Mai curand in frigider. In congelator se transforma in ceva ce nu cred ca poate fi mancat cand se dezgheață.
In frigider dupa ce deschizi borcanul, ca nu are nici un sens sa le tii la rece daca ele sunt sterilizate...
Astea nu se pun la congelat, ca nu sunt mezeluri. Poti sa le tii si in beci, daca ai unul la bloc. Daca ai loc prin casa, poti sa le tii oriunde intr-un loc mai intunecat.
Am incercat si au mucegait
Daca au mucegait nu este din cauza ca nu le-ai tinut bine, mucegaiul este de la altceva, ori nu au fost sterilizate bine borcanele si capacele, ori nu au fost fierte cat trebuia iar in zacusca trebuie pus si conservant ca sa stea, iar in borcan putin ulei ca sa acopere, si in ulei pui o pastila de antinevralgic
Inteleg! Pastila ce rol are?
Se pastreaza mai bine si am gresit cand am zis antinevralgic de fapt e aspirina, citeste aici:
https://www.retetecriminale.ro/zacusca-mea/
Multumesc!
Cam cat sa las la fiert prunele pentru gem?
Cu placere ma bucur ca am fost de ajutor. A spirina se poate pisa sau poti sa o pui mai simplu direct in borcan intreaga in uleiul de deasupara, o pastila la borcanul de 800 sau jumate de pastila la borcanul de 400.
Depinde se lasa pana se ingroasa si curge mai incet de pe lingura, dar in general cam o ora
Foarte interesant! Multumesc inca o data pentru detalii
Dulceața ține fara a se pune la rece. Poate ai o magazie care îi oferă răcoare. Zacusca la fel. Îi trebuie răcoare. La zacuscă ii trebuie rece după ce deschizi borcanul.
In casa mea e aerul foarte uscat si cald, nu am camara.
Atunci coci vinetele la plită le cojești de coajă imediat după ce le coci deci trebuie cojite fierbinți. Dacă aștepți să se răceasca coaja face să devina amare. După care le pui la pungă și le pui in congelator. Mai târziu poți face salată de vânătă sau zacuscă prăjită cu ceapă, vânătă și bulion pe care s-o mănânci la micul dejun sau la prânz sau când vrei tu.
Nu te sfatuiesc sa o tii in congelator, dupa decongelare isi pierde foarte mult din calitate si gust, rebuie sa sterilizezi foarte bine borcanele si capacele, le inchizi foarte bine, pentru o protectie si mai buna poti legs si un celofan peste ca sa aiba o inchidere cat mai etansa, si le poti tine intr-o debara.
Le-am tinut intr-un loc intunecat anul trecut si au mucegait. E foarte cald in casa la mine tot timpul.
Vezi ca ti-am scris mai sus ce trebuie sa faci