| Gustos.ro a întrebat:

Care erau dulciurile care va placeau cel mai mult cand erati mici?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Inghetata polar! Cat de buna! Ciocolatelele acelea mici, rotunde cu imagini din desene animate pe ele>scufita rosie, lupul...nu mai stiu exact...erau delicioase... Gumitele Turbo (mare colectie de abtibilde! happy ) Boamboanele Topi-Top pe bat..., dropsurile cu diferite arome...( care mi-au cam distrus dantura sad ), eclerele si fondantele (care imi plac si acum)..., piscoturile cu serbet de zmeura... si daca nu am uitat ceva. cam astea mi-au indulcit papilele in copilarie...

115 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prajiturile facute de mama si bunica, erau delicioase, acum le fac eu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

CELE MAI FRUMOASE CLIPE ERAU ATUNCI CAND MA APROPIAM DE CASA(LA BLOC), CAND MIROSEA PE HOL A VANILIE, STIAM CA MAMA MEA FACU-SE CEVA DULCE. ERA O PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE. PARCA SIMT SI ACUM MIROSUL DE ATUNCI.MAMA MEA FACEA IN FIECARE SAMBATA, PRAJITURA.ACUM SI EU FAC LA FEL, AM MOSTENIT-O! SI- MI PLACE FOARTE MULT LA BUCATARIE! FAC ACUM CE-MI PLACEA, ATUNCI, IN COPILARIE: ADICA: OREZ CU LAPTE SI CU SIROP DE FRUCTE PE DEASUPRA, SAU GRIS CU LAPTE SI CU FRUCRE DE PADURE DIN DULCEATA TOT DE MINE FACUTE, SAU CREMES(EXACT CA-N COPILARIE) SAU DOBOS(CU FOI FACUTE TOT DE MINE) TOT ASA STIUTE DIN COPILARIE. IMI PLACEA FOARTE MULT SI LAPTELE DE PASARE, NU MAI VORBESC DE CREMA DE ZAZAR ARS SI LISTA AR PUTEA CONTINUA LA NESFARSIT. ADEVARUL E, CA DACA -TI PLACE SA MANANCI TREBUIE MUSAI SA-TI PLACA SI SA FACI.ACUM, RESPECT SI EU TRADITIA DIN FAMILIA MEA SI-N FIECARE SAPTAMANA FAC CEVA DULCE DIN RETETELE STIUTE DE LA MAMA SI NU NUMAI. CAND VREAU CEVA NOU INTRU CU INCREDERE PE "GUSTOS" SI GASESC MEREU CEVA BUN, SI IMEDIAT PUN IN APLICARE.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Savarina

| silvia_8336 a răspuns:

Cand eram copil, cel mai mult imi placeau placintele cu branza [mai exact poale in brau] si placintele cu mere; am facut si eu de cateva ori dar parca nu sunt ca cel; e facute de mama mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand eram eu mica erau niste batone de fructe glazurate cu cicolata se numea kiss...erau preferatele mele

| Mo a răspuns:

Eu adoram prajiturile facute de mama! de la chiosc imi luam ciocolata, inghetata pe bat(pe care o ador si acum!)... dar nimic nu se compara cu ce facea mama(cozonaci, crema de zahar ars, alba ca zapada, negrese, si bezele.)cam atat imi amintesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata si inghetata

| alinuta23 a răspuns:

Bomboanele....si....ciocolata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunica mea facea o prajitura delicioasa, se numea prajitura punci...era cu rom si nuca...cu unt, ceva deosebit, probabil pentru ca imi placea mie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

CREMA DE ZAHAR ARS, CIOCOLATA DE CASA, RAIOASE SI BEZELE

| kitiku a răspuns:

Biscuitii eugenia, prajiturile cu visine, placintele cu branza de la tara...

| kornelka a răspuns:

Pentru mine dulciurile au fost ciocolata...

| alexthebest2000 a răspuns:

Nici una

| sidy a răspuns:

Bomboanele Tosca...ca niste perinite, umplute cu nuca; napolitanele Aida, cu gust de migdale; prajitura "Portofel";
Acestea erau din comert iar dulciurile ce le facea mama acasa...acum am ajuns eu sa le prepar pentru nepoti...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Savarinele, si violetele(o prajitura cum ar fi amandinele de astazi).

| felicitas a răspuns:

Cand eream eu copil si imi petreceam vacantele la tara, la bunici, eream fascinata de mirajul sarbatorilor fie ca ereau de pasti, fie de craciun cand care mai de care gospodinele se intreceau in pregatitul celor mai gustosi cozonaci, colacei, pasca, pandispanuri, si adevaratele placinte uriase cu branza coapte in cuptorulcu lemne!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Biscuitii cu cacao Delicia, eugenia, ciocolata cu rom, mai era o tabla de 100 g, de la Kandia, cu alune intregi, mai era o kestie cam cum e Snickersul de acum, la cinema Capitol luam cutie cu drajeuri de cioco cu arahide, bomboanele Vinga, Sticlute de cioco cu visinata, cioco-cioco, etc... Ehei, ce vremuri...

| cornelia_5921 a răspuns:

Bunica mea era o mare gospodina. Si tatal meu, care ii era ginere ( si se cunoaste eterna frictiune intre soacre si gineri/nurori ) o aprecia in mod deosebit cum gatea. Facea multe bunatati de tot felul. In privinta dulciurilor pot spune ca-mi amintesc cu placere de clatitele ei cu dulceata, de crema de zahar ars, cozonacul, galustele cu prune, dar, mai ales, de bezelele ei. Lasam joaca sau lectiile si stateam linga ea tot timpul cit le facea. Erau minunate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata cu rom, bomboane cu lapte

| mileymary a răspuns:

Pai a trecut mult timp cred ca toate imi placeauhee hee

| kaumi a răspuns:

Crema de zahar ars si salamul de biscuiti facute de mama, iar din comert, ciocolata cu rom si eugenia.

carla
| carla a răspuns:

Eugenii, inghetata Polar, turta dulce, marmelada, halva. dulciurile facute in casa. dupa 90 mi-au placut ciocolatele kiss cu banane si capsuni.etc.

cristian
| cristian a răspuns:

Savarine
Ecleruri
Amandine
Profiterol
Bem-Bem
Serbet diverse arome
Ciocolata de casa
Pa cuvant. Ce mai vremuri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inghetata si rulourile cu crema de cacao super delicioace facute de mamica mea draga

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciocolata Moca, bomboanele Vinga, nuga, halva, halvita, trigoane din napolitane cu crema de ciocolata.....ehei, unde esti copilarie?

| milida a răspuns:

Inghetata pe bat, zaharul candel, ciocolata Pitic si cea cu rom.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prajiturile facute de mama:alba ca zapada, bezele, cornulete, covrigei si din cele care se gaseau pe ici pe colo ciocolata scufita rosie.

| alexandragusita a răspuns:

Mie imi placeau cel mai mult dintre dulciuri cele cu ciocolata si lapte, dintre cele cumparate locul unu il ocupau napolitanele Koukou Roukou iar dintre cele a la mama acasa: laptele de pasare, grisul cu lapte si ciocolata si merele la cuptor. imi plac si acum la fel de mult happy doar ca trebuie sa mi le pregatesc singura cand am pofta de ele.

| danpc a răspuns:

Coliva, mucenicii, Galustele cu prune cu anexa lor... putisoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe vremea mea, ciocolata cu rom era fruntea, precum si ciocolatelele alea rotunde, cu scufita rosie nu mai stiu cum se numeau... apoi in top erau ciocolatelele acelea chinezesti, mici patratele aurii... mici bijuterii ...ca dulciuri de casa, imi aduc aminte ca domnul chech domnea in fiecare sambata dupa-masa... poate par desueta, dar pareau cele mai cel...

Întrebări similare