In mod normal, nu. Depinde si ce intelegi prin exces. In mod normal, organismul se opreste singur pe la 4-5 litri. Daca nu, e cazul sa te vada un medic endocrinolog.
Da. faci rana in stomac sau nu stiu ce...
Mama a avut. in fine mai avea o problema si se deshidrata foarte repede si bea 6 litri pe zi.
Da, faci broaște-n burtă.
Poi da recomandarea inițială e să bei minim 2 L de lichide pe zi... de o cantitate maximă nu se specifică. Indiferent de cât de multă apă ai bea nu are cum să-ți facă rău, chiar din contră, că doar intră pe-o parte și iese pe alta. Și eventual îți spală prea bine rinichii, se ia luciul de pe ei.
O seară bună!
Daca esti sanatos, nu vei simti nevoia sa bei mai mult de 2-3 l max. pe zi. Acesta nu este considerat exces. Exista insa afectiuni, cum e diabetul zaharat, in care pacientul bea foarte multe lichide(5-8 l pe zi).
Nu dauneaza Uite un lucru interesant
Niste sportivi au terminat o cursa lunga si s-au oprit sa bea apa.Au baut prea multa deodata si prea repede Atunci a daunat
Dar daca bei normal si atunci cand ai ritmul inimi normal
nu e nicio problema
Poti sa bei apa cat crezi ca are nevoie organismul, important este ca uneori noaptea in liniste totala sa stai in pat pe spate si sa asculti cu atentie deosebita, daca auzi OOOACC-OOOOACCCCCCC OOOOOOOOOOAAAAAAACCCCCCCCCC, fa o pauza ca-i bai!
Nu... in mod normal organismul uman are nevoie zilnic de 2 litri si jumatate de apa, dar uneori aceasta nevoie poate sa se ridice pana la zeci de litri de apa.
Asa ca... indiferent cata apa bei niciodata nu e in exces si oricum omul "reuseste" maximum de 20 litri/zi in zilele caniculare, tinand cont ca apa se elimina prin transpiratie, urina si chiar prin intermediul rinichilor.
Noroc si sanatate...
Buna!
Nu dauneaza. Ce sa faca apa? Ne curata organismul, ne spala rinichii, ne hidrateaza. Dar, consumul de apa carbogazoasa, suc, bere, etc ala da, dauneaza!
Sper ca ti-am fost de ajutor. Pa!
Pai parerea mea este ca nu se intampla nimic daca bei multa apa,, dar te balonezi si te doare stomacul.
Nu de fapt este chiar buna pentru organism. sper ca te-am ajutat daca mai ai o intrebare te rog sa ma soliciti.
Asta ne-ar mai lipsi, sa ne bombardeze aia cu " excesul de sare, zahar, grasimi si apa este daunator sanatatii".
Din cate stiu eu nu dauneaza.De la o vreme chiar incerc sa beau 2 citri de apa pe zi.Si la cata apa beau nici nu mai am pofta de mancare.
Daca nu ar dauna, inseamna ca oamenii nu ar avea de ce sa se inece vreodata. Mai iei o gurita de aer, mai iei una de apa.
VulpeaDinUmbra întreabă: