Secretul sta mai mult in ingrediente. Restul este zahar si capsuni. Citeste pe aici: http://savoriurbane.com/gem-de-capsuni-fara-conservanti/#
Atentie! In loc de sare de lamaie pune o lamaie, doua taiate in felii subtiri de circa 4 mm in gem. Apoi pui cate una in fiecare borcan. Mai este o planta care se numeste la noi "Muscat" (nu Muscata), iar altrii ii zic muscata parfumata. Bunica mea punea, tot asa, cate o frunza pentru fiecare borcanel estimat. Ii da un gust deosebit. http://jurnaldegradina.blogspot.ro/2011/09/muscata-parfumata.html
Nu mi-as fi imaginat ca esti un maestru al gemului de capsuni !
Stiu foarte multe ca mi-a placut sa invat. La 10 ani am ramas singur acasa cu vaca, cu porcii, peste 70 de gaini, circa 30 de curci si peste 20 de gaste. Am fost crescut de bunici si ei au plecat la bai la Herculane si Buzias. Mancare zicea ca-mi face o fina dar ea, saraca, era mai mult la lucru la CAP. Am inceput sa invat singur dupa o carte de bucate a bunicii. Era o carte de Sanda Marin in foarte mare voga prin anii de dinainte de razboi si putin dupa razboi. Am inceput sa-mi fac mancare cu cartofii prajiti, apoi o ciorba si in final un tort de biscuiti sau mai simpla prajitura de biscuiti cu mere. Mai era un praf care se numea Zeamil si care era ceea ce este azi crema de budinca in plicurile din comert. Apoi am fost militar si a trebuit sa ma descurc cu mancare din zona, pe timp de vara.
Super.Felicitari pentru ca faptul ca ai vrut sa fii diferit! Ca geme tara de prosti.
Stii si vreo reteta buna de SIROP de capsuni?
Multumesc din nou!
Nu. Eu nu stiu. Le treceam prin sita si-l beam proaspat cu un pic de sifon si zahar. Eu iau retete de pe site-urile care arata retete incercate: http://savoriurbane.com/sirop-de-capsuni-fara-fierbere-crud-nefiert/
Doar sa inlocuiesti sarea de lamaie cu zeama de lamaie. Pui dupa gust.