumneata susti ca noul ok, si multumesc.

| Esperança a răspuns:

Faptul ca in VT scria ca anumite animale sunt spurcate asta nu inseamna ca acea lege este valabila si in ziua de azi pentru ca Isus Hristos cand a venit pe Pamant a implinit toata legea:

Matei 5:17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.

Romani 10:4 Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

Deci noi numai traim sub lege, Isus Hristos ne-a scos de sub jugul robiei, suntem liberi.
Si tot El mai spune in Matei 15: 11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece şi apoi este aruncat afară în hazna?
18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om.

19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
20 Iată lucrurile care spurcă pe om; dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om."

O alta pilda o gasim in Faptele Apostolilor 10"

12 În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi târâtoare de pe pământ şi păsările cerului.
13 Şi un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie şi mănâncă."
14 „Nicidecum, Doamne", a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat."

15 Şi glasul i-a zis iarăşi a doua oară: „Ce a curăţat Dumnezeu, să nu numeşti spurcat."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Ambele pot fi respectate in acelasi timp. Trebuie sa intelegi Biblia pentru a o respecta.

| Danielcristian explică (pentru anonim_4396):

Deci nu mai e valabil in ziua de azi? Afost pina la nasterea lui Isus.

Aşa că cei ce se bizuie pe credinţă sunt binecuvântaţi împreună cu Avraam cel credincios.
10 Căci toţi cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru că este scris: „Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă."
Deut 27.26; Ier 11.3;
11 Şi că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este învederat, căci „cel neprihănit prin credinţă va trăi."
Gal 2.16; Hab 2.4; Rom 1.17; Evr 10.38;
12 Însă Legea nu se întemeiază pe credinţă; ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri va trăi prin ele."
Rom 4.4-5; Rom 10.5-6; Rom 11.6; Lev 18.5; Neem 9.29; Ezec 20.11; Rom 10.5;
13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn" –
Rom 8.3; 2Cor 5.21; Gal 4.5; Deut 21.23;
14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste Neamuri, în Hristos Isus, aşa ca, prin credinţă, noi să primim Duhul făgăduit.

| Danielcristian explică (pentru Esperança):

20 Iată lucrurile care spurcă pe om; dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om." --- De ce oare spune la final ca a minca cu mainile nespalate nu spurca pe om?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci spune-mi te rog tu prin ce aprimesti mantuirea:prin faptele Legii sau prin credinta in Domnul Isus?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Danielcristian):

Da. in mare parte. Dar trebuie luat in seama Vechiul Testament pentru ca ne informeaza foarte mult despre faptul cum s-au petrecut lucrurile. Recomandarile tuturor celor care stiu religie va fi sa citesti noul testament, si mie mi s-a zis sa nu imi mai bat capul cu vechiul dar este bine sa il citesti si pe acela.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Nu ma refeream la asta. Mai mult prin credinta in Domnul Isus. Dar trebuie sa iei in serios ambele testamente.

| Shaoran a răspuns (pentru Danielcristian):

Pai, daca Hristos nu a venit sa strice legea, iar in levitic se da legea... da.

| Esperança a răspuns (pentru Danielcristian):

Pentru că fariseii nu voiau să mănânce dacă nu erau spălaţi pe mâini.