Contra testarii pe animale. Pro testarii de cosmetice si altele de genul pe detinuti. Cat despre medicamente pentru diverse boli gen diabet, hiv, cancer, sunt sigura ca exista oameni care, suferind fara nicio sansa de scapare de boala respectiva, ar fi dispusi sa le incerce, sa se ofere voluntari. In alte state se ofera o recompensa financiara daca vrei sa iei o pastila si sa le povestesti pe urma daca a avut efecte adverse. La cati someri si muritori de foame sunt in Romania, cred ca ar avea mare succes treaba asta.
Pai ce motiv ar mai avea sa lucreze in folosul comunitatii daca nu i s-ar diminua pedeapsa.Nu putem fi absurzi! Sunt multi care fac puscarie in Romania pentru lucruri nu deosebit de grace (furturi minore, evaziune etc). Nu poti sa ii obligi pe acestia sa munceasca in folosul comunitatii si nici sa nu le scurtezi pedepsele, ar fi absurd. Muncind in folosul comunitatii au si sanse mai mari sa se reintegreze in societate. Iar pentru pedofili, violatori si criminali in serie cred ca moartea ar fi o pedeapsa prea usoara (poate doar cea prin infometare ar fi interesanta )!
E clar ca mentalitatea evreilor si islamicilor e dezgustatoare, dar si Hitler a fost un psihopat ipocrit (sotia lui fiind evreica).Nu poti sa omori tot ceea ce prinzi in cale cu sange de evreu doar pentru ca "protejezi" "sangele arian" al poporului tau si sa nu fii considerat un montru. Omul ala omora (prin tortura fizica) fara un gram de logica si umanitate!
Eu zic ca trebuie sa incetam sa mai generalizam. Daca unii romani fura/sparg masini/inseala asta nu inseamna ca toti romanii fac asta si trebuie toti pusi intr-un lagar de "corectie"! Cred ca trebuie sa fim "un popor pacifist pana in momentul in care cineva intra cu cizmele murdare de noroi pe covorul curat din sufragerie"(ex: maghiarii si tiganii din Romania ). Pana in momentul in care nu esti deranjat de strainul ce locuieste in tara ta, nu vad nici un motiv de persecutie sau discriminare!
Cum ce motiv? Noi pe ce motiv muncim? Pentru banii necesari supravietuirii. Ei stau in inchisoare pe banii nostri, ii punem la munca sa isi castige banii intr-un fel, si sa le dam si prajituri? Mie nu imi da nimeni (daca te gandesti la pensie, e platita tot din banii mei), desi nu am comis nici o infractiune.
Despre evrei am zis ca nu toti. "Cred ca trebuie sa fim "un popor pacifist pana in momentul in care cineva intra cu cizmele murdare de noroi pe covorul curat din sufragerie"(ex: maghiarii si tiganii din Romania )" si evreii nu asta au facut?
Pro -_-.In mod normal ar trebui sa fiu contra caci nu sint de accord cu astfel de practici asupra niciunei fiinte dar daca tot esti obligat sa alegi dintre 2 rele, alege-o macar pe aia mai putin rea. Logic luand-o acum, (fara ca macar sa fim nevoiti sa implicam asa zisul simt al moralitatii in discutie) pe cine ai alege mai repede pentru a-l supune la o asemenea tortura? o fiinta nevinovata ori una vinovata? Deoarece aici totul se rezuma la vinovatie si nevinovatie dar in realitate nimeni nu ia in calcul aceste 2 notiuni altfel am fi fost cu totii pro (in privinta micii tale dezbateri de opinie), iar aici nu ma refer doar la cei ce ti-au rasp. la intrebare.
E foarte simplu, ba chiar este complet revoltator faptul ca aceste fiinte negresite sint supuse la asemenea teste cand stim ca am putea alege din alt tip de subiecti, poate unii condamnati deja pe viata dar in definitiv ce stiu eu... Oricum, imi pare grotesc tot ceea ce se-ntampla intr-un mod bizar.
Sunt perfect de acord cu tine legat de puscariasi. Cand spun munca in folosul comunitatii ma refer la munca "pe gratis". Daca condamnatul (categoriile mai sus mentionate, adica cei arestati pentru fapte mai putin grave) doreste scurtarea perioadei de detentie poate munci in folosul comunitatii. Decat sa stea pe banii mei in inchisoare 7 ani mai bine i-l pui sa munceasca (fara plata!) 3-4 ani.
Octavian199 întreabă:
BellaSimpson13 întreabă: