| Gustos.ro a întrebat:

Care erau dulciurile care va placeau cel mai mult cand erati mici?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Inghetata polar! Cat de buna! Ciocolatelele acelea mici, rotunde cu imagini din desene animate pe ele>scufita rosie, lupul...nu mai stiu exact...erau delicioase... Gumitele Turbo (mare colectie de abtibilde! happy ) Boamboanele Topi-Top pe bat..., dropsurile cu diferite arome...( care mi-au cam distrus dantura sad ), eclerele si fondantele (care imi plac si acum)..., piscoturile cu serbet de zmeura... si daca nu am uitat ceva. cam astea mi-au indulcit papilele in copilarie...

115 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand eram mica i-mi placeau bezelele, ciocolata Pitic, nuga etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata de casa, placintele, gogosile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cornulete

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Batoanele acelea de vanilie(parca erau 4 lei pe atunci). mai erau si de capsuni, de fistic, dar cele de vanilie erau cele mai bune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din comert: prajitura cartof si inghetata Polar
acasa: cozonacul facut de bunica mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

BATON DE LAPTE PRAF

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata Carpati si Bucegi (umplutura semana cu rumegusul... dar era buna, probabil), mai era o ciocolata cu lapte si alune, cu un trandafir desenat pe ambalaj, costa 7, 50 lei (voarte vechi, prin 1965), napolitanele CARMEN, in pachet "gigant", nelipsitele Eugenia (65 de bani pachetul, dar se vindeau si la bucata, adica 35 bani jumatate...).
Si "painea cu zahar": eu aduceam cozonac si faceam schimb cu acesta paine udata cu apa inmuiata in zahar (un deliciu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Savarinele si amandine. Mai tarziu papanasi. E valabil si azi, nu numai cand eram mica. tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Napolitane KouKou Roukou

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata de casa happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Galustile cu prune, merele la cuptor, papanasii cu dulceata. Delicii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clatite cu fineti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu cati dintre voi a mancat gulcoza, candel. Erau nebunie.Imi mai amintesc ca ne facea bunica un anumit tip de aluat pe care il numea cocean batut deoarece il invartea pe un cocean ce porumb. Era o nebunie...

| sandaconstantin a răspuns:

Gogosile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va aduceti aminte de cornurile cu frisca? inca le mai caut prin cofetarii... dar frisca adevarata (nu cea "vegetala") a disparut, din pacate...

auran
| auran a răspuns:

Erau multe dulciuri care imi placeau atunci cand eram mica dar, exista un gust care cred ca nu-l voi uita niciodata. Gustul alvitei de altadata - exista in cofetarii niste calupuri patrate (precum cele de halva de astazi) albe - galbui, cu consitenta unei caramele si cu o aroma ce nu mai exista in ziua de astazi. Imi amintesc, ca la fiecare pensie a bunicilor, acestia mergeau si-mi lua o cantitate care portionata cu atentie de bunica mea, imi ajungea pana la pensia urmatoare a lor. Acest gust nu-l voi uita niciodata!
Imi mai placeau: bomboanele Amandine, Fondantele, prajiturile Bucuresti si Violeta, vata de zahar si in special acel zahar usor caramelizat de pe marginea aparatului de facut vata pe bat, cocoseii de zahar ars (toate cele enumerat, nu mai au acelasi gust astazi) si, nu in ultimul rand clatitele cu dulceata si zaharul caramel cu nuca facute de bunica mea.
Amintiri, dulci amintiri!

auran
| auran a răspuns:

Probabil aveam multe preferinte atunci cand eram mica, dar cu siguranta nu voi uita niciodata gustul alvitei care se gasea odata in cofetarii (era un calup alb galbui, din care abia puteai sa tai cu cutitul o felie, dar gustul, mmm, ramanea mult timp).
Mai imi placeau, bomboanele amandine, parajitura Violeta (nu cea de acum), vata de zahar si in special zararul acela usor caramelizat ce ramanea pe marginea acelei masinarii si nu in ultimul rand clatitele cu dulceata si zaharul caramel cu nuca facut de bunica mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mascota, hamburg, drajeuri de ciocolata cu arahide, inghetata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clatite cu nuca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prajitura mascota, Inghetata creion, TEC-urile, ciocolata de casa cu alune facuta de matusa mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ingetata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inghetata polar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata chinezeasca, ca niste lingouri mici invelite in staniol auriu. Mortaleeee! Are cineva idee unde am mai putea gasi asa ceva? Ofer recompensalaughing)))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cicolata de casa, inchetata de casa facuta iarna in zapada, cornulete cu gem, ora12 prajitua, haiosuri; si multe alte acele dulciuri care le simteai ca erau facute cu dragoste.

| Braunstein_Daniela_1961 a răspuns:

Imi placeau tare mult jofrele.

Întrebări similare