E unul dintre subiectele cu discutii interminabile. ca si in circulatia rutiera sunt stopuri, semafoare, reguli, pentru a evita haosul, accidente, desi mai sunt scapari...asa si in viata reala exista cele 10 porunci. cu ce este gresit sa se tina populatia in frau?
Nu sunt de acord cu nenumaratele biserici iar spitalale sa tinda spre zero, pe preoti ii vad ca pe niste afaceristi(chiar vazusem un clip, intr-un sat existau 28 de biserici), dar cred ca nu poti sa-mi impui TU(oricare dintre voi) ce sa cred sau nu. Corect ar fi sa cerem socoteala ca in '89, pentru ca daca TPU crede sau nu in religie, nu afecteaza cu nimic biserica. Se intreaba vreun preot de ce nu are enoriasi in biserica? Pe el il intereseaza constructia in sine, e ca o banca ce produce bani. Ca final, cred in ceea ce imi dicteaza mentalul si inima..fiecare cat are si cum poate...no offence.
Scuze, chiar crezi ca Biblia este standardul de moralitate spre care sa tindem? NOname ti-a dat referinte ce contine Biblia. Daca vrei, iti dau si eu altele:
- sacrificiul ficei pentru ca el astepta sa sacrifice un caine ce il intampina, gasesti!
- cineva ia peste picior profetul, morti 44 de copii
- cari lemne ca sa iti incalzesti familia, daca e sambata, mori omorat cu pietre!
Bine, bine, inteleg, vei spune: "asta-i Vechiul Testament! Ia gandeste cum o sa fie viitorul!"
Presupunand cea mai "dulce" interpretare a Bibliei ce o stiu, Dumnezeu va ierta o multime de criminali in serie doar ca ei cred, si va separa (presupunand ca nu esti crestina ce chiar crede in Iad) pe ceilalti de restul omenirii doar ca n-au crezut! Mai mult unii din ei vor primi fericire vesnica, ceilalti vor primi tortura mentala vesnica! Ti-am scris, e horror, mai exact "fictional horror"!
Daca tu crezi ca cele 10 porunci sunt ultimul standard, sa te gandesti doar la un lucru: cele 10 porunci nu zic NIMIC despre sclavie, discriminarea sexelor (sau minoritatilor sexuale) sau faptul ca trebuie sa ajuti oamenii cu handicap, copii orfani (chiar daca nu esti templu), oamenii ajunsi la pensie. Astea le face statul, desi nu-s scrise in Biblie. De asemeni educatia este o parte ce o face statul gratuit si iar nu e in cele 10 porunci sau in Biblie ca un serviciu ce trebuie oferit gratuit! Subliniez: Statul (asa de naspa cum toti il stim) e mult mai bun decat ce iti scrie in Biblie!
Era o analogie, o metaforă, sublime89.
Fireşte că nu se apucă nimeni de ars, distrus şi reciclat la propriu (deşi îi văd şi acestei idei o utilitate).
Mă refeream mai degrabă la ideile depăşite, dăunătoare, pe care ar fi frumos să le înlocuim cu ceva nou, mai benefic, mai bine gândit, mai de viitor...
Empatia face oamenii buni, religia nu tine cont de ea, bunatatea religiei e o iluzie, dar na, nu oricine are minte si acesti oameni trebuie dresati, aici intervine religia cu ale ei iluzii, si nu la rai si iad ma refer, ci la ce ziceam mai sus, acea bunatate; cati au omorat sau chinuit alti oameni pentru ca asa le-a zis dumnezeu, deci au facut un lucru bun?
"Morality is doing what is right regardless of what you are told. Obedience is doing what you are told regardless of what is right."
Acolo se refera la faptul ca femeile nu au voie sa predice
Tocmai pusesem un citat, il pun iar, poate intelegi ce vreau sa zic, ce a zis autorul lui de fapt: "Morality is doing what is right regardless of what you are told. Obedience is doing what you are told regardless of what is right."
Confunzi credinta crestina cu religia. Exista cateva mii de religii dar credinta crestina este una singura.Lumea aceasta este "sufocata" de atata religie goala, prafuita si formala. Din pacate crestinismul a devenit o religie care ne invata sa respectam punga preotului, pastorului sau cum s-ar numi.
Tu lovesti in toate punctele natiunii noastre (in principiu).
Nici unde in Biblia noastra nu se tolereaza si/sau promoveaza crima, incestul, sclavia, discriminarea si tot ce ai enumerat tu.
Tu vrei sa spui ca toti copii din tara care sunt in scoli, nu au manuale noi? Invatamantul romanesc e bolnav, e bolnav datorita conducerii.Toata tara e bolnava datorita conducerii, care lasa de dorit.Sti cum e :"Unde nu-i cap, vai de picioare.".
Daca vad ca esti cu gura mare, mai bine te-ai lua de conducerea statului decat de Biserica.
O seara buna iti doresc.
Nu, acolo e ca n-au voie sa vorbeasca:
http://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Corinthians+14:34-35
Cand o femeie are ceva de vorbit, trebuie sa intrebe barbatul acasa! Asta include si predicatul, ai dreptate.
Te-ai gandit oare cum pot exista diaconese in Biblie ce orice traducere moderna accepta ca ele aveau functie de conducere si lucrau "cot la cot" cu Pavel: http://www.biblegateway.com/passage/?search=Romani+16%3A1-3&version=RMNN
Daca nu-ti pare suficient de misogin 1 Corinteni 14, te-ai gandit la minunatul 1 Timotei 2:15:
"15 Totuş ea va fi mîntuită prin naşterea de fii, dacă stăruiesc cu smerenie în credinţă, în dragoste şi în sfinţenie."
Multumim ca am inteles care e salvarea pentru femei: nasteti copil dupa copil!
Cred că tu eşti cel care face o confuzie, angus35, neînţelegând pe deplin sensul cuvântului "religie".
Religia creştină este una singură, dar este împărţită în sute, mii de categorii, subcategorii, credinţe mai mult sau mai puţin diferite.
Şi da, ai dreptate, este ruşinos că creştinismul promovează şi practică luarea banilor cu japca de la săraci şi naivi pentru îmbogăţirea celor bogaţi şi profitori (cică le zice "pastori", "preafericiţi"... înţelegem noi de ce).
Cineva a spus odata o vorba foarte adevarata, si anume ca "un anumit scop, un tel aduna oamenii la un loc dar religia-i desparte.
Man, sunt de acord ca religia ca materie, nu e decat o chestia de plati mai multi profesori, dar eu zic ca daca tu esti ateu, si simti nevoia de a te exprima, urcate pe casa sau pe bloc, depinde unde locuiesti, si striga pana te dor plamanii mesaje ca: "Nu exista Dumnezeu". Site-ul asta e pentru intrebari si chestii serioase, nu aberatiile tale.
O zis buna.
robby212: "Nici unde in Biblia noastra nu se tolereaza si/sau promoveaza crima, incestul, sclavia, discriminarea si tot ce ai enumerat tu."
Din curiozitate, măcar ai citit informaţiile din link-urile postate de mine, dacă nu Biblia-ţi, înainte să faci aceste afirmaţii, evident, false?
Vezi, până şi minciuna este încurajată şi impusă indirect de credinţa/religia ta. Te transformă într-un ipocrit, în apărătorul minciunii şi nedreptăţii.
...şi, zău aşa, iarăşi veşnicul "argument": "şi ce dacă-s hoţi? şi alţii fură"? Ceva nou...nimic?
Interesante pareri, dar ce parere aveti de urmatorul lucru? Cand a fost potopul se spune ca Dumnezeu l-a dat pentru a curata pamantul de pacatosi, iar a doua oara pamantul va arde, ma intreb cand pentru ca e supraincarcat pamantul de tot soiul de pacate.
O întrebare în temă a lui Alphawolf (a punctat foarte bine):
http://www.tpu.ro/......-am-niste/
Isus nu a spus nicaieri ca este un lider religios sau ca a venit sa intemeieze o noua religie.A spus doar atat:"Eu sunt calea adevarul si viata.Nimeni nu vine la tatal decat prin mine".(Ioan 14:6).De la marea schisma din 1054 au aparut fel de fel de "confesiuni crestine" care de care mai ademenitoare si dornice de mai multi adepti. Apropo, atunci cand a fost scris NT(in jurul anului 100) nu existau atei(doar politeisti). De pe vremea "Iluminismului" a aparut "ateismul"(atunci cand coruptia bisericii "crestine" era in floare).
Mă amuză ceea ce afirmi. : ))
Realizezi că ateismul este lipsa credinţelor în zei? Tu te-ai născut direct îndoctrinat? Dacă nu ai fi adoptat ideile altora, mai superstiţioşi din fire, nu ai fi şi tu, chiar şi până acum, lipsit de credinţă în zei (presupunând că nu ţi-ai inventa unul)?
Iar cum religiile nu au existat dintotdeauna şi, oricum, nu toţi aveau acces la ele, nici lipsa credinţelor în zei nu este vreo noutate (doar că oamenii de atunci erau şi mai prost informaţi, nu aveau de unde să dobândească cunoştinţe, răspunsuri obiective, care să le potolească frica de necunoscut şi setea de adevăr, aşa că nu le rămânea decât să se încreadă în zei şi basme, în superstiţii, în purul subiectivism...).
Aşadar, nu ateismul "a apărut", ci religia (şi îndoctrinarea religioasă). Ateismul este doar lipsa credinţelor în zei, promovate de aceasta.
Iar creştinismul, fie că îţi place sau nu, este o religie.
- http://dexonline.ro/definitie/creștinism
- http://ro.wikipedia.org/wiki/Creștinism
Este adevarat ca parintii mi-au dat o educatie crestina.Acum sunt la o varsta la care pot sa imi aleg singur cultul, secta etc. din care sa fac parte.Incerc in fiecare zi sa imi dezvolt mintea critica si gandirea independenta.Sunt sceptic si nu cred tot ce aud sau citesc.Probabil ca parintii tai sunt ortodocsi si te-au crescut in acest spirit (sa venerezi imagini de pe perete, sa iti faci cruce cand treci pe langa o biserica etc.). Examinez in fiecare zi tot ce aud si pastrez ce este bun.Prefer dictionarele si enciclopediile si nu wikipedia sau alte site-uri asemanatoare.
Abordand problema intr-o maniera cat mai stiintifica cu putinta...
Potrivit statisticbrain.com au fost printate aproximativ 6, 001, 500, 000 (6 miliarde) de biblii. Teoretic daca reciclam toata hartia si facem din ele manuale ar ajunge pentru toti copiii din lume (care sunt in numar de aproximativ 2, 2 miliarde potrivit UNICEF [in 2005]). Cred ca este posibil sa pui cap la cap un manual cu toate cunostiintele esentiale care sa aiba o dimensiune mai mica sau egala cu a bibliei deci suficiente manuale pentru cel putin 2 sau 3 generatii de copii.
DeProfundis99 întreabă: