| Danielcristian a întrebat:

Trebuie respectata intreaga biblie, sau numai noul testament?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Am recitit cap 11 din Levitic, că unele lucruri le uitasem. În rezumat, cuprinde legile lui Dumnezeu cu privire la alimente permise şi alimente nepermise.

96 răspunsuri:
| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar eu iau cat se poate de serios Vechiul Testament!

| Danielcristian explică (pentru EmaS):

Prin Domnul Isus, dar cred ca si vechiul testament e valabil si trebuie respectat, acolo ne povesteste despre hrana, lev11, isaia 66.17 etc, 10 porunci, despre bautura (alcool) prverbe 20.1 etc, deci cred 100% ca si vechiul testament este o baza pentru copii lui Dumnezeu.

| MMihai a răspuns:

Leviticul 11
1. Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si le-a zis:
2. "Vorbiti copiilor lui Israel si spuneti-le: "Iata dobitoacele pe care le veti manca dintre toate dobitoacele de pe pamant:
3. Sa mancati orice dobitoc care are unghia despicata, copita despartita si rumega.
4. Dar sa nu mancati din cele ce rumega numai sau care au numai unghia despicata. Astfel, sa nu mancati camila, care rumega, dar n-are unghia despicata: s-o priviti ca necurata.
5. Sa nu mancati iepurele de casa, care rumega, dar n-are unghia despicata: sa-l priviti ca necurat.
6. Sa nu mancati iepurele, care rumega, dar n-are unghia despicata: sa-l priviti ca necurat.
7. Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita, dar nu rumega: sa-l priviti ca necurat.
8. Sa nu mancati din carnea lor si sa nu va atingeti de trupurile lor moarte: sa le priviti ca necurate.
9. Iata vietuitoarele pe care sa le mancati dintre toate cele ce sunt in ape. Sa mancati din toate cele ce au aripi (inotatoare) si solzi si care sunt in ape, fie in mari, fie in rauri.
10. Dar sa priviti ca o uraciune pe toate cele ce n-au aripi si solzi, din tot ce misuna in ape si tot ce traieste in ape, fie in mari, fie in rauri.
11. Sa le priviti ca o uraciune, sa nu mancati din carnea lor, si trupurile lor moarte sa le priviti ca o uraciune.
12. Sa priviti ca o uraciune pe toate cele care n-au aripi si solzi in ape.
13. Iata dintre pasari, cele pe care le veti privi ca o uraciune si din care sa nu mancati: vulturul, gripsorul si vulturul de mare;
14. sorecarul, soimul si tot ce este din neamul lui;
15. corbul si toate soiurile lui;
16. strutul, bufnita, pescarelul, coroiul si tot ce tine de neamul lui;
17. huhurezul, eretele si cocostarcul;
18. lebada, pelicanul si corbul de mare;
19. barza, batlanul si ce este din neamul lui, pupaza si liliacul.
20. Sa priviti ca o uraciune orice taratoare care zboara si umbla pe patru picioare.
21. Dar dintre toate taratoarele care zboara si umbla pe patru picioare, sa mancati pe cele ce au fluierul picioarelor dinapoi mai lung ca sa poata sari pe pamant.
22. Iata pe care sa le mancati: lacusta, lacusta Solam, lacusta Hargol si lacusta Hagab, dupa soiurile lor.
23. Pe toate celelalte taratoare care zboara si care au patru picioare sa le priviti ca o uraciune.

| Danielcristian explică (pentru Esperança):

Ok, pai atunci cred-ca tot ce ai zis matale mai sus se referea la nespalarea pe maini, nu la hrana care e buna sau nu e buna ca so mancam.

| RaduMD a răspuns (pentru Danielcristian):

Nu, Levitic 11 nu mai trebuie respectată. Cuprinde legi abrogate. Dacă o lege este abrogată, acest lucru nu înseamnă că legea nu a fost activă la timpul său.

Daniel, Dumnezeu ne-a dat două feluri de legi: unele sunt schimbătoare, altele nu sunt schimbătoare. Legile schimbătoare sunt legi disciplinare şi rituale: în funcţie de o epocă sau alta, Dumnezeu le poate schimba şi le-a schimbat adesea. De exemplu, noi nu-L mai venerăm în Templu aşa cum El a cerut lui Solomon să i se facă templul. Anterior, David Îl întrebase pe Domnul dacă vrea templu, dar Domnul i-a spus că nu, nu acum. Lui Solomon i-a cerut să-i facă Templul. Cu o epocă înainte, în vremea lui Moise, El ceruse cu totul altfel de cult, ceruse Chivotul Legii.
Prin urmare, există un dialog între Dumnezeu şi oameni. Ăsta e unul din aspectele a ceea ce înţelegem prin "credinţă vie".
În ceea ce priveşte credinţa însăşi, adică dogmele, acestea nu sunt schimbătoare, fiindcă se referă la o lume neschimbătoare.

| Danielcristian explică (pentru Shaoran):

Bun raspuns, multumesc.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Trebuie respectat doar ce va convine voua atat nu sa cititim ieremiea 20 cu 9 doamne tu mai amagit asta trebuie ignorata ca un bun crestin sau toate crimele, legile stupide

Deci legea e data in vechiul testament, Isus spune ca nu a venit so strice ci s-o implineasca. Nu vi se pare normanl ca vechiul testament e valabil 100%, cu hrana, bautura si cu 10 porunci?

| ateuNEGATIV a răspuns:

Persoanele de alta religie sa fie omorate fara mila.
Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."

Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale
Deuteronom 13 :13-16~
13,,Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau, si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicînd:, Haidem si sa slujim altor dumnezei!`` -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti
14sa faci cercetari, sa cauti si sa întrebi cu deamanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost facuta în mijlocul tau,
15atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s'o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
16Sa strîngi toata prada în mijlocul pietei, si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tau: sa ramîna pentru totdeauna un morman de darîmaturi, si nici o data sa nu fie zidita din nou.

| EmaS a răspuns:

Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună, şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţumiri,,
,, Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.,,

| ateuNEGATIV a răspuns:

Luca 12:49
Eu am venit să arunc un foc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum!

si iata intarita aceasta idee:

"Matei 10:34, Sa nu va-nchipuiti ca am venit sa aduc pacea pe pamant: Am venit nu ca sa aduc pacea, ci sabia"!

| Danielcristian explică (pentru EmaS):

Cele 10 porunci le respectati? respectiv porunca 4?

| Esperança a răspuns:

Dacă citeşti tot pasajul îţi dai seama că nu la asta se referă nu vezi "17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece şi apoi este aruncat afară în hazna?
18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om."?

Oricum interpretezi Biblia după cum vrei tu şi rău faci pentru că nu citeşti Biblia şi "Din pricina necunoştinţei voastre veţi pieri"

Ia mai răsfoieşte-o puţin şi vezi ce scrie în Romani 14:

3 Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
4 Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.

10 Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.

14 Eu ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat.

15 Dar, dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos!

| Danielcristian explică (pentru MMihai):

Ok, deci ceea ce Dumneata ai scris trebuie sau nu trebuie respectat?

| MMihai a răspuns (pentru Danielcristian):

Un exemplu de imbecilitate și incultură apare în mizeria numită Levitic 11.
În viziunea dementului, care a scris acele cretinisme iepurele este rumegător.
Nu am înțeles de ce nu trebuie mâncată carnea de cămilă, iepure sau porc.( nu trebuie consumată carnea de porc cu trichineloză, asta o știe tot omul)
Iata dintre pasari, cele pe care le veti privi ca o uraciune si din care sa nu mancati: vulturul, gripsorul si vulturul de mare; sorecarul, soimul si tot ce este din neamul lui; corbul si toate soiurile lui; strutul, bufnita, pescarelul, coroiul si tot ce tine de neamul lui; huhurezul, eretele si cocostarcul; lebada, pelicanul si corbul de mare; barza, batlanul si ce este din neamul lui, pupaza si liliacul.

Imbecilul cretin care a scris mizeria asta nu știa că liliacul este mamifer și nu pasăre.
Nu m-a lămurit de ce să nu mănânci carne de struț!
Ceva mai cretinoidic, chiar, decât Vechiul Testament găsești, numai dacă cauți bine de tot.

| Danielcristian explică (pentru RaduMD):

Bun, exod 20.8 e valabil, si daca e care e ziua saptea cea lasata de Dumnezeu si continuata de Isus?

| EmaS a răspuns (pentru Danielcristian):

Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
Gal 4.10; Col 2.16;
6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Bravo dumneavoastra. Inseama ca eu am inteles gresit.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Danielcristian):

Amice ca un bun crestin trebuie sa crezi doar ce spune pastorul si cand citesti biblia sa nu pui nimic la indoiala ca faci pacate, ce spui de crimele din biblie?

| RaduMD a răspuns (pentru Danielcristian):

Nu, Exod 20.8 este tot o poruncă referitoare la un ritual. Noi, creştinii, cinstim Ziua Domnului ca fiind ziua învierii Sale, adică Duminică. De fapt, "Duminică" asta înseamnă: Ziua Domnului (Dominici Dies). Romanii păgâni o numeau "Solis Dies" (denumire calchiată în engleză şi germană ca Sunday, Sonntag), dar a devenit Dominici Dies, fiindcă Isus este Soarele nostru.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Esperança):

Luca 12:49
Eu am venit să arunc un foc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum!

si iata intarita aceasta idee:

"Matei 10:34, Sa nu va-nchipuiti ca am venit sa aduc pacea pe pamant: Am venit nu ca sa aduc pacea, ci sabia"! ce spui de asta

| EmaS a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Eu nu cred ce spun oamenii numai ce spune Cuvantul.

Multumesc pentru --( mai desteptule), dai dovada de crestin sa stii, revenim cu ziua saptea, ziua de odihna o respecti asa cum e pusa de Dumnezeu sau respecti ziua soarelui?

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru RaduMD):

Cei care lucreaza in ziua sabatului sa fie omorati.
Exod 31: 12-15~
12Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
13,, Vorbeste copiilor lui Israel, si spune-le:, Sa nu care cumva sa nu tineti sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi, si urmasii vostri, un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sînt Domnul, care va sfintesc.
14Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfînt. Cine îl va calca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
15Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna, închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.

| Dumnezău a răspuns:

Ati facut seminar pro-ortodox aici,ma! Si se scrie cu litere mari,crestine,Biblie,respectiv,Noul Testament.

Dupa cum ma stii,eu sunt ateu,dar nu neg ca pe langa toate aberatiile din Biblie,se strecoara,in Predica de pe munte, si in Epistola catre Corintieni(a doua parca, nu?) invataturi demne de urmat, pentru progresul spiritual al omenirii, mai ales in epistola. Porunca ce atesta respectul fata de parinti, iar o gasesc buna de urmat.Pana si Iisus va zice voua,la Predica,el nu vine sa schimbe, ci sa adauge, deci, voi, ca buni crestini, dpdv tehnic ar trebui sa respectati VT si NT in aceeasi masura.

| Danielcristian explică (pentru RaduMD):

laughing))), Ma faceti sa rid, acum imi pare rau ca vam oferit funda, trag concluzia ca vechiul testament nul nici respectati, nici nu incercati macar sa-l respectati nici nu vreti sal respectati.
Preferati sa respectati ziua invieri, sau ziua soarelui ok, unde pot gasi in biblie ca trebuie sa respect ziua invieri sau a soarelui?

Sau acum nici noul testament nu mai e valabil?

| 8SlimShady a răspuns:

Tot!

| Danielcristian explică (pentru ateuNEGATIV):

Nu Domnule, sunt atitia crestini pe TPU, dar vad ca majoritatea nu respecta vechiul testament, nici chiar cele 10 porunci, leau anulat pe unele.

| Esperança a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

52 Căci, de acum înainte, din cinci care vor fi într-o casă, trei vor fi dezbinaţi împotriva a doi, şi doi împotriva a trei.

53 Tatăl va fi dezbinat împotriva fiului, şi fiul împotriva tatălui; mama împotriva ficei, şi fiica împotriva mamei; soacra împotriva nurorii, şi nora împotriva soacrei."

Uite asta vrea să spună. Că în momentul în care intr-o casă sunt oameni necredincioşi, automat se vor ridica împotriva celor credincioşi.
Asta înseamnă sabie şi foc, că oamenii care îl vor urma pe Isus Hristos vor avea necazuri pentru că nu vor fi iubiţi de cei din jur, ci urâţi şi batjocoriţi.
La fel cum se întâmpla şi pe TPU.

| MMihai a răspuns (pentru Danielcristian):

Pe toate celelalte taratoare care zboara si care au patru picioare sa le priviti ca o uraciune.

Dacă este târâtoare nu zboară că se târăște.
Majoritatea insectelor au 6 picioare.
Dacă este vorba de mamifere cu 4 picioare ale merg pe picioarele lor.
Sunt și reptile cu 4 picioare și diverse popoare consumă carne de crocodil, de broască țestoasă și carnea unor alte reptile, inclusiv carnea unor șerpi.
Dacă minunea „ târâtoare" este broască, sunt broaște a căror carne se mănâncă, (sunt consumate mai mult picioarele din spate).

Știi mult texte mai neghiobe și mai idioate, decât Vechiul Testament?