| Gustos.ro a întrebat:

Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri traditionale romanesti i-ati oferi?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Ciorba cu bors, sarmale cu smantana si mamaligutatongue

85 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bors de gaina dres cu smantana, pui la ceaun cu usturoi si alivanca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

0. 100 ml tuica de prune.
1. Ciorba de burta sau de potroace dreasa cu smantana. Sos de ardei iuti, hrean, otet, piper (sau separat).
2. Tochitura moldoveneasca cu gogonele murate.
3. Placinte cu varza murata.
4. Vin rosu.
5. Pui de somn.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba radauteanta, sarmalute cu smantana si mamaliguta, tochitura cu mamaliguta de barabule si lapte acru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut muafiri de statele unite ale americii.
cel mai mult au apreciat tuica de prune, sarmalutele de orice fel, raciturile si salata boeuf cu piept de pui

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mmm...friptura de porc, sarmalute de alea mici si mamaliga...si vin rosu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Virsli de Salaj... si drob de oaie... happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bors de peste, fasole cu ciolan, saramura de peste;

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok imi plac toate dar de unde iau ac. retete VIRGIL

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

I-as servi mai intii cu aperitive formate din : slaninuta afumata, carne afumata prajita, cas dulce facut de mama, ceapa rosie, cirnati de casa prajiti. Apoi ar urma o supa din gaina de casa cu taietei facuti in casa, carne de gaina fiarta in supa intreaga si umpluta, si apoi pusa in cuptor cu, in loc de muratura servesc iaurt din lapte de bivol cu hrean(foarte bun) si ca desert placinta de mere.Bine inteles ca la aperitive un pahar de rachiu de-ti flutura urechile, apoi un vin abia scos din pivnita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un bors de fasole cu ciolan afumat si binenteles renumitele sarmalute cu smantana si mamaliguta plus ardei iute.
Iar de baut palinca este baza...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Locuind in olanda, imi tratez cateodata familia si prietenii care vin la masa cu mancaruri romanesti. cel mai mare succes l-au avut ouale umplute, ardeii umpluti, tocanitza de pui cu usturoi si mamaliga, sarmalele in foi de varza, supa de pui cu taietei, laptele de pasare, budinca de gris cu mere, prajiturile (toate felurile), clatitele cu branza de vaci, papanasii cu smantana si dulceata, salata de sfecla rosie cu hrean, friptura de miel... minusurile ar fi: piftia si ciorba de burta, pe care le gasesc ciudate; tuica e tare (dar placuta la gust), borsul e acru si nu sunt obisnuiti cu gustul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorba de burta; sarmalute; cozonac.

| 261966 a răspuns:

Depinde de musafir, de perioada anului in care vine, de pretentiile sau experienta lui in arta culinara, etc; dar l-as servi cu (ordinea este intamplatoare): ied la cuptor, placinte cu mere, sarmale, ardei copti, ciorba de peste, inghetata, prajitura cu branza si stafide, friptura la gratar, cozonac cu nuca si mac, etc toate 'asezonate' cu visinata si vin marlot. Cred ca i s-ar parea gustos.

| bya_4288 a răspuns:

Eu i-as oferi sarmalutele traditionale cu varza.big grin

| puma a răspuns:

As pregati mici prajuti pe gratar si sarmalute cu smantana

| lucianelutu a răspuns:

Sarmale cu ciolan, cu smantana si ceapa.
Tuica de cazan.

| lucianelutu a răspuns:

Sarmale cu ciolan, smantana si ceapa
Tuica de cazan

| luci5555 a răspuns:

Celebrii virsli de Brad si balmos din Apuseni

| luci5555 a răspuns:

Celebrii virsli de Brad cu mustar si balmos din Apuseni

| didi_2393 a răspuns:

Servim cele 4 feluri:
1. salata de beuf 2. supa de salata verde cu costita afumata 3. tocanita de pui cu paine pe vatra 4. prajitura de mere. Toate asezonate cu un vin rosu de busuioaca.

| coca a răspuns:

Ciorba radauteana, sarmale cu mamaliguta, mici, tochitura cu branza de burduf, pastrama de pui sau de oaie, clatite cu branza la cuptor, si o afinata originala, si cred ca nici ovisinata nu ar fi rea.

| jamira a răspuns:

Tochitura, drob, placinte cu branza

| lilianap a răspuns:

Un bogat aperitiv cu carnati, chisca, lebar, toba cu salata de sfecla rosie cu hrean, apoi felul 2 ciorba de burta dreasa cu smantana si ardei iuti proaspeti, ciulama de ciuperci cu pulpe de pui si la desert clatite cu dulceata de afine si placinte poale-n brau

| ralucapetruta a răspuns:

In primul rand sarmale in foi de vita, tochitura cu mamaliguta, bors de peste si ca desert placinta cu branza si bautura vin de buturuga vechi cu palinca