Inghetata polar! Cat de buna! Ciocolatelele acelea mici, rotunde cu imagini din desene animate pe ele>scufita rosie, lupul...nu mai stiu exact...erau delicioase... Gumitele Turbo (mare colectie de abtibilde! ) Boamboanele Topi-Top pe bat..., dropsurile cu diferite arome...( care mi-au cam distrus dantura ), eclerele si fondantele (care imi plac si acum)..., piscoturile cu serbet de zmeura... si daca nu am uitat ceva. cam astea mi-au indulcit papilele in copilarie...
Cand m-am nascut eu nu prea aveai de unde sa alegi de pe rafturi asa ca mama si bunicile faceau dulciuri in casa. Orezul cu lapte si mucenicii imi placeau la nebunie, galustele cu prune si clatitele si nu in ultimul rand crema de zahar ars.
Acadele pe bat, turta dulce in forma de animalute, crema de zahar ars cu nuci, placintele cu branza de casa si multe dulceturi facute de bunica mea care le as mai manca si astaziacum dulciurile unele din ele lasa de dorit la calitate)nu mai sunt naturale 100%. multe sunt artificiale.
Laptele de pasare. Este desertul pe care il retin cel mai bine din copilarie. Nici acum nu stiu cum se face. Stiti reteta? Mi-o puteti da si mie?
Din comert inghetata si ciocolata, dar nu se comparau cu prajiturile facute de mama: alba ca zapada, negrese, crema de zahar ars, etc
Ciocolatelele alea kinezesti, in ambalaj auriu, in cutia cu flori portocalii :-).
Ciocolata chinezeasca, inghetata polar (of course), batonul de lapte si miere (arata oribil, dar avea un gust excelent!), crema de zahar ars, negresa, tortul cu fructe...
Chiar ieri am facut prajitura chinezeasca pentru ca mi-a amintit de copilarie. De asemenea imi placeau tartele cu bezea si prajiturile cu fondant verde (nu le pot uita...)
Generatia care a crescut cu brifcor, quick, cavit, sherbet, glucoza, gumela nu aveau prea mult de unde alege.Intrebati pe cineva care are varsta sa spunem 20 deani daca stie ce sunt bomboane cip si cum le imparteam cu prietenii sau nectarul acela de piersici la borcan mult si ieftin.Intrebati-l daca stie ce este braga sau citro.Intregati-l daca stie cum arata prajitura buturuga au cum se numea inghetara cu napolitana i forma pachetului de unt.Intrebati-l...
Lolllipop întreabă:
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: