Incep cu castraveti si gogosari la otet, muraturi asortate(gogonele, verzi, portocalii, rosii, castraveti, morcovi, mere, ardei corn, pepeni, telina, conopida), sfecla rosie, ardei grasi umpluti cu varza morcov ras si telina, struguri murati, varza murata...si ce imi mai trece prin cap.
Castraveti ( saramura, otet si bulgaresti ); apoi gogosari in otet; conopida cu varza rosie in otet, ardei iuti ( limitez consumatia, caci imi sunt interzisi, iar sotului nu ii plac ), ardei umputi cu varza; doar atat caci si asa, ne raman si nu are cine le manca...), Lucien.
Cel mai mult imi plac muraturile asortate.Castraveti,gogonele,gogosari,fasole teci, pepeni, gutui, morcovi, conopida, varza rosie, sfecla rosie, etc.Sunt cele mai gorzave muraturi si se poate folosi zeama pentru ciorbe.
Ardei gras umplut cu varza rosie, cu toate legumele tocate marunt, putin ardei iute, hrean iar condimente; piper, anason si busuioc, este un deliciu!
Clar gogoshari. as manca intruna :X nu numai in timpul iernii si vara. pacat ca vara sunt de aia la borcan. de la hipermarketuri si etc.si nu sunt buni. ii prefer pe ai mamei :X:X stie ce cum si cat sa puna
Castraveciori si gogonele cu conopida. De la bunica mea am invatat sa pun gogonele putin coapte (sa fie portocalii nu verzi), si iasa un deliciu .
Fripturi de porc, mititei, si carne de mistret.
Gogosari, pepene, conopida, morcov, hrean cu gogonele, si vinete taiate rotund cu frunze de visin.