Perioada contemporană.
Şi aşa mai avem mult de lucru până scăpăm de fanatismul religios, discriminare, intoleranţă...?
Plus, ar fi ilar şi inconştient să mor de la o banală infecţie, în lipsa unui antibiotic. Şi e doar Un exemplu.
Nu mi-ar plăcea să trăiesc în vremuri şi mai primitive decât cele de acum, deşi au şi avantajele lor (să călătoresc da, să trăiesc nu).
-secolul al XVIII-lea sau Secolul Luminilor, unde au existat marea majoritate a inventatorilor, oameni c-un prestigiu deosebit in domeniul stiintei si perfectionarii tehnicii de lucru ce au putut ridica enorm standardele omenirii
As alege aceasta peroada deoarece as putea sa cunosc aceste genii si sa le i-au autografe si sa le spun tuturor cand ma intorc ca am cunoscut acele genii.
Nu cred că aş călători în nici unul din secolele enumerate de tine. Nu prezintă interes. nu am de gând să trăiesc printre oameni mult prea îndoctrinati religios, iar dacă deschid gura să fiu pus la perete.
Aş prefera să trăiesc la jumătatea secolului XX. Până se ajungă la kitsch-urile şi nonvaloirile de astăzi.
Aleg secolul XIX pentru ca n-as fi rezistat in celelalte pentru ca noi avem multe lucruri pe care ei nu le aveau cum ar fi libertatea si cel mai apropiat de civilizatie de mai sus este secolul 19
Prima optiune ar fi Paris, perioada interbelica.
Dar, cum cred ca am mai fost acolo deja, aleg secolul XVII dar nu oriunde, ci in Franta lui Ludovic al XIV-lea. Ma fascineaza puterea, opulenta, artele, intrigile, grandoarea acelei perioade.
Si Versailles-ul si geniul regelui si multe, multe.