Carnea de pui este un gust personal.Nu are atata grasime ca si carnea de porc si este gustoasa! Tia-s recomanda sa nu consumi o cantitate exagerata de carne de vita sau de porc pentru ca nu face bine la organism!
In aceasta ordine, carne de vita, pui, porc (este destul de "grea" pentru stomac, si o folosesc cat mai putin posibil).
Cel mai mult imi place cea de porc pentru ca e mai grasa si atunci cand este gatita e mai suculenta, dar asta nu inseamna ca si consum foarte multa carne de porc, ba chiar foarte rar mananc aceasta carne. Cel mai des mananc carne de pui si peste pentru ca e mai sanatoasa, si uneori carne de curcan.
Pui.Pentru ca e mult mai buna decat porcul si vita si nu ingrasa chiar atat de mult ca porcul si vita
Cele mai sanatoase tipuri de carne sunt cele de pui, curcan si peste, dar consumate fara pielita, deoarece aceasta contine multe grasimi.
Folosesc mai mult carnea de pui pentru ca este o carne slaba, versatila si ieftina. Cea fara piele este extrem de slaba, fiind depasita doar de cea de curcan, fructe de mare si unele specii de pesti. De asemenea ea contine mai multe proteine si mai putine grasimi decat carea de porc sau vita. Carnea alba se remarca prin continutul de fier, zinc, magneziu, vit B12, elemente esentiale mentinerii sanatatii.
Carnea de vita si de porc este o carne rosie, bogata in calorii si grasimi monosaturate, periculoase pentru organism, fiind bine sa fie consumata cel mult de 2 ori/luna in cantitate mica.
Aceasta carne prezinta avantaje si dezavantaje. Gresim atunci cand o mancam in exces. Este o sursa de proteine, vitamine si minerale. De asemeni, carnea rosie de vita sau porc este bogata in grasimi saturate si saraca in grasimi mononesaturate si polinesaturate. Dar are si o grasime buna, descoperita recent, asa numitul acid linoleic (CLA)-care are un rol important in arderea grasimilor si impiedicarea depunerilor acestora pe abdomen sau coapse. Trebuie doar sa alegem carnea slaba pentru a evita pericolul depunerii de colesterol...si cand ne gandim ca acest lucru era de neconceput in trecut...grasimea dadea gustul carnii...
Fiind intr-un regim strict de vreo 20 de ani...in urma unei hepatite cu virus C...am consumat mai des carea de pui si peste... dar si de vita, mai rar...doar fiarta sau la gratar! Oamenii sanatosi pot folosi carnea de porc cu masura si fara grasime.
De fel alternez aceste trei feluri de carne... pui/curcan, peste si vita, in asa fel incat sa diversific hrana, care si asa este destul de restrictionata pentru mine.
Pui. Este mai gustoasa, mai sanatoasa si mai usor de preparat, pe langa cele o mie de feluri in care o poti gati.
Carnea de pui, cu toate ca nu e nici asta sanatoasa.doar daca iei de la bunici din curte, dar daca nu sunt crescute cu ingrasamant
anonim_4396 întreabă:
Tsukuyomi6 întreabă:
anonim_4396 întreabă: