| Gustos.ro a întrebat:

Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri traditionale romanesti i-ati oferi?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Ciorba cu bors, sarmale cu smantana si mamaligutatongue

85 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mititei, sarmalute in foi de varza, bulz cu branza de burduf, cozonac cu nuca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca se nimereste primavara, ciorba de fasole cu urzici foarte tinere (care nu au inca frunzele formate, arata ca niste muguri).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As incepe prin a`i servi cu palinca de prune apoi o ciorba de pui cu legume, sarmale in foi de varza, cu niste slanina si bacon in compozitie, cu smantana apoi niste friptura facuta la cuptor cu garnitura de cartofi copti cu smantana si ca desert cozonac cu mac sau nuca de casa sau placinta cu mere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bors de vacuta sau de perisoare, salata de icre cu ceapa, sramale in foi de vita si in foi de varza, saramura de crap cu mamaliga, fasole batuta, papanasi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asi incepe cu un pagarut de palinca si o bucata de slana afumata din Ardeal garnisita cu o ceapa sparta cu pumnul, sarmalute in foi de varza cu mamaliga, o friptura de berbecut la protap cu muraturi si pita de casa asezonata cu un vin de buturuga si la sfarsit cozonac cu nuca si placinta dobrogeana cu branza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba de perisoare, sarmale in frunza de varza si sarmale in frunza de vita-de-vie, placinta dobrogeana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale, ciorba de burta si papanasi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din propria experienta cei mai multi prefera sarmalele, mici si taria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba de gaina cu taitei de casa
tochitura cu branza si mamaliga
sarmale
placinte poale-n brau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale cu sos de smantana si usturoi...sunt innebuniti dupa felul acesta de mancare. Ciorba de perisoare. Mititei cu mustar.Bere romaneasca, multa multa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmalute in foi de vita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmalute

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bineinteles ca una din mancarurile traditionale romanesti
felul unu cred ca ar fi o ciorbita cu galuste si felul doi pipet de pui la gratar cu cartofi prajiti si mamaliguta cu smantana si unt

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsul e si funcie de anotimp. Iarna as incepe cu un aperitiv traditional (toba, leiber, sunca afumata, muschi tiganesc si jambon). Toate aceste produse pot fi cumparate la noi in Modova de la Rogelia Falticeni. Credeti-ma, parca sunt facute in casa, mai putin toba pe care o cumpar de la o firma cu sediul in Mircesti.
As continua masa cu o piftie, peste proaspat prajit normal cu mujdei si mamaliguta si apoi o friptura de pui facuta,, taraneste", la ceaun. As incheia masa cu poale in brau, scoase fierbinti din cuptor peste care se pune smantana si zahar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mititei, sarmalute in foi de vita, mamaliguta cu branza de burduf, poale'n brau cu telemea si o p; acinta cu mere sau branza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba de peste, tochitura cu mamaliguta si zaibar de la beci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O ciorbita de cartofi cu afumatura ,bors si tarhon,sarmale cu carnat si mamaliguta,insotite de o placinta cu branza la cuptor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O ciorbita de cartofi cu afumatura, bors si tarhon, sarmale cu carnat si mamaliguta, insotite de o placinta cu branza la cuptor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba de burta
Mici, frigarui sifriptura la gratar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un bors de zarzavat si sarmalutze cu mamaligutza si smantana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale, cozonac cu nuca si mac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as avea un musafir din strainatate l-as servi cu sarmale, mamaliga cu cas si jumere, si o ciorba la ceaun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale cu mamaliguta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba taraneasca, sarmale, cozonac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba, sarmale, cozonac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa fiu sincera, habar nu am ce este specific romanesc. Sarmalele am aflat, mai nou, ca se gatesc si in alte bucatarii decat cea romaneasca. Borsul la fel. Poate mamaliga este 100% romaneasca, dar nu poti oferi doar mamaliga la masa. As vrea sa stiu, cu bunavointa dvs, ce este pur romanesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale cu mamaliga si ciorba radauteana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur o tochitura moldoveneasca si un pahar de vin rosu rece din hrubele lui Stefan cel Mare. Apoi, ca sa il fac sa mat, o placinta cu branza si stafide coapta in cuptor cu lemne. As mai pune pe masa (de lemn, asezata intr-o curte cu flori si copaci, in care din cand in cand mai latra un caine harnic si mai canta un cocos vrednic) fructe proaspete culese din copaci din ograda: cirese sau visine, mere sau gutui, un ciorchine de struguri tamaiosi si nuci verzi. L-as mai invita o data sa guste si din ciorba de potroace servita dupa o petrecere la o nunta cu lautari veritabili.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale cu mamaliguta! mamaliguta cu branza si smntana!
salata de boef

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mici, fasole batuta, sarmale cu mamaliga