| RealLife a întrebat:

Bautul de apa in exces dauneaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, nu. Depinde si ce intelegi prin exces. In mod normal, organismul se opreste singur pe la 4-5 litri. Daca nu, e cazul sa te vada un medic endocrinolog.

96 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca bei deodata 4 litri chiar daca ai fii un adult, inseamna ca stomacul o sa fie plin cu lichid si o sa intre si in intestin (mate), daca apa intra in cantitati mari, atunci matele se pot incrucisa care poate cauza deces. Din apa carbogazoasa sau bauturi gen cola, si la cantitati mai mici, de 2 litri deodata se poate intimpla aceasta nenorocire. Daca regulat bei 4-5 litri zilnic, atunci se poate intimpla ca unele vitamine sa se spale din organism. Exista chiar o zicala care spune nu conteaza ce consumi ci cat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In nici un caz

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ie poti muri de la pre multa apa

| vanny2000 a răspuns:

E bine sa bei multa apa! Dar nici chiar ft. multa cum ar fi 7 - 8 litri. Cel mai bine e sa bei 2 litri de apa. Daca nu te poti abtine sa bei apa atunci trebuie sa te vada un medic endocrinolog.

| uoiza a răspuns:

Nu

| Terapeutul a răspuns:

Nu, nu dauneaza... big grin... oricum, mai mult de 2-3 litri nu o sa poti sa bei pe zi.

| Anonimus4Ever a răspuns:

Tepinde eu zic ca nu e nici o problema daca bei max 4Litri de apa pe zi daca ajungi deja 6-7 litri e mai bine sa te vada un doctorwinkingthinking

| alexandra_8142 a răspuns:

Da... faci broaste-n burta!rolling on the floor

| Totipentruunu a răspuns:

La mai mult de 5 litri dahappy

Răspuns utilizator avertizat
| Razvan_8265 a răspuns:

In multe cazuri nu dar la unele persoane cu un organism mai diferit poate duce la "diarie "

| andrystefan a răspuns:

Eu beat cam 1 litru odata si nu am nimic in afara de o pofta de mancarfe ff mare

| Elenutza_8844 a răspuns:

Depinde daca bei prea multa da; dar normal este sa bei 3 litri maxim pe zi

| Valentin7991 a răspuns:

Nu. E bine să bei multă apă max 2l. Pe zi!

| FathaAceea a răspuns:

Depinde...DE Obicei se bea cel putin 2 litri de apa

| Boy a răspuns:

Nu eu beau vara un media de 3, 5 l de apa pe zi si iarna cam 2 l de apawinkingsi nu ma afectat la nimic numai ca merg des la baiewinking

Răspuns utilizator avertizat
| yoyuly a răspuns:

Nu ma

| corcodusa2013 a răspuns:

Niciodata apa nu a facut rau la nimeni
o poti bea cat vrei si cand vrei
iti dau un sfat cauta pe net filmul documentar apa si apoi sa-mi zici daca mai ai dubii in legatura cu apa.

| Cloud a răspuns:

de obicei nu!

| Bianca_2198 a răspuns:

Nu.Cik ajuta sa slabestibig grin

| LoveAndCry a răspuns:

Nu sauneaza absolut deloc...acum depinde si cat de mult...ca doar nu bei 7 l de apa pe zi

| angel_9200 a răspuns:

Ei dauneaza! Medicii spun sa bem cat mai multa dar... vreo 2 sau 3 litri ajunge asculta sfatul meu!

| GreenGuy a răspuns:

Nu. Este recomandat sa bei 2 l apă pe zi. Oricum, după o cantitate (depinde de organism) de apa o sa iti potolesti setea, şi nu o să mai simţi nevoia să bei.

| allyn_6066 a răspuns:

Cat de mult poti sa bei nu dauneaza in nici un fel

| SOroS a răspuns:

Nu deoarece apa fake bine la organism face pofta de mancare si chiar daca se zice ca iti umple burta daca bei inainte de masa chiar trebuie sa o bei aceasta iti face pofta de mancare tongue noroq in continuare funda...

| Jenant a răspuns:

De la 4 litri în sus poţi muri. Au păţit-o nişte soldaţi americani în Irak. Problema este că dacă bei mult mai mult decât pot gestiona rinichii, parte din surplusul de apă va ajunge în creier, va ajunge să te doară creierul, pentru ca mai apoi fiind foarte umflat să nu mai funcţioneze funcţiile vitale, şi nu vei mai respira. http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

| 2pac_9905 a răspuns:

Da. Eu zis sa treci pe bere sau alcevalaughing

| BryanDades a răspuns:

Daca bei o cantitate de 2 litri de apa pe zi. e sanatate curata. totusi. daca exagerezi cu apa...(3-4 litri) aceasta nu e "procesata" in totalitate de organism se depune. si formeaza celulita big grin sper ca te'am ajutat big grin Funda? tongue

| JustinBieberFanNo1 a răspuns:

Nu dauneaza de loc. chiar este foarte bun pentru organism... dar acum depinde si cat de multa apa... sper ca te-am ajutat

P. S.:recomandat 2 litri pe zi nu mi mult