Ma tem ca eu am ales deja. Cindva mi-era o groaza cumplita la gindul mortii, mai ales daca eram singur cind ma gindeam ca odata si odata va trebui sa se termine si viata asta. Insa de cind am ales am descoperit vesnicia: nu mai pot sa ma tem de moarte, pot doar sa zimbesc la gindul ei, caci in adincul inimii stiu ca exista ceva mult mai mult decit stim noi despre viata. Am incercat de citeva ori sa imi induc acele ginduri cu privire la sfirsitul vietii, sa incerc sa realizez ca totul se termina la mormint, sa revin la acele momente de groaza de care mereu imi era teama pentru ca iubesc f mult viata, si nu as vrea sa se termine niciodata, insa nu am reusit! Sunt deplin constient ca nu se termina totul la mormint. Cit despre judecata lui Dumnezeu, atita timp cit la Cruce Cineva a murit ca eu sa scap de ea, de ce sa ma tem? Privesc inainte cu incredere, stiind ca, daca imi voi trai viata frumos, va fi frumos si dincolo de ea.
''Stii ce inseamna sectant? Despartit de Dumnezeu.Ori eu sunt lipita tare de El.Nu te contrazici singur? ''
Sectant nu inseamna despartit de dumnezeu.
La inceput a fost o singura biserica, apoi s-au divizat in ortodocsi si catolici
de aici s-au mai desprins alte secte: penticostali, pocaiti, etc. Fiecare EL din aceste secte are caracteristici diferite.
Pocainta este porunca lui Dumnezeu pentru fiecare om.Fiecare dintre noi incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.El ne spune ca putem sa mancam orice,nu ce intra in gura spurca pe om,ci ce iese din gura caci iese din inima. Daca cuvintele care ies din gura ta sunt bune si curate,si inima ta este buna. Sa te pocaiesti inseamna sa te caiesti de pacatul facut sa iti ceri iertare, si sa te lasi de el.
Poti sa fii pocait la ortodocsi, si poti sa mergi intr-o adunare si sa nu fii pocait.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta,sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.
Cuvântul ateu, vine din cuvântul grecesc; atheos = fără dumnezeu, iar cuvântul teism, vine tot din greacă; theos = Dumnezeu, credință în Dumnezeu. Cele două cuvinte oscilează în jurul cuvântului Dumnezeu și filozofiile lor sunt referitoare la viață. În studiul religiilor se face deosebire între religiile teiste și religiile ateiste, dar în fond, ambele tratează viața, ideologiile lor sunt despre viață și confirmă sau nu existența Lui Dumnezeu. Orice lucru care are o filozofie referitoare la viață intră la categoria religie, chiar dacă tu nu ești de acord cu acest lucru, asta nu înseamnă că nu este așa. Nu eu am inventat asta și nici religia, sunt alți gânditori care cercetează în adâncime aceste principii și ideologii despre viață, iar decizia lor unanimă spune asta. Îmi pare rău că nu pot să fiu de acord cu tine, dar încearcă să citești despre religiile lumii și vezi ce spun adevărații experți, unde se încadrează ateismul. Ateismul este o religie, care tratează ideologia vieții dintr-un aspect diferit față de o religie teistă.
Imi voi petrece vesnicia in tara din Tir Na Gong...
Da, posibil doar in basme si vise ceaa ce spui deci.
Corect. Desi eu cred ca tot ce vom vedea nu va fi cine stie ce diferit. Lumea va continua sa evolueze unsii spre bine altii sa cada de pe scara sociala si asa mai departe plus inmultirea prostiei
Ceea ce nu poate contrazice cineva este ca toate teoriile trambitate de unii despre religie graviteaza in jurul credintei, sunt dependente de credinte, nu are absolut nicio relevanta ce spun expertii in religie despre religiile lumii daca nu demonstreaza existenta fiecarui zeu particular. Aici revenim iar la ce am discutat astazi dimineata, nu poti discuta in plan spiritual cand tu n-ai trecut de faza intai, cea a demonstratiei. Fara demonstratii aceste discutii sunt fondate pe baza de vise, pe baza a ce crede unul sau altul dar niciodata pe ceva concret, demonstrat. Intotdeauna acesti experti in religie pierd esentialul si vorbesc despre o ipoteza nedeterminata ca si cum ar fi reala. Deci, intai demonstreaza existenta zeitatilor si apoi discutam si celelalte laturi ale entitatii divine. E ca si cum ai vorbi despre faptul ca unii cred ca ieri a avut loc un accident si trambiteaza multe pe aceasta tema, dar in realitate ieri nu fusese vreun accident.
Dar nu trebuie sa traiesti nici cu gandul ca vei muri maine.mai intai traieste-ti viata si dupa aia gandeste-te la vesnicie.
Tu ai mari probleme de perceptie, NU, STIINTA NU SE BAZEAZA PE CREDINTA. Stiinta NU crede in aparita formelor de viata. Stiinta demonstreaza.
''Dar pentru a demonstra verigile lipsa, este nevoie de credinta.Trebuie sa crezi, pentru ca ele nu au fost descoperite. ''
In primul rand care sunt verigile lipsa?!
''Dar pentru a demonstra verigile lipsa, este nevoie de credinta.''
Stiinta nu inseamna observatie, nu inseama a cantari un mort si sa spui ca sufletul are 50 de grame dupa cum crezi tu.
Tu de genetica ai auzit?!
Tu ai impresia ca stiinta si teoria evolutionista se bazeaza pe verigile lipsa pe care le ai tu in cap?! Crezi ca asa se fac demonstratiile?!
Imi pare rau ca esti asa de suparat astazi. Sper sa-ti treaca repede si sa se rezolve sau sa se elimine cauza care ti-a provocat disconfortul. Nu vreau sa fac "tertracapilaroctomie" , ci doar vreau sa-ti sugerez, daca n-ai facut deja asta (mi-ai lasat impresia unei persoane cu o solida cultura generala), sa citesti "Infernul" lui Dante (daca ai timp, chef, nervi si curiozitate). Pe mine m-a impresionat versul in care prezinta "motto-ul" de la poarta infernului: "Lasciate ogni speranza voi che entrate!".
Intr-un anume sens, pot spune ca am murit deja. Nimeni nu poate fi credincios daca nu trece prin moarte, moartea eului propriu, si dupa ce moare descopera ca nu se reduce totul la moarte, ci descopera in el o farima din viata vesnica ce o are pregatita Dumnezeu pentru noi.
@Ema,imi cer scuze ca va adresez o intrebare asa brusc, dar Iisus, nu se scrie cu doi de i?
In Biblia tradusa in limba romana de preotul Cornilescu, Isus se scrie cu un singur I.
"Nu mă simt obligat să cred că acelaşi Dumnezeu, care ne-a înzestrat cu simţuri, raţiune şi intelect, ar pretinde să nu le folosim."
Galileo Galilei
De exemplu, eu nu fac fapte bune pentru a ajunge în rai, ci ca să ma simt eu bine, să am conştiinţa cât de cât curată. Cred în Dumnezeu deoarece dacă îl rogi să te ajute cu destulă credinţă, într-un mod sau altul te ajută, doar nu o să te ajute în mod direct şi desigur dacă dorinţa ta e destul de legtimă, nici gând de lăcomie. Consider Sfânta Treime un spirit drept si just, care te ajutâ dacă ai destul de multă credinţă. Nu înţeleg de ce nu credeţi în Dumnezeu, când inclusiv istoria se leagă de el (î.Hr si d. Hr.), de unde avem toate istoriarele legate de Dumnezeu? Acum, sincer, contează unde ajungi după moarte? (orice are o frică că va muri într-un fel sau altul), contează să ştii să trăieşti viaţa asta efemeră şi posibil o altă viaţă, cine poate şti? Un lucru e cert, Dumnezeu există. Distraţi-vă fraţilor, ce vă tot gândiţi la moarte, că până la urmă tot vine.
Ok, de-acord, dar(nu mai stau acu sa mai caut raspunsul meu) din cate imi aduc aminte am zis marea majoritate, asta inseamna ca exista si exceptii dar nu ma asteptam sa gasesc, totusi, pe acest site una.