| Utilizatoare123 a întrebat:

As vrea sa fac niste dulceturi, zacusca. Problema e ca nu am camara, stau la bloc. Pot pastra alimentele astea in congelator pana la iarna?

21 răspunsuri:
| Yaesmin a răspuns:

Da, desigur.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sterilizate in borcane stau și în dulap fara probleme

| ninuku a răspuns:

Nu te sfatuiesc sa o tii in congelator, dupa decongelare isi pierde foarte mult din calitate si gust, rebuie sa sterilizezi foarte bine borcanele si capacele, le inchizi foarte bine, pentru o protectie si mai buna poti legs si un celofan peste ca sa aiba o inchidere cat mai etansa, si le poti tine intr-o debara.

| Cipi1212 a răspuns:

Dulceața ține fara a se pune la rece. Poate ai o magazie care îi oferă răcoare. Zacusca la fel. Îi trebuie răcoare. La zacuscă ii trebuie rece după ce deschizi borcanul.

| StoicAnalysis a răspuns:

Astea nu se pun la congelat, ca nu sunt mezeluri. Poti sa le tii si in beci, daca ai unul la bloc. Daca ai loc prin casa, poti sa le tii oriunde intr-un loc mai intunecat.

| Utilizatoare123 explică (pentru StoicAnalysis):

Am incercat si au mucegait sad

| Utilizatoare123 explică (pentru Cipi1212):

In casa mea e aerul foarte uscat si cald, nu am camara.

| Utilizatoare123 explică (pentru ninuku):

Le-am tinut intr-un loc intunecat anul trecut si au mucegait. E foarte cald in casa la mine tot timpul.

| ioana748 a răspuns:

Mai curand in frigider. In congelator se transforma in ceva ce nu cred ca poate fi mancat cand se dezgheață.

| ninuku a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Daca au mucegait nu este din cauza ca nu le-ai tinut bine, mucegaiul este de la altceva, ori nu au fost sterilizate bine borcanele si capacele, ori nu au fost fierte cat trebuia iar in zacusca trebuie pus si conservant ca sa stea, iar in borcan putin ulei ca sa acopere, si in ulei pui o pastila de antinevralgic

| ninuku a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Vezi ca ti-am scris mai sus ce trebuie sa faci

| Utilizatoare123 explică (pentru ninuku):

Inteleg! Pastila ce rol are?

| ninuku a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Se pastreaza mai bine si am gresit cand am zis antinevralgic de fapt e aspirina, citeste aici:
https://www.retetecriminale.ro/zacusca-mea/

| Utilizatoare123 explică (pentru ninuku):

Multumesc!

| Utilizatoare123 explică (pentru ninuku):

Cam cat sa las la fiert prunele pentru gem?

| ninuku a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Cu placere ma bucur ca am fost de ajutor. A spirina se poate pisa sau poti sa o pui mai simplu direct in borcan intreaga in uleiul de deasupara, o pastila la borcanul de 800 sau jumate de pastila la borcanul de 400.

| ninuku a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Depinde se lasa pana se ingroasa si curge mai incet de pe lingura, dar in general cam o ora

| Utilizatoare123 explică (pentru ninuku):

Foarte interesant! Multumesc inca o data pentru detalii

| LisaJulie a răspuns:

Le pui la frigider, nu in congelator

| Cipi1212 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Atunci coci vinetele la plită le cojești de coajă imediat după ce le coci deci trebuie cojite fierbinți. Dacă aștepți să se răceasca coaja face să devina amare. După care le pui la pungă și le pui in congelator. Mai târziu poți face salată de vânătă sau zacuscă prăjită cu ceapă, vânătă și bulion pe care s-o mănânci la micul dejun sau la prânz sau când vrei tu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ioana748):

In frigider dupa ce deschizi borcanul, ca nu are nici un sens sa le tii la rece daca ele sunt sterilizate...