Spune-i mamei tale sa faca Pudding de la Doktor Oetker, la toate aromele sa vezi ce buna e
Ma intereseaza sa le fac eu....si nu ceva chiar atat de simplu...nu sunt chiar asa incepatoare
Aaa... atunci ai putea sa faci rulada de biscuiti, sau cam asa ceva era. Cauta pe net reteta si fa-o (o faci in casa).
Un pachet de foi de napolitane. 500 grame rahat (cel dulce, alimentar, nu te gandi la prostii ), de preferabil de cacao sau ce arome iti plac, un pachet de margarina, si o esenta (daca optezi pentru cacao-rom, daca pentru fructe ceva fructat). Dai rahatul prin masina de carne, amesteci cu margarina si cu esenta si umplii foile. Deasupra poti pune glazura. Poti inlocui rahatul cu serbet, dar te costa mai scump.
Buna dimi pai ai putea sa faci: salam de biscuiti, crema de zahar ars, negresa, chek, placinta cu merge...
uite reteta pentrusalam de biscuiti
cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succes ast sa ne servesti daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat
si reteta pentrucrema de zahar ars
ai nevoie de un litru lapte, 8 oua, 300 gr zahar si ceva mirodenii, zahar vanilinat, rom ce ai tu in casa...cum faci
pui intr-o cratita cu pereti inalti cam 150 de gr zahar si il caramelizezi, apoi cu acel caramel tapetezi peretii cratitei cam jumatate, si lasi sa se raceasca, bati bine cele 8 oua cu 150 gr de zahar, si mirodeniile, apoi adaugi laptele si amesteci bine, dupa ce ai terminat, si s-a racit si caramelul, rastorni compozitia in oala si o bagi la cuptor care il aprinzi cu 5 min inainte sa bagi prajitura, si lasi la cuptor aprox, 35-40 de min pana devine maronie crusta de la suprafata, dupa ce o scoti din aragaz, o lasi sa se raceasca si o dai la frigider, iti garantez ca nu ai cum sa nu reusesti si e un desert mama mama mai ales rece
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/negresa-15.html Iese buna si e usor de facut!
Uite aici cateva retete usoare - http://invatasigateste.blogspot.com/search/label/Dulciuri%20diverse sper sa fie pe placul tau