| idkpisi533 a întrebat:

Buna ziua TPU, vreau sa imi spuneti cu ce ingrediente trebuie sa fac gogoși, o reteta normala scrisa de voi? Multumesc

Răspuns Câştigător
| kiatres56 a răspuns:

500 g faina
2 galbenusuri
350 ml lapte
2 pliculete zahar vanilat
un praf de sare
coaja de lamaie
1 lingura zahar
30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
10 g zahar pudra vanilat
ulei pentru prajit


MOD DE PREPARARE GOGOSI PUFOASE RETETA DE LA BUNICA
Se amesteca drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie (la care nu fac economie) si restul de faina. Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 min.





Dupa ce a dospit, aluatul pentru gogosi pufoase se intinde pe un blat cu faina de grosime de un deget subtire. Se decupeaza rondele cu o forma speciala sau un pahar cu marginile subtiri. Ale mele au fost de cca. 6 cm diametru.

Gogosi (5) Gogosi (6)

Aluatul pentru gogosi pufoase se mai lasa pe tava la dospit 10 min.

prajire gogosi pufoase
Se incinge bine uleiul si se pun gogosile in uleiul fierbinte, iar focul se da pe mic. Se intorc cu 2 furculite si pe partea cealalta si cand devin aurii se scot pe servetele absorbante, se scutura usor si se pun intr-un bol si se presara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fierbinti.





SERVIRE GOGOSI PUFOASE RETETA DE LA BUNICA
Aceste minunate gogosi pufoase se servesc cu gem sau simple, pudrate cu zahar. Ce inseamna de fapt „gogosi pufoase"? Inseamna ca miezul lor este aerat, cu gauri. O gogoasa care iese ca o bucata de paine, indesata…nu este gogoasa pufoasa.

Gogosi pufoase reteta de la bunica Savori Urbane (3)Gogosi pufoase reteta de la bunica Savori Urbane (2)Sunt foarte pufoase si aerate, placut aromate cu vanilie si coaja de lamaie. Fara aceste doua ingrediente nu au nici o noima. Ar fi un aluat de paine prajit in ulei. Cum spuneam, aceste gogosi pufoase sunt chiar cum trebuie: cu gauri de aer in miez. Asta inseamna ca aluatul a avut o consistenta si o compozitie potrivita si ca au fost dospite si prajite cum trebuie.

2 răspunsuri:
| Yurisa a răspuns (pentru kiatres56):

A zis scrisa de tine nu luata de pe net

| kiatres56 a răspuns (pentru Yurisa):

Nu stiu retete asa bine, deci am dat una pe care o folosesc si eu